親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

。。。

子爵府

舊年暑假同仔女去完.

不值得在鼓浪嶼住, 建議坐環島車遊島, 黃昏出返黎市區. 我果時住一間特色民宿在中山路附近, 晚上可以落去行街食飯, 好方便.

費是係度賣廣告, 如果你要資料可以PM我.

大宅

STH920 發表於 17-2-28 13:00
舊年暑假同仔女去完.

不值得在鼓浪嶼住, 建議坐環島車遊島, 黃昏出返黎市區. 我果時住一間特色民宿在中 ...

請問除鼓浪嶼 廈門仲有咩玩?諗住可能復活節去。係咪住中山路啲酒店較方便

子爵府

廈門本身不大, 景點都係睇為主.

必去景點有: 曾厝垵(好多野食, 掃街飽), 廈門大學, 南普坨寺, 鼓浪嶼

如果有時間可以去埋集美, 景點有:: 同安影視城, 嘉庚園

住中山路最方便, 食野,買手信,百貨公司都係晒度. 去其他地方又方便快捷.

珍珠宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

cankenbb 發表於 17-3-8 23:55
請問除鼓浪嶼 廈門仲有咩玩?諗住可能復活節去。係咪住中山路啲酒店較方便
...

廈門好多野玩

推介海滄兒童公園, 好多野玩, 應該要包車

仲有科學館,星期八小鎮, 觀音山亦有樂園

周邊有好多溫泉, 约30分鐘車程,佢地有車接送客人

大宅

Lqueenie 發表於 17-3-9 11:15
廈門好多野玩

推介海滄兒童公園, 好多野玩, 應該要包車

可以講下你既行程係點嗎,搭咩車可去到?
好似有個動物園的,想去

珍珠宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

引用:Quote:Lqueenie+發表於+17-3-9+11:15+廈門

原帖由 cankenbb 於 17-03-10 發表

因為有親戚帶住,所以某d景點係自己開車

科學館有公車可到

我去的温泉叫天沐温泉,去過3次,有1次住裡面酒店,我知淘寶可以買門票,之後會教你點約shuttle

星期八小鎮係職業扮演的地方,在市内,所以都會公車或的士可到

珍珠宮

引用:Quote:Lqueenie+發表於+17-3-9+11:15+廈門

原帖由 cankenbb 於 17-03-10 發表

其實我冇特别編行程,每次都探親順便周圍玩

動物園喺邊架?好似冇d好大又方便的動物園

水晶宮

STH920 發表於 17-3-9 10:59
廈門本身不大, 景點都係睇為主.

必去景點有: 曾厝垵(好多野食, 掃街飽), 廈門大學, 南普坨寺, 鼓浪嶼
可否分享下行程呀?

大宅

Lqueenie 發表於 17-3-10 14:00
因為有親戚帶住,所以某d景點係自己開車

科學館有公車可到

原來有職業扮演既地方,好玩嗎?收費怎樣

珍珠宮

引用:Quote:Lqueenie+發表於+17-3-10+14:00+因為

原帖由 cankenbb 於 17-03-11 發表
呢個冇去過,只係經過見過

珊瑚宮

cankenbb 發表於 17-3-11 19:31

星期八小鎮適合10歲以小孩,似台灣babyboss ,有些日子只開上半日,yahoo有網址的。(我以前玩既吾系呢個)

大宅

上網search "Judy's inn",我住過2晚,ok的,不過彼貴。早餐好豐盛,環境好靚。不過喺鼓浪嶼另一個碼頭嗰邊,嗰頭冇咩食,要食嘢同行街就唔啱住嗰邊。
另外其實島上勁多酒店,可以去到行下,揀自己鐘意嘅嚟住

vickychan0118    發表於 17-3-12 20:46

子爵府

chocolatebean 發表於 17-3-11 10:03
可否分享下行程呀?
可能我對仔女已經十幾歲, 所以plan行程時沒有留意D for 10以下小朋友玩既地方. 反而去D大人既景點為主.
我打中文好慢, 如果你岩我再俾個行程你參考.

大宅

diego 發表於 17-3-11 21:48
上網search "Judy's inn",我住過2晚,ok的,不過彼貴。早餐好豐盛,環境好靚。不過喺鼓浪嶼另一個碼頭嗰邊 ...

請問你坐飛機定高鐵到廈門?

大宅

CatEgg 發表於 17-3-13 19:52
請問你坐飛機定高鐵到廈門?

喺深圳北站坐高鐵,3個鐘車

大宅

diego 發表於 17-3-13 19:56
喺深圳北站坐高鐵,3個鐘車

咁請問你張高鐵飛係咪要係深圳北站買?我問過中旅,每張要收$80手續費。
另外,我上網睇judy's 只接受中賓,點樣可以book到?謝謝回覆

大宅

CatEgg 發表於 17-3-13 22:26
咁請問你張高鐵飛係咪要係深圳北站買?我問過中旅,每張要收$80手續費。
另外,我上網睇judy's 只接受中賓 ...

我係搵大陸朋友代訂的,如果你冇朋友幫到你,可以自己親身去高鐵站買飛。

另外Judy's inn 我係上大陸携程網訂,冇寫只接收中賓,所以你都可以住。但佢依家個房價竟然唔包早餐,早餐要收RMB$99,其實已經唔抵。同埋如果你帶小朋友,張床得1.5米,係唔夠訓的

都係嗰句,島上有太多太多靚酒店選擇,去到慢慢揀都未遲,唔會冇房住的,放心好了

水晶宮

STH920 發表於 17-3-13 16:07
可能我對仔女已經十幾歲, 所以plan行程時沒有留意D for 10以下小朋友玩既地方. 反而去D大人既景點為主.
...
OK呀! 我個D都係1X歲中學生

大宅

diego 發表於 17-3-13 22:41
我係搵大陸朋友代訂的,如果你冇朋友幫到你,可以自己親身去高鐵站買飛。

另外Judy's inn 我係上大陸携程 ...

Thanks!!
我見一日好多班車,諗住即日去到深圳中北才買,或者比中旅賺,因上一次深圳北都好花時間

首頁

尾頁

跳至