夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

別墅

想分享下我既正能量:結左婚,由拍拖都預備結婚,好多朋友都話哩個男人嫁唔過。。最後我地真是結左婚,婚姻亦出左好多問題,家庭暴力,扔野,郁手郁腳。甚至我有離家出走過,老公亦有提出離婚。我年紀輕輕就承擔咁多既壓力,離家出走其間,在外擔心太多,訓亦訓唔到引致長期失眠,抑鬱。係家人眼中,佢係1個衰仔,死性不改。試過跟家人有口角引致,報警。哩幾年,我好辛苦,最後。證實患上抑鬱症,決定搵醫生睇,同時雙方都要見輔導,哩1年,我地開始可以磨合到,大家多左為對方著想,同時亦肯為屋企負責,肯買餸煮飯,朋友們都開始對佢改觀左,雖然家人仲未接受到佢,佢亦唔肯面對我既家人。我相信,時間係可以等到,以前既我1講到生小朋友,1定唔咁諗,亦因為經常發生咁唔開心既事,就唔想要小朋友,而家,我地都多為對方諗多1步,退1步。為左對方,自己要改變到以前硬頸個1套,其實可以改變過黎,從前擔驚受怕的事,現在卻是過著幸福的日子。

複式洋房

你朋友講得啱嫁唔過,發生咁多事都無離婚,系你好彩。

別墅

回覆樓主:

其實,經歷左咁多,開始了解對方。而家佢改變左,朋友亦見到佢既改變。對佢開始改觀。了。

侯爵府

cathy107 發表於 17-3-5 14:59
想分享下我既正能量:結左婚,由拍拖都預備結婚,好多朋友都話哩個男人嫁唔過。。最後我地真是結左婚,婚姻 ...

肯改變的男人要珍惜

男爵府

cathy107 發表於 17-3-5 14:59
想分享下我既正能量:結左婚,由拍拖都預備結婚,好多朋友都話哩個男人嫁唔過。。最後我地真是結左婚,婚姻 ...

江山易改本性難移。或者尼一刻會改過,但係可能隔多幾年,又死性不改。埋天真,人本質係點,佢就係點。尼個係我老公身上得出既結論。
做人,5好難为自己

翡翠宮

確係嫁唔落

水晶宮

大家再繼續磨合下,希望佢慢慢變好

大宅

恭喜你, 你等到他為你而改, 希望可以keep 到啦,
比我, 我真係無咁好耐性, 走左9年

侯爵府

回覆樓主:

做人,無需要下下整到自己好似悲劇女主角咁先叫活過。。你家人會心痛。。。試下愛自己啦。。

公爵府

2024年龍年勳章 畀面勳章

好攞命嘅生活體驗,我接受唔到。

公爵府

回覆樓主:

祝福你~

首頁

尾頁

跳至