跳至

首頁

尾頁

男爵府

我本來用PIGEON奶咀, 而家想轉NUK奶咀, 想問用NUK奶咀時, D奶洗唔洗COVER晒個個排氣孔架?

大宅

所有奶咀都係d奶要注滿成個奶咀架....
nuk都係, 唔駛驚漏奶出黎

大宅

好媽媽勳章

想問吓chu chu樽係唔係可以配nuk咀架, 係咪出奶快啲呢?

民房

chu chu樽係唔可以配nuk咀架,可以配PIGEON咀

大宅

NUK奶姐基本上可配CHU CHU樽, 不過一定要將個奶咀邊壓番實入個奶咀蓋 , 如果唔係會漏奶
為免麻煩, 我連個奶姐蓋都換埋NUK
即係NUK奶咀+NUK奶咀蓋+CHU CHU 奶樽(可再+NUK奶樽蓋)

原文章由 giftfromgod2008 於 08-12-28 20:10 發表
想問吓chu chu樽係唔係可以配nuk咀架, 係咪出奶快啲呢?

大宅

我之前係用 NUK奶咀和奶樽, 因為之前用開"白鴿牌",見個奶咀有氣孔,諗住BB可以吸少D風,餵一支奶(5安)差不多要30-45分鐘 ,飲到BB累都唔願飲..........

後來我轉左 CHU CHU個奶咀落去,可能出奶位係個奶咀頂,而不是好似NUK奶咀,在奶咀上面出奶....

BB 10-15分鐘已經飲完支(4安奶),入氣快過 NUK個氣孔好多,因為NUK個氣孔,就算BB唔啜,都照入氣,但CHU CHU唔會,40分鐘後, BB唔夠飽,再飲多3安半......

首頁

尾頁

跳至