美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

別墅

我面上細細個小學就開始有雀斑,唔多,呢兩年生完B,D斑生得勁快,連眼皮都有!發現d斑大粒咗,顏色都深咗,市面上好多話祛斑精華都係用用下就無效,我見好多媽咪都話打斑,但又唔係太清楚,上網睇過咩叫1046,7乜嘢!但始終有好多疑問,希望有經驗媽咪可以解答我!
1.打斑係咪要打好多次先可以清除
2.打完斑係咪絕對唔可以曬太陽?因為我無搽開防曬習慣
3.打完斑keep到幾耐,係咪幾年之後又要重新打
4.我見有d媽咪話個個禮拜都打…係咪打斑要keep住打
5.打完斑會結疤,會唔會成塊面都係,要幾耐先可以脫疤
6.打斑有無副作用?
7.最重要!哈哈,價錢大概幾多啊!資金有限 老公唔鐘意我搞呢d,但自己塊面咁樣,自己覺得好辛苦 有無介紹啊,仲有,打斑去美容院好還是穩醫生好?
麻煩曬啦!!問題比較多

子爵府

Albelee 發表於 17-2-21 13:30
我面上細細個小學就開始有雀斑,唔多,呢兩年生完B,D斑生得勁快,連眼皮都有!發現d斑大粒咗,顏色都深咗, ...

……視乎咩班,雀斑易搞d,荷爾蒙斑麻煩d,唔好彩的話有d愈打愈衰(反黑)
2.打完斑係咪絕對唔可以曬太陽?因為我無搽開防曬習慣
……其實有冇斑,打前或打後都一定要防曬,防左都會出,唔防更加
3.打完斑keep到幾耐,係咪幾年之後又要重新打
……keep幾耐因人而異
4.我見有d媽咪話個個禮拜都打…係咪打斑要keep住打
……唔會個個禮拜,至密係三星期一次
5.打完斑會結疤,會唔會成塊面都係,要幾耐先可以脫疤
……打532才會結焦,主要處理雀斑,打1064 處理較深層色素,不會結焦
6.打斑有無副作用?
……最大副作用係可能反黑/反白
7.最重要!哈哈,價錢大概幾多啊!
……平至$500貴至$5000(皮秒)都有,視乎機構和由醫生定治療師主理

babybabywanted    發表於 17-2-21 14:17

別墅

jesswu 發表於 17-2-21 13:54
……視乎咩班,雀斑易搞d,荷爾蒙斑麻煩d,唔好彩的話有d愈打愈衰(反黑)
...

好詳細啊!thx:mother::mother:

別墅

回覆樓主:

禁止訪問

大宅

有用防曬都有機會出斑...更何況你唔用...

如果你唔改下呢個習慣...就算打完laser都好快又出番晒黎.

伯爵府

虎到金來勳章 牛年勳章

防曬一定要用,紫外缐對皮膚好大傷害,會令皮膚增加病變機會!

首頁

尾頁

跳至