跳至

首頁

尾頁

複式洋房

Help~我個仔上星期入左醫院,(仲要吊鹽水添),因為輪狀病毒囉!依家已經無事, 但狂屙後依家反而又屙唔出, 仲屙到出血呀 點解會咁架??佢依家不停成日要食野, 我地就成日比水佢飲架啦!各位媽咪,有無辦法令佢屙番正常便便呀?而且佢啱啱好番, 我又唔敢亂比其他野佢食!怕他又屙嘛!咁究竟食咩好呀? 你地有無類似情況呢?Please help me~~~

大宅

我個friend試過飲米水ok, 試下啦

複式洋房

吓!好驚呀,我個囡無食都輪狀病毒疫苗架,我擔心佢有一日會中招...

希望你囝囝早日回復健康啦!

子爵府

亮晶晶上兩個月中左諾沃克之後又係成日去唔到大大or去到流血痛到喊, 醫生比左d放便藥我, 用左真係好work, 但我唔敢比太多次佢用, 只係用左4次(亮晶晶習慣2日一次), 另外醫生話比bb西梅汁佢飲, 都ok架, 飲左1week, 便便正常番就可以唔駛飲咁密

子爵府

唔記得提提每日飲半樽就ok

子爵府

亮晶晶諾沃克好番後連續2個星期, 一晚要飲4次夜奶 , 唔比佢飲又勁喊, 所以果排佢要食咩都比佢食(當然唔係零食類啦), 病完一場咁"甘"真係要食番多D野架

複式洋房

係呀, 我個仔好番後都係無端端狂食野同埋要飲夜奶呀!仲有,成晚大喊, 狂喊, 係無意識咁喊, 唔知係咪肚仔痛, 總之好煩, 99湊佢湊得好辛苦,就快痴架啦~
依家我轉左奶粉, 便便好似無咁硬啦, 之前佢同亮晶晶一樣又屙唔出, 仲屙到出血呀!兒科醫生話我之前食開嗰款奶粉係勁差架,所以我轉左日本牌子, 依家便便好好多,雖然一屙都會喊(他屙到怕), 但起碼無血!若果亮晶晶便便仲有問題真係要試下轉奶粉,我之前就係唔轉(因為睇普通醫生佢地話唔使轉)所以搞到成日屙爆pat pat囉!

複式洋房

我試過"米水"+"得力素"溝埋一齊比bb飲,令bb增加多d體力.

子爵府

柏延媽, 亮晶晶係食bean stalk, 佢之前便便都無問題架, 係諾沃克之後便便先唔正常, 可能係條腸仲未好返, 加上醫生話佢個肚仔好多風, 依家無事lu, 又食得又玩得又訓得, 近排仲重左d呀

首頁

尾頁

跳至