興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

大宅

剛剛買咗部canon 450D kit, 但好多function 都唔係好知點用, 是否應該報讀canon之課程, 見到有個EOS數碼單鏡反光相機基本操作課程, 但要上三堂HKD680, 新手係咪要報呢?

複式洋房

有書介紹,可否先買本書睇呢?
是專for canon 450 的,在書店見到。

版主

版主 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 睛靈勳章

原文章由 mystellamoon 於 08-12-21 01:15 發表
剛剛買咗部canon 450D kit, 但好多function 都唔係好知點用, 是否應該報讀canon之課程, 見到有個EOS數碼單鏡反光相機基本操作課程, 但要上三堂HKD680, 新手係咪要報呢? ...

如果真係完全新手, 真係上下堂好D

洋房

你睇左本manual 未?睇完本 manual 你都應該大志會識用晒D function

男爵府

我也是新手買了450D, 今晚剛剛上完這 Canon Digital School 的DSLR基本操作課程第3堂,學到好多野! 亞Sir又風趣唔會"合"眼瞓. Highly recommended if this 450D is your first DSLR.
原文章由 mystellamoon 於 08-12-21 01:15 發表
剛剛買咗部canon 450D kit, 但好多function 都唔係好知點用, 是否應該報讀canon之課程, 見到有個EOS數碼單鏡反光相機基本操作課程, 但要上三堂HKD680, 新手係咪要報呢? ...

男爵府

好媽媽勳章

原文章由 gab 於 08-12-23 00:02 發表
我也是新手買了450D, 今晚剛剛上完這 Canon Digital School 的DSLR基本操作課程第3堂,學到好多野! 亞Sir又風趣唔會"合"眼瞓. Highly recommended if this 450D is your first DSLR.
...

我9月份都上左呢個course, 係咪"A" Sir ? 佢好鬼風趣, 而且講得好好,
你上左outing未?

男爵府

jaysonmama: 係同一位亞Sir呀! 除了人像攝影其他班都係佢教的,你係咪9月份跟其他BK member 一齊上堂呀?
我21/12已去咗公園外攝啦, 昨晚學editing, 我遲D想報埋"攝影技巧應用" 同 "夜景攝影課程" 呀。
原文章由 jaysonmama 於 08-12-23 00:45 發表
我9月份都上左呢個course, 係咪"A" Sir ? 佢好鬼風趣, 而且講得好好,
你上左outing未?

男爵府

好媽媽勳章

原文章由 gab 於 08-12-23 09:05 發表
jaysonmama: 係同一位亞Sir呀! 除了人像攝影其他班都係佢教的,你係咪9月份跟其他BK member 一齊上堂呀?
我21/12已去咗公園外攝啦, 昨晚學editing, 我遲D想報埋"攝影技巧應用" 同 "夜景攝影課程" 呀。
...

我9月自己報咋, 有BK member咩? 唔知喎...
阿sir話唔使急, 我會practice 多d自再報"攝影技巧應用"

首頁

尾頁

跳至