跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

hashtag影視迷勳章 玩具勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

你地就好啦,平安夜快樂 ,

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

妳向元朗 6:00 收工 .............. 6:30 都返到屋企啦

原文章由 jamieconnie 於 08-12-24 14:52 發表
你地就好啦,平安夜快樂 ,

珍珠宮

hashtag影視迷勳章 玩具勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

咁又係 ,剛才LUNCH 都同我亞姨TEA到2:30先番工

原文章由 florence0204 於 08-12-24 14:57 發表
妳向元朗 6:00 收工 .............. 6:30 都返到屋企啦

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

olympus-1000萬象送4g卡,1690分期12個
妳部相機都幾抵 wow..............

原文章由 jamieconnie 於 08-12-24 15:09 發表
咁又係 ,剛才LUNCH 都同我亞姨TEA到2:30先番工

瑪瑙宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章

原文章由 jamieconnie 於 08-12-24 14:50 發表
http://www.olympus.com.hk/olympus/tc/latest_news/new_product_details.html?productPage=1&u_id=199&type=7&subCateNameType=10#

應該係呢部,我買左紅色

我作晚都見過,個形都幾靚,

咁你用左未呀,覺得好嗎?

珍珠宮

用左,可能第一次用,唔係幾熟啲制,有啲雞手鴨腳,相就未哂,不過看落都好清下,你去試下機看下ARM唔ARM心水,

原文章由 emily22 於 08-12-24 15:59 發表

我作晚都見過,個形都幾靚,

咁你用左未呀,覺得好嗎?

珍珠宮

係呀,本來想買LLMA部SONY,不過無恆生卡無得做分期好似唔抵 ,看左幾間後見到呢部做特價,好多卡都可以做分期,咁又覺得呢個牌子啲機都OK咪買囉,

原文章由 florence0204 於 08-12-24 15:42 發表
olympus-1000萬象送4g卡,1690分期12個
妳部相機都幾抵 wow..............

大宅

祝各位 Merry Christmas & Happy New Year..

[email=%3Ca%20href=][/email]

瑪瑙宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章

原文章由 jamieconnie 於 08-12-24 17:31 發表
係呀,本來想買LLMA部SONY,不過無恆生卡無得做分期好似唔抵 ,看左幾間後見到呢部做特價,好多卡都可以做分期,咁又覺得呢個牌子啲機都OK咪買囉,

...

咁你睇外形,邊部好d呀,

canon=個(芒)比sony係細d,無咁好看的

我有恆生卡,如你有卡,你會選擇邊部呀,sony/olympus,我依家念緊買邊部,我未看過sony丫

[ 本文章最後由 emily22 於 08-12-24 18:12 編輯 ]

公爵府

好媽媽勳章

原文章由 emily22 於 08-12-24 11:13 發表
hi ada 健朗媽

你地買左部相機好用嗎?

我都想買呀?

邊隻牌子好丫?

canon=(芒)幾大

sony=(芒)又幾大

都幾好用呀,

不過我好多功能都唔識用

一打開本說明書見到d字就

所以有d功能都仲未摸熟, 我連廣角拍攝都未識點教呀

公爵府

好媽媽勳章

原文章由 ada29 於 08-12-24 13:43 發表
我唔知學校老師會咁好嘛,上次學校晚會仲好笑,我c6想飲杯咖啡,見部機隔離有個盒,話自己放2蚊,咁岩個身得1蚊,冇辦法之下就放左1蚊,我之後咪 ,學校都唔係收得多你仲比少d,佢話我都唔想喎,個身真係得1 ...

你老公好攪笑, 佢ga理由又幾充份喎

其實比一蚊都好過一蚊都唔比吖

最多下次經過入返一蚊入去lor

翡翠宮

畀面勳章 大廚勳章

今晚冇節目咩 我剛坐車番嚟時,見近碼頭有好多人係到報佳音,唔知係咪我地學校呢 ,再經過學校又見禮堂有燈喎~唔知係咪有活動呢?
星期日囡囡去完表演,唔記得攞番校服番嚟 真係比佢激c,我又唔記得打電話去問,唔知學校放假,有冇人呢?

原文章由 健朗媽咪 於 08-12-24 21:19 發表

你老公好攪笑, 佢ga理由又幾充份喎

其實比一蚊都好過一蚊都唔比吖

最多下次經過入返一蚊入去lor

公爵府

好媽媽勳章

原文章由 ada29 於 08-12-24 21:57 發表
今晚冇節目咩 我剛坐車番嚟時,見近碼頭有好多人係到報佳音,唔知係咪我地學校呢 ,再經過學校又見禮堂有燈喎~唔知係咪有活動呢?
星期日囡囡去完表演,唔記得攞番校服番嚟 真係比佢激c,我又唔 ...

你星期六打返學校問吓, 星期六d書記返半日ga, 平時學校假期, 但係書記都要返工ga

再唔係如果你有d老師電話, 你可以打比佢哋問吓

你囡唔記得攞校服咪少野law, 我成日都覺得亞仔無帶個腦返屋企

仲有唔係漏呢樣就係漏嗰樣, 一星期可以唔見幾樣野ga

翡翠宮

畀面勳章 大廚勳章

佢仲細嘛~而且女仔係細心個男仔(我個女例外 ),早一兩年,日日番學都唔見文具,我都唔知佢拎左去邊 貼晒名都一樣,我問佢去晒邊,佢只會答我唔知呀~真係想 ,今年好好多,只係問番我寫係手冊嘅功課,問番我做咩功課囉~你話

原文章由 健朗媽咪 於 08-12-24 22:10 發表

你星期六打返學校問吓, 星期六d書記返半日ga, 平時學校假期, 但係書記都要返工ga

再唔係如果你有d老師電話, 你可以打比佢哋問吓

你囡唔記得攞校服咪少野law, 我成日都覺得亞仔無帶個腦返屋企

仲有唔係漏呢樣就 ...

瑪瑙宮

聖誕快樂

全部人都身體健康

公爵府

好媽媽勳章

原文章由 ada29 於 08-12-24 22:21 發表
佢仲細嘛~而且女仔係細心個男仔(我個女例外 ),早一兩年,日日番學都唔見文具,我都唔知佢拎左去邊 貼晒名都一樣,我問佢去晒邊,佢只會答我唔知呀~真係想 ,今年好好多,只係問番我寫係手冊嘅功課 ...

我嗰個連功課都會唔記得帶返屋企

一係就唔記得得帶返學校交

大宅

Dear all

我今日1:00去左綠楊坊睇雜技表演, 都表演唔錯呀, 仔仔話好鍾意, 雖然得半個鐘, 都OK LA, 最緊要唔洗錢麻, 如果入場$700呀, 我實唔會睇LOR
希望每個人都開心, 健康, 善良!

大宅

睇完表演就去左會展睇書, 唔太多人, 可能只得8折, 吸引力少D, 同埋只係幼小書藉, 我只係買左D補充, 同埋兒童科學連用具

我本來想買聰明筆比仔仔GA, 點知佢唔鍾意D書, 所以無買到, 首套書$148, 第二套$92.5, 如果你地有興趣想去買, 我有3張入場券, 還有樂思補充, 首本8折, 另外半價可買指定補充

大宅

yan yan ma & emily22

薑汁撞奶: 我見印印將老薑磨茸, 然後用隔網楂汁出嚟GA, 而鮮奶要用温火煮到想起泡時便要關火, 並要記住放入糖或煉奶煮GA, 然後倒落碗到, 再倒落另一隻碗, 互相倒來倒去約10次, 便可放入薑汁上面, 停2分鐘左右, 便食得, 好好味呀, 一包鮮奶可以分2碗仔, 而薑汁睇你地鍾意幾多LOR

[ 本文章最後由 bonnie_swk 於 08-12-25 22:48 編輯 ]

大宅

相機: SONY, 我見過有一位家長用過, D鏡頭好SHARP, 好似影得幾靚咁, 相反我用咁CASIO果畫面無SONY咁靚LOR

E+, 真係打少少就一定要送出資料嘞, 頭先又C左2次LOR, 部電腦準備C晒LOR

首頁

尾頁

跳至