論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

好嬲姐姐
唔記得帶女覆診,唔記得煮餸,耍手段唔揍女上婆婆到食飯,即使我從來唔鬧佢,依然經常黑面,睇我哋啲私人信件,大安旨意用我啲嘢,吩咐佢嘅嘢經常無咗件事,永遠趕頭趕命唔知趕咩,無心機做嘢,在我目睹的情況下都讓我女頭落地硼一聲三四次(我女嚴重弱智,未行得好好),唔敢想像我睇唔到嘅情況會係點。阿女隻腳永遠一撻二撻瘀痕。平時我哋返咗工就困我女0响床到唔理佢(有時响 ip cam 見到)。我真係好憎佢,但唔可以無咗佢,因為我哋要返工,需要佢揍我女往返學校。又唔敢鬧佢,驚佢唔做。
佢巳做咗6年,對我哋態度愈來愈差,自問對佢真的唔錯,對住佢我真係就哩痴線。
想換工人想換工人想換工人想到就嚟癲

男爵府

Momia 發表於 17-3-8 22:40
好嬲姐姐
唔記得帶女覆診,唔記得煮餸,耍手段唔揍女上婆婆到食飯,即使我從來唔鬧佢,依然經常黑面 ...

咁你都忍到? 搵定另一個工人,到步即炒啦。

大宅

好嬲姐姐
唔記得帶女覆診,唔記得煮餸,耍手段唔揍女上婆婆到食飯,即使我從來唔鬧佢,依然經常黑面 ...
為左阿女同你自己,支持你快D換呀! 你都好厲害,咁都用到六年,比我一早發癲,真係頂唔順呀,點解我地要貼錢買難受

複式洋房

請個新工人啦,夾好啲時間炒佢。

珍珠宮

2018復活節勳章 DHA勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

用左6年, 擺明玩野, 想你炒佢拎長服! 可以既話, 重新請個新工人吧!

大宅

用左6年..一個月又蝕長服又蝕...
佢跌你個女落地...其實可以報警拉佢啦....
你又有IP CAM 怕什麼??報左警有證據就可炒....
可唔可以搵屋企人幫下手呀...而家係你求佢唔係佢求你咁...
你比佢食住.....無運行....勞工法保障外籍僱工..

大宅

bobo101^*^ 發表於 17-3-9 09:17
用左6年, 擺明玩野, 想你炒佢拎長服! 可以既話, 重新請個新工人吧!

我都係咁諗

大宅

歌莉泡泡 發表於 17-3-9 09:29
用左6年..一個月又蝕長服又蝕...
佢跌你個女落地...其實可以報警拉佢啦....
你又有IP CAM 怕什麼??報左警有 ...

你講中晒我嘅感受
我真係覺得好難受
所以要開 post 呻
我票換工人
換印傭會唔會好啲呢

大宅

Momia 發表於 17-3-9 11:31
你講中晒我嘅感受
我真係覺得好難受
所以要開 post 呻
我明白湊住一個小朋友已經好辛苦..仲要面對住個賤工人...
印菲都一樣....印污糟D 我揀都揀未做過香港既...
佢對你女唔好..你可以出WARNING LETTER比佢囉..同埋AGENT投訴
證明佢係做唔到你要求,第時炒佢都大條道理~

公爵府

好嬲姐姐

偷睇信件都得?佢似係管家,但管埋你喎!比我炒了好耐,不尊重他人,態度差,不服從指示,不按鏱按規矩工作的員工,有理由留嗎?

大宅

嘩..咁. 過份!! 立即換左佢!!

首頁

尾頁

跳至