自由講場

跳至

首頁

尾頁

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

少 女 遭 姦 獲 男 友 迎 娶
不 堪 奶 奶 冷 嘲 刺 腹 亡

10:07am   瀏覽次數:2140    回應:10

少 女 遭 姦 獲 男 友 迎 娶 , 不 堪 奶 奶 冷 嘲 刺 腹 亡 。

兩 年 多 前 一 名 台 灣 少 女 不 幸 遭 歹 徒 強 暴 , 但 她 男 友 不 嫌 棄 , 不 顧 家 人 反 對 堅 持 娶 她 ; 但 婚 後 奶 奶 卻 不 時 以 其 被 強 暴 之 事 冷 嘲 熱 諷 , 讓 她 身 心 俱 疲 ; 上 月 竟 當 丈 夫 面 持 刀 刺 腹 身 亡 。 法 官 昨 判 強 暴 她 的 歹 徒 十 五 年 重 刑 , 她 的 鄰 居 聞 訊 感 慨 說 : 「 判 再 重 也 挽 不 回 少 女 的 命 , 那 個 混 蛋 該 天 打 雷 劈 , 關 到 死 。 」

2006 年 3 月 9 日 晚 上 8 時 許 , 被 害 少 女 當 時 還 在 念 高 中 、 未 滿 18 歲 , 騎 機 車 在 嘉 義 蘭 潭 環 潭 公 路 準 備 和 男 友 約 會 ; 正 好 蘇 樹 山 也 騎 車 經 過 , 見 少 女 獨 自 一 人 , 乃 心 生 歹 念 , 攔 下 少 女 , 持 西 瓜 刀 架 在 她 脖 子 上 , 把 她 押 到 環 潭 公 路 旁 一 間 小 廟 , 威 脅 她 脫 衣 , 不 從 就 拳 打 腳 踢 , 並 強 迫 口 交 , 再 用 衣 物 遮 住 少 女 頭 部 , 予 以 強 暴 。

警 方 指 出 , 少 女 慘 遭 強 暴 後 , 痛 苦 不 已 , 所 幸 男 友 捨 不 得 她 , 不 顧 家 人 反 對 娶 她 進 門 。 雖 然 婚 後 少 女 先 後 產 下 兩 女 , 但 奶 奶 無 法 諒 解 她 遭 強 暴 之 事 , 常 對 她 冷 嘲 熱 諷 , 讓 少 女 心 如 刀 割 , 弄 得 丈 夫 也 很 為 難 。

上 月 13 日 , 她 和 丈 夫 又 因 此 發 生 口 角 , 丈 夫 說 : 「 我 也 很 痛 苦 , 很 想 死 。 」 未 料 少 女 回 說 : 「 那 我 先 死 。 」 隨 即 拿 刀 猛 刺 腹 部 , 突 然 而 來 的 舉 動 讓 丈 夫 嚇 得 連 忙 拔 出 刀 報 警 , 送 醫 因 傷 重 不 治 。

珍珠宮

好媽媽勳章

佢奶奶係唔係人來架
人地已經好慘架啦,仲成日舊事從提,佢奶奶真係好黑心呀,鬼唔望佢個死人奶奶耐久一世呀

侯爵府

不知所謂既奶奶,人地想比人姦既咩?
而家點安樂呢

男爵府

佢99都唔識體諒人 ,
係唔係要佢受返少女既遭遇.
佢先知咩叫痛苦...

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

有 d 咁嘅 99 真係
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

侯爵府

伯爵府

唉, 做人新抱甚艱難 攪到個仔同新抱嗌交, 佢咁樣係為個仔好咩

大宅

仔仔06-12-2003出世

禁止訪問

男爵府

好媽媽勳章

個99唔那係女人黎架,比人姦已經好痛苦架啦
我識得個朋友個99仲衰格呀,係我朋友結婚前,同佢宜家既老公有左,但佢99要佢落左去先可以過門,白痴....都係自己骨肉咋,又係自己個親生孫,都要人落左去
呢d人無腦架

男爵府

牛年勳章

...

侯爵府

好媽媽勳章

珍珠宮

慘.. 台灣有d人真係咁保守架..

禁止訪問

大宅

agree. 佢奶奶係唔係人

原文章由 winze77 於 08-12-23 12:33 發表

咪係囉, 俾人強姦已經係唔能夠改變既事實, 亦唔係新抱既錯, 仲提黎仲咩, 係要攪到人唔開心既!
人地都同你生咗兩個孫啦~~ 老人家望既, 應該係個仔新抱一家和睦相處, 開開心心, 而唔係幸災樂禍, 攪到人家散人亡囉。

...

子爵府

呢個 99 太不明理!
人地好想被強姦?!
又唔係去勾佬!!係被人強姦呀!!
大家都係女人!!點解個99唔明白個新抱有幾慘!!點說都幫你地個仔生左二個呀!攪到人地自殺死埋~老公無左個老婆~二個孫細細個就無阿媽~係咪好心涼先!!

男爵府

唉~點解個奶奶唔可以體諒下個新抱,你估個新抱好想俾人強姦架?

水晶宮

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

應該判佢99誤殺!

水晶宮

好媽媽勳章

珍珠宮

好媽媽勳章

世事往往如此.......................

首頁

尾頁

跳至