跳至

首頁
12345...9

尾頁

洋房

想識多d mami傾下計

bb人奶+奶粉,bb依家越黎越唔食人奶,側佢食死都唔肯食,無符
bb 識反身未?bb未識

平時佢已經少,噚日帶佢返亞媽到居然12個鐘可以唔,真係頂佢唔順

依家成日望住我食佢個嘴郁郁,好似想食咁

禁止訪問

睛靈勳章 BK Milk勳章

別墅

hihi, 我個仔都係11/8 o架, 我都停o左人奶個幾月啦, 開始返工之後都係早晚兩餐人奶(埋身餵), 到十一月尾就開始食得十分鐘, 幾分鐘就唔願食人奶啦, 所以就停o左算了。

我個b都未識轉身呀, 不過都開始個身都側側地咁, 下半身又成日曲下曲下咁, 另外成個身體好似跳舞咁, 瞓係度扭下扭下咁, 好攪笑.

有時又會申兩三隻手指入口玩舌頭, 有時就會啜手指公, 俾奶咀佢食, 佢自己又識拿出拿入....

伯爵府

原文章由 chiurebecca 於 08-12-22 11:58 發表
hihi, 我個仔都係11/8 o架, 我都停o左人奶個幾月啦, 開始返工之後都係早晚兩餐人奶(埋身餵), 到十一月尾就開始食得十分鐘, 幾分鐘就唔願食人奶啦, 所以就停o左算了。

我個b都未識轉身呀, 不過都開始個身都側側地咁, ...

我都b仲係全人奶...有時埋身餵一陣,大部份係用奶樽,上星期尾開始食一匙糊仔,我盡量餵一年人奶
未係好識轉身
但佢爬響度,可以岩起個頭
每次食2至3隻手指,吾係好 like 奶咀

別墅

hi..

我b都係8月11出世,佢早產35週
e+佢夜晚成日唔肯訓,要人抱...
搞到我好眼訓

禁止訪問

伯爵府

原文章由 nicole717 於 08-12-22 17:53 發表

咦, 你咁快俾佢試糊仔啦, 健康院姑娘話6個月先俾
不過我都諗住5個月左右俾佢試下, 因為佢食人奶重得唔係大快,
而家先得14 kgs, 加上成日掛住食奶時八卦周圍望唔專心,
我埋身餵ga, 因為佢唔肯食樽, 你地d B食奶時係 ...

係呀,不過係一匙米糊,佢又肯食,我都吾知佢幾重....因為上次去健康院趕住食奶....不過重手左好多...累到呀媽吾認得 ! 佢有時都係要抱住瞓,一放底就喊到拆天...要慢慢放先得,激屎

好呀,我add 你

複式洋房

Hi, 我個仔都係11/8, 我都仲係全人奶...
開始返工之後, 都係早晚埋身餵.
返工時Pump出黎用奶樽餵, 我會盡量餵到唔夠奶....

而家 又係得14lbs, 一樣食奶時成日掛住八卦周圍望唔專心,

但我個b識轉身laa… 但唔係成日轉

[ 本文章最後由 BB.Toy 於 08-12-29 14:50 編輯 ]

別墅

原文章由 BB.Toy 於 08-12-23 12:53 發表
Hi, 我個仔都係11/8, 我都仲係全人奶...
開始返工之後, 都係早晚埋身餵.
返工時Pump出黎用奶樽餵, 我會盡量餵到唔夠奶....

而家 又係得14 kgs, 一樣食奶時成日掛住八卦周圍望唔專心,

但我個b識轉身laa… 但唔 ...

好叻仔呀..咁快識轉身!!!!

洋房

原文章由 nicole717 於 08-12-22 17:53 發表

咦, 你咁快俾佢試糊仔啦, 健康院姑娘話6個月先俾
不過我都諗住5個月左右俾佢試下, 因為佢食人奶重得唔係大快,
而家先得14 kgs, 加上成日掛住食奶時八卦周圍望唔專心,
我埋身餵ga, 因為佢唔肯食樽, 你地d B食奶時係 ...

我都聽過話6個月先好比佢食糊仔, 我老公話9個月先比佢試,

驚佢唔肯食人奶, 你哋打算比佢食邊隻牌子?

我個b依家都是14 kgs d,

食人奶成日掛住四圍望,食唔到又憫(食奶樽又唔會)

禁止訪問

洋房

原文章由 nicole717 於 08-12-24 23:08 發表

我諗住買有機米糊HOLLE俾佢試, 護協有得買而且有機,
想BB試呢隻, 我見好多BK媽都話呢隻幾好,
各11/8 MAMA可以ADD我MSN/ FACEBOOK做個FDS交流吓啊
[email protected] ...

add 咗 facebook my address [email protected]

伯爵府

我呀女食緊享氏 同nestle 既試用裝,不過我想自已用米整,感覺上天然好多 !

別墅

你地咁快俾bb食米糊啦, 我諗住遲d先呀...都會諗住俾佢試下食holle 或health times, 好似都幾好咁.

咁食米糊食幾耐先再轉食粥仔呢?

複式洋房

和妳一樣....

我未同妳一樣咁眼訓.....E+以經3pm, 個嗅b今晚成兩點幾先訓, 我又唔敢即刻訓, 因為試過好多次佢一訓左我又即刻訓, 點知唔夠15mins佢又醒, 當時我差唔多訓著, 又要爬反起身, 當刻真係想掟佢落街, 所以依家都係等佢訓左大半個鐘到, 我先敢去訓呀......

原帖由 lokchingbaby 於 08-12-22 16:56 發表
hi..

我b都係8月11出世,佢早產35週
e+佢夜晚成日唔肯訓,要人抱...
搞到我好眼訓

複式洋房

點解11/8 既bb都係咁....

我個嗅b同妳個一樣, 成日要抱住訓, 一放低就醒.....
原帖由 Snoopywy 於 08-12-23 10:29 發表

係呀,不過係一匙米糊,佢又肯食,我都吾知佢幾重....因為上次去健康院趕住食奶....不過重手左好多...累到呀媽吾認得 ! 佢有時都係要抱住瞓,一放底就喊到拆天...要慢慢放先得,激屎

好呀,我add 你 ...

別墅

原帖由 Anson_Lam 於 09-1-5 03:12 發表

會唔會係你地抱慣佢地瞓呀?

我習慣係佢要瞓時, 放佢去床仔度, 俾個奶咀佢, 之後kiss佢一下, 同佢講瞓覺覺豬啦, 開d瞓覺音樂佢聽, 之後就走出房, 咁佢自己都會玩一陣(食下手指, 玩下奶咀),咁我等一陣會入去睇一睇佢, 再出番去, 咁冇耐佢自己都會瞓覺啦.

伯爵府

原帖由 chiurebecca 於 09-1-5 11:06 發表

會唔會係你地抱慣佢地瞓呀?

我習慣係佢要瞓時, 放佢去床仔度, 俾個奶咀佢, 之後kiss佢一下, 同佢講瞓覺覺豬啦, 開d瞓覺音樂佢聽, 之後就走出房, 咁佢自己都會玩一陣(食下手指, 玩下奶咀),咁我等一陣會入去睇一睇 ...

一半一半喇,因為食完奶吾可以即時被佢瞓,因為掃完風後一段時間先瞓低佢....當你抱抱下,佢已經 zzzz,咁當佢習慣左咪c囉...唉

有時佢可以響張床...踢下踢下就 zzzz,但吾係成日成功

伯爵府

原帖由 Anson_Lam 於 09-1-5 03:12 發表

佢個身好似有感應器,一鬆手放落床個萬分之1秒就會大喊.....

別墅

原帖由 Snoopywy 於 09-1-7 15:10 發表

佢個身好似有感應器,一鬆手放落床個萬分之1秒就會大喊.....

哈哈....我個B有時扭計, 真係要抱佢瞓時, 真係好似你咁講...敏感度極高, 一放下佢, 又要喊過, 又要再抱番佢起身, 真係激死....

首頁
12345...9

尾頁

跳至