跳至

首頁

尾頁

洋房

我個仔一聽到D歌, 上個禮拜都浄係前後郁郁身,拍拍手, 今個禮拜就識得左右搖搖頭,叻仔好多呀,同埋如果間房有燈光,佢鐘意行入間房來來回回客廳

男爵府

好媽媽勳章

我亞女 d2個星期....
食飽就搖頭表示唔食la.....
飲水飲小小就搖頭唔飲la......
聽到歌仔un身un細.....
同對手打拍字(婆婆話佢似趕走d蚊多d喎)

洋房

你女女好叻叻丫,我仔仔都未識~~~

複式洋房

我個女只係到廣告歌--金象牌,就會個身同個頭左右搖,好似好陶醉咁

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

囡囡唔食都會搖頭同做手勢。聽到D強烈音樂就un身un細。
我有2個寶貝女,大女任何牌子既奶粉都飲,細女飲雅培3號,有1仔1女八哥狗。

禁止訪問

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

咁高深既動作, 我個女..... 係未識既~

男爵府

認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 貓狗褓姆 爸B勳章 BK Milk勳章

識呀. 未食晒咀入面個d , 比佢食會搖頭

別墅

BB近兩個星期有搖搖頭,每當我對著他搖頭,BB也跟著我搖,好搞笑

至於拒絕唔要的搖頭方式,在BB出世無耐,吃飽不飲奶時再隊支奶,佢都會不停搖頭表示拒絕

http://hk.myblog.yahoo.com/jw!muVS2nCRFRTzOqdWsoPrjg

大宅

我個囝一開心就會成個身咁搖,仲要係好快。聽到音樂會拍手,有時會同別人揮手say hi / bye, 不過都係睇心情啦

禁止訪問

民房

原帖由 Sue_Lin 於 08-12-24 13:33 發表
我個仔一聽到D歌, 上個禮拜都浄係前後郁郁身,拍拍手, 今個禮拜就識得左右搖搖頭,叻仔好多呀,同埋如果間房有燈光,佢鐘意行入間房來來回回客廳

民房

my son also shake his head if he doesnt wanna any congee. clap his hands when we say ( clay your hands ). shake his hands to say goodbye when we asked for ( this depends on his mood )

原帖由 happychu18 於 08-12-24 14:22 發表
我亞女 d2個星期....
食飽就搖頭表示唔食la.....
飲水飲小小就搖頭唔飲la......
聽到歌仔un身un細.....
同對手打拍字(婆婆話佢似趕走d蚊多d喎)
...

首頁

尾頁

跳至