自由講場

跳至

首頁
23456...8

尾頁

禁止訪問

禁止訪問

大宅

大家有無睇佢最新果個介紹 "自助鬆肩頸方法" 雖然著得好普通, T恤+牛仔, 但係都幾靚女喎, 個頭髮又好自然幾靚, 都唔似28歲, 似23-24, 個人瘦真係後生d.

複式洋房

good ar~!!!!!!!!thank you for sharing~

男爵府

2024年龍年勳章 好媽媽勳章

請問peeling 係莎莎買要幾錢呀?

侯爵府

原文章由 幗幗 於 08-12-30 12:35 發表
大家有無睇佢最新果個介紹 "自助鬆肩頸方法" 雖然著得好普通, T恤+牛仔, 但係都幾靚女喎, 個頭髮又好自然幾靚, 都唔似28歲, 似23-24, 個人瘦真係後生d.

佢選MISS HK時,見過佢真人,係靚女來架!!!

大宅

真係多謝袁彌明啊, 佢咁好教人化妝, 啱晒我呢d唔識化妝既人啊!!
同我見到佢落左妝個樣, 同化左妝分別不大, 原來佢係靚女黎架!

民房

我即刻買佐Loreal 的 Mascara 但買了黑、金個隻Volume Shocking, 勁正。 仲有買了Kate 嘅eye make up, 真係好好, 袁比我嘅印象真係完全改觀。

袁彌明你串得起啊!

子爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

今日去中環卓悅買護髮素無見有,有無人知邊間卓悅有?

禁止訪問

子爵府

原文章由 堯堯豬媽 於 08-12-30 16:24 發表

loreal waterproof呢隻好掂架~~~
我用左起碼5年,勁防水,我覺得又濃密又長,正!!!
我用過fancl同pond's卸妝油落,一take過攪掂~~~

我又想買!唉!現在好多野想買,好忙!

大宅

畀面勳章

我都覺佢落左妝都幾靚, 對佢'吋'嘅形象改觀左.
我好想買支眼線筆, loreal睫毛液同ipsa粉底, 仲有護髮素... 真係衰, 愈窮愈多野想買

大宅

原文章由 堯堯豬媽 於 08-12-30 16:24 發表

loreal waterproof呢隻好掂架~~~
我用左起碼5年,勁防水,我覺得又濃密又長,正!!!
我用過fancl同pond's卸妝油落,一take過攪掂~~~

LOREAL我唔得架...可以我真係太油啦...SO FAR我KEEP住用都係KATE 有隻WATERPOOF...$7X 搽左好分明...又係深黑色...搽完又唔會有好似甲X腳咁....同埋CLRAINS有支係FOR搽完睫毛液後用(透明色)...次次用左佢..就算喊過D睫毛液都冇LUK色....好岩我地呢D油人用~
其他牌子既睫毛液我都試過...好多我都唔得...IPSA...LANCOME...CHANNEL..CLIQUXX....HR...
唯一真係防水岩我呢D油人用既有(ALL WATERPROOF系列): ANNA SUI (好正, 不過貴) 同 LANCOME 四方形果支

大宅

畀面勳章

loreal睫毛液我未用過, 不過我用過佢所講嘅mj, 其實係好好架, 但難落囉

子爵府

原來雅施有得買隻護髮素,同卓悅一樣價綫

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

以前好憎佢 , 成日串串貢 , 但一連串睇晒袁小姐教化妝 , 對佢改觀晒 , 佢吾化妝其實都好靚女 , 鼻高高 , 眼圓圓 , 好過好多化行妝架姐仔添 !!

袁小姐 , 你好叻 ! thanks

大宅

有同感!佢好似很有心分享!袁小姐努力呀!

大宅

我都覺得佢唔係想像中咁差
之前佢所為串既野係因為其他藝人唔會咁講姐~~
(阿faye都會係咁啦!比人既感覺好串......但係我超鍾意阿faye~我覺得佢有性格 )

珍珠宮

2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 育兒性格勳章 親子王國15週年勳章

原帖由 Carol601016 於 08-12-30 12:22 AM 發表
我睇過佢教peeling去死皮,我真係覺得好白痴囉,果d咁既野點會去到死皮咖(佢過磚好cheap咖),而且我真係唔覺得peeling會去到死皮囉,你試下用漿糊搽係手度推,都會有一粒粒推到出黎啦 ...

我係人地個 blog 搵到資料, 我昨日係吉豬島見到有得賣, $30 一支 200g (不過唔係佢介紹個隻)
膽粗粗買左支試下係橙色樽, 整完快面 d 毛孔細左小小, 同埋推完係白色一粒粒咁就無佢整出黎
咁多咁誇張跌咁多出黎. 不過快面就滑左.

想要又好又美麗的皮膚,除了要有正確洗臉的方法和用品之外,還有一個重要的步驟,就是「去角質」。有人會問「什麼是角質」。
角質,又名角質層,是皮膚外層的一種保護層,其作用是防止皮膚受到外來的傷害。健康的角質層在顯微鏡下其組織排列是均勻有條理的;但隨著年齡的增長、外來的污染、壓力和紫外線的傷害等等,使我們的角質層加厚而且變得不平均,就會使我們的面上變得暗淡無光,阻礙補養品的吸收。
有女孩子跟我說她擦什麼也沒有效,每天敷面膜都效果不大,很煩惱。
我問她有沒有去角質,她說「沒有」,而且反問我什麼是角質,怎樣清除等等。難怪她擦什麼都沒見效,就是因為她沒有去角質啊。
不是說角質不好,但我們皮膚需要的是健康又均勻的角質去為我們的皮膚作保護。老廢角質只會阻礙我們對補養品的吸收,花了那麼多金錢卻收不到效果浪費金錢之外還令我們看起來臉色不勻暗淡無光還有衰老。現在可以想像到老廢角質在面上有多恐怖吧?所以,去角質是必需的。
但請注意,不可以每天都去角質啊!
因為就如上述所講,角質是保護我們的皮膚的,過分去除角質層會令皮膚的防衛力變弱,皮膚就會容易愛到污染物的傷害,會有豆豆、缺水等等的情況出現,又或是敏感之類的。所以,去角質一星期最多是一次,有些人兩星期一次,又有些人一個月一次,視乎皮膚的狀況而定。而我去角質這方面是沒有時間表的,只會視乎皮膚的狀況而定。
怎樣知道是時候要清除老廢角質?當你有粉刺、皮膚暗淡、毛孔粗大等情況,就是需要去角質的時候了。
要用什麼東西去角質呢?我會建議用去角質啫喱,英文是「peelinggel」,但有些人是用磨砂膏。但我會選擇前者,而有很多牌子都有去角質產品,而我是用韓國的牌子,因為又便宜又好用,一大支五十元有找,用了大半年還沒用完。使用peeling gel的方便跟洗臉一樣,但要注意眼睛不可以去角質。
有人問為什麼是用peelinggel而不是磨砂膏呢?磨砂膏不太好的原因是它的顆粒很大,跟皮膚磨擦的時候很容易傷害皮膚使皺紋增加之餘,也會把毛細孔的開口給磨大了,又是皮膚上有傷口但是又要去角質的時候,顆粒會令傷口再度受損,減慢傷口復原。而peelinggel是啫喱狀,是很水嫩的,輕輕的在皮膚按摩,不會令皮膚有拉扯從而增加皺紋外還不會把毛孔的開口磨大了。而且磨完以後你可以慢慢感覺到一些東西在你的指腹上徘徊,一看之下全都是在面上沒用的老廢角質呢!
要是你第一次用peeling gel,你會發現你的老廢角質是黑色又或是灰色的!在這些髒髒的老廢角質上擦補養品敷面膜之類的,可以想像到皮膚會吸收嗎?
所以,要變漂亮第一步是洗臉,然後是什麼呢?
答案是︰「去老廢角質」!
但再請注意一下,不可以每天都去角質啊!

公爵府

畀面勳章

我都係用呢隻,防到水好好用
原帖由 yukiyck 於 08-12-29 22:06 發表
Loreal隻睫毛液Mascara防水得唔得呀??
我試過好多隻都唔得...想試下佢呢隻,有無人用過??

首頁
23456...8

尾頁

跳至