夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

haileymama 發表於 17-3-2 10:46
我同C6拍拖結婚,一齊左20年,我只係3x歲,大女都中3,佢都顧家,但講真,對住佢,有厭惡感,每日都係命令 ...

自己覺得開心便走

琥珀宮

rayrayus 發表於 17-3-9 02:58
咪係囉,跟左新男友就無憂? 到時同而家老公一樣都係日對夜對,咪一樣可以見到好多缺點。人永遠都係覺得自己 ...
因為隔離飯香,隔離女好

男爵府

回覆樓主:

吾好害你d仔女,佢地好無辜,你咪继續自己玩,識返屋企就得……

子爵府

2018父親節勳章 開心吸收勳章

如果同樣情況係C6出軌..一定俾人鬧死

我要我 盛放心中 快要熄滅的花火
我要我 救活命中 快要逝去的英勇

男爵府

樓主, 我剛結束了同第三者的關係, 我同老公亦係一齊成廿幾年, 過來人經驗想勸下你能同老公走過廿幾年年頭係好唔容易, 當中一定有不滿, 爭吵, 所以每每在這時侯有個窩心的人走來, 送上無限溫暖, 棉棉情話, 當然好lun, 但你有無想過當你要拋開一齊時, 你要希生仔女的幸福, 成家散哂, 你過意得去嗎?你承受到嗎? 而且同條新仔一齊是未知的, 拍拖係好開心, 當要同佢再建立一個家, 當中的變化還是咁甜蜜嗎? 要三思呀, 出面人心難測, 起馬你老公肯承擔這個家, 要行咩路, 你小心選擇吧

大宅

KUENKUEN1970 發表於 17-3-24 17:34
樓主, 我剛結束了同第三者的關係, 我同老公亦係一齊成廿幾年, 過來人經驗想勸下你能同老公走過廿幾年年頭係 ...

有過來人分享真好,十分同意

禁止訪問

珍珠宮

cheapkinglee 發表於 17-3-3 00:31
好多留言都好客氣下……
相若果樓主男人,大家又點睇?
做人公平d,處理好自身感情問題才發展另一段感情才好 ...

若樓主係男人,俾人插爆左好耐啦

珍珠宮

回覆樓主:

就係兩个感情有問題,所以有位入
出黎做,自信大左,公司又有人中意你,想離婚好正路
所以問題个根本係c6到,如果繼續咁,第三者一个一个出現

平淡一定会,但要能白頭到老
如果有激情,只一殺那,咁有咩用?你先三十幾

別墅

tommy715 發表於 17-3-2 16:14
男女感情係冇分先後,要來既時候誰也擋不住,大家女人明既,不過要處理安排得好啲,不要吾清吾楚,亦要輸得 ...

你說得太中point。不過點解只係女人?
男人不是一樣嗎?
做女人真好!
同一時間鍾意兩個人唔會被人鬧爆。

大宅

2018父親節勳章 2018母親節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 笑得好勳章

回覆樓主:

貪新鮮緊開心刺激,其實男人咪又係咁,如果唔係點會偷食一個,結束又再搵另一個?因為可以任食不用負責,好彩遇到個男人認真嘅就話有好結局,唔好彩,仔女老公咩都無

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

首先,多謝各位意見,我已經選擇了跟丈夫坦白,離開了佢

因為衡量過,大家對生活嘅各方面,根本越走越遠,再繼續,也只係習慣,家人亦都有同樣睇法,所以最後好和平決定以後各走各路,小朋友亦都安排好

至於男友,我不能每一點都講清楚,但我倆是認真,已經計劃將來應該點行,彼此好肯定對方

我無後悔選擇呢條路

男爵府

回覆:兩男之間

好呀!人生得意須盡歡,仔女都大冇乜野放吾低,最緊要交代清楚,活在當下開開心心,樓主支持你!

翡翠宮

haileymama 發表於 17-3-26 09:02

因為衡量過,大家對生活嘅各方面,根本越走越遠, ...

文明地處理,非常好。

翡翠宮

既然已經作出決擇

真心希望個男友是真心愛你的
同時亦會愛你既仔女
如果唔係到頭來損手爛腳,3X歲人好傷身好傷心的
真心希望你得到幸福

子爵府

2018父親節勳章 開心吸收勳章

希望以後唔會想起老公既好
我要我 盛放心中 快要熄滅的花火
我要我 救活命中 快要逝去的英勇

男爵府

你老公知道後有咩反應?

男爵府

既然坦白左,交代過
咁各走各路都可能係好事黎既
最緊要之後點都要好好共同照顧小朋友
不過都係勸你一句啦樓主
對住新男友,唔好咁快ALL IN
俾人知道哂自己底牌,唔係好事

女人三十歲都叫仲可以揀
但男人無論幾多歲都仲大把佢揀
之後既日子,小心經營

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

衝勁BB 發表於 17-3-27 08:53
你老公知道後有咩反應?

當然好衝擊,不停問點解,問自己係咪發緊夢,亦都嘗試過箍煲

反而坦白之後,我地可以坐低真誠咁對話

我唔係無心軟過,有叫佢比時間我

不過係箍煲期間,做左啲令我同我屋企人都覺得離譜嘅事,令我更心死

近排開始接受現實,每次我上去見仔女,都避開唔見我

大宅

MommyPanel勳章 認識瑞士牛牛第一回

樓主,一段婚姻未完結時,已經開始另一段感情,我只想講~~~你~做~錯~啦~~~~大~錯~特~錯~~!!!就算你同你老公感情有幾淡有幾差,你都唔應該咁做,除非你地已經結束婚姻!!!

首頁

尾頁

跳至