夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

平時佢都唔係好聽我o申, 我成日覺得我有c6好似無咁. 人地果d couple都有商有量, 有好錫對方, 但係佢就就對我漠不關心, 成日掛住對住個電腦, 一係就睇書...我屋企有事唔開心佢問都唔問, 聽又唔聽. 我好唔開心呀.同埋我成日覺得不斷係我付出, 但係佢唔會好似我咁對佢一樣 !我真係後悔同佢一齊... 咁樣一齊有咩意思呢?

大宅

你老公同我老公都係一樣........
我真係好想離婚......

大宅

原文章由 笑死人 於 08-12-19 15:27 發表
你老公同我老公都係一樣........
我真係好想離婚......

我都係咁話, 但係就硬係又唔捨得, 我都真係好鬼嬲自己咁樣, 一方面又唔開心, (雖然佢有時都對我ok好, 但唔係成日, 因為佢好情緒化...)我真係唔想咁辛苦呀...

男爵府

..其實你睇人好架啫...夫婦相處真係好難架...
你話你屋企有事.想同佢呻下..... 或者你C6心諗.我又幫唔到你,你呻都無用.... 你又或者會諗..我想呻下啫...你聽就可以喇..無人要你做D乜....C6眼見你吟吟沈沈..佢不如玩下電腦睇下書好過...................... 大家各有各心裏既說話,不如三口六面講清你心所想...但說話都要有技巧...... 搵次SLEEP响佢格黎時....溫柔D攬住佢.... 我諗佢都會好樂意聽你傾訴.......(個個男人都中意自己個老婆小鳥依人架啦)

複式洋房

算la! 我相信好多夫婦都好似樓主過情況, 只可以講科技越發達, 人制關係越疏離

翡翠宮

有架你遲早會守得雲開見月明好似我咁嘻~~, 十個男人著左八九個都係咁架啦..唉....
原文章由 freestar 於 08-12-19 15:20 發表
平時佢都唔係好聽我o申, 我成日覺得我有c6好似無咁. 人地果d couple都有商有量, 有好錫對方, 但係佢就就對我漠不關心, 成日掛住對住個電腦, 一係就睇書...我屋企有事唔開心佢問都唔問, 聽又唔聽. 我好唔開心呀.同埋 ...

男爵府

好媽媽勳章 BK猜猜猜慶中秋

要建立番溝通渠道呀, 如果唔系點對幾十年喎

大宅

原文章由 wendy_jed 於 08-12-19 15:35 發表
..其實你睇人好架啫...夫婦相處真係好難架...
你話你屋企有事.想同佢呻下..... 或者你C6心諗.我又幫唔到你,你呻都無用.... 你又或者會諗..我想呻下啫...你聽就可以喇..無人要你做D乜....C6眼見你吟吟沈沈..佢不如玩 ...

我有呀, 我用左好多方法, 因為佢係好情緒化既人, 佢心情好就同你傾下佢自己d野, 但係佢心情唔好就點都無用, 我都有成日....溫柔D攬住佢問佢不如傾下計好唔好? 佢次次都唔肯, 一係就話瞓啦, 傾乜q, 一係就話唔好, 一係就發脾氣...我成曰都同佢講好想佢關心我多d, 佢就唔多應我...我真係唔想成曰要睇佢面色做人, 成曰都要等佢心情好先得...

大宅

原文章由 ringoivy 於 08-12-19 15:43 發表
有架你遲早會守得雲開見月明好似我咁嘻~~, 十個男人著左八九個都係咁架啦..唉....

即係話要習慣下??定係搵過一個?? 我見到d bk sister好多都分亨佢地既c6有幾sweet我都好想呀, 我唔係貪心, 而係真係好想有人同我share我既開心唔開心...我亦唔洗佢好錫好錫我, 我都係想簡單d正常d, 真係有時做佢朋友好過...

子爵府

樓主,

你地拍拖時都係咁嗎? 定係乜原因令到你先生咁呢?

男爵府

好媽媽勳章

原文章由 freestar 於 08-12-19 15:57 發表

即係話要習慣下??定係搵過一個?? 我見到d bk sister好多都分亨佢地既c6有幾sweet我都好想呀, 我唔係貪心, 而係真係好想有人同我share我既開心唔開心...我亦唔洗佢好錫好錫我, 我都係想簡單d正常d, 真係有時做佢朋友 ...

梗係要習慣下啦. 搵過個都係咁上下咋.
男人怕煩, 大事先同佢傾, 小事咪上下bk傾.
同埋唔好諗去改變人, 改變自己易d

大宅

原文章由 magcat 於 08-12-19 15:59 發表
樓主,

你地拍拖時都係咁嗎? 定係乜原因令到你先生咁呢?

係佢既性格係咁, 追我開頭咪唔係咁lor...唉...

大宅

原文章由 mywong 於 08-12-19 16:29 發表

梗係要習慣下啦. 搵過個都係咁上下咋.
男人怕煩, 大事先同佢傾, 小事咪上下bk傾.
同埋唔好諗去改變人, 改變自己易d

咁我都明既, 以前我成日都唔開心, 但係慢慢我都同自己講放鬆d, 唔好諗咁多, 果然真係work, 但係慢慢見到身邊既人好sweet咁,我又覺得自己好lonely啦...而且有時我遇到d好差好唔開心既事, 正常既朋友都會問侯兩句啦, 但係佢唔會...我都唔明, 佢當我係咩? 我連佢朋友都不如咁...

男爵府

好媽媽勳章

原文章由 freestar 於 08-12-19 16:42 發表

咁我都明既, 以前我成日都唔開心, 但係慢慢我都同自己講放鬆d, 唔好諗咁多, 果然真係work, 但係慢慢見到身邊既人好sweet咁,我又覺得自己好lonely啦...而且有時我遇到d好差好唔開心既事, 正常既朋友都會問侯兩句啦, ...

男人見到你唔開心, 唔問候唔關心係正常, 因為佢地既處理方法係比對方空間. 點知女人要既問候,關心,擁抱.

男人好怕要傾計, 你諗下傾計內容係咪次次叫佢改乜改物, 或者係芝麻綠豆事, 老爺奶奶事. 我係男人都想走.

其實每每你見到身邊既人好幸福, 你都可以. 試下諗多d老公好處.

男爵府

好多家庭都係咁 .... ....

真係頂唔順的

等待驗證會員

樓主, 我的情況同你一樣, 真係勁難頂 , 所以選擇帶埋阿仔離開, 因為實在頂唔住朝見口, 晚見面, 但又如陌路, 永遠好似同空氣講野一樣, 阿大爺鈡意就應酬下你, 唔鈡意就扮完全聽唔到, 應酬你簡直係皇恩浩蕩, 仲要係人面前扮到好錫老婆, 一副好男人果一種勁虛偽的感覺

雖然而家一樣會覺得lonely, 但起碼唔駛早晚對住, 個人都開懷d

大宅

原文章由 shalala1997 於 08-12-19 20:28 發表
樓主, 我的情況同你一樣, 真係勁難頂 , 所以選擇帶埋阿仔離開, 因為實在頂唔住朝見口, 晚見面, 但又如陌路, 永遠好似同空氣講野一樣, 阿大爺鈡意就應酬下你, 唔鈡意就扮完全聽唔到, 應酬你簡直係皇恩浩蕩, 仲 ...

你好叻呀, 我就成日都係唔係好捨得, 但我同你真係好似, 佢都係成日扮聽唔到, 10問9唔應, 4問3不知, 勁似陌生人.. ...真係好難頂呀... 不過佢無搵返你咩??就咁比你走??

大宅

原文章由 mywong 於 08-12-19 17:07 發表

男人見到你唔開心, 唔問候唔關心係正常, 因為佢地既處理方法係比對方空間. 點知女人要既問候,關心,擁抱.

男人好怕要傾計, 你諗下傾計內容係咪次次叫佢改乜改物, 或者係芝麻綠豆事, 老爺奶奶事. 我係男人都想走. ...

咁佢又唔係一d都唔好, 但係我真係唔想佢成日都唔出聲, 又對我一d都唔關心, 其實我家人入左e院我好唔開心, 但係佢問候下都無, 所以我真係好心淡呀... 普通朋友都會問下啦...佢好似當我透明咁, 心情好先理我, 佢做小小野佢就好似以為對我好好, 要我好欣賞咁...例如佢送野比我, 我都會好開心, 我會講, 嘩...多謝呀...etc..佢下一句會話, 你老x好x貴...等

洋房

我都係一樣........好想離婚
ontheway2

大宅

點解你地個個都咁容易就講離婚呢? 是否真係冇改善空間嗎? 一個家得來不易, 不是為了少少事不開心, 就話同另一半離婚, 你們是否看婚姻太兒戲呢?

首頁

尾頁

跳至