親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

想暑假去東京自由行, 第一次想用 Expedia 訂, 是否信得過?
我check過永安及專業, 四個人去六日五夜都要兩萬幾, 但佢既套票只係萬六蚊左右, 真係平好多, 而且佢有一間四人房可訂, 好方便, 係咪OK的?
另外我個仔17歳, Expedia 都係計小童? 我報團一般11歲或以下才叫小童的, 阿仔一向當大人計, 對機票酒店有無影響?
用 Expedia 訂有無其他方需要留意呢?
麻煩晒!

禁止訪問

大宅

LoPin 發表於 17-3-20 12:26
Expedia 係跨國網站, 講規模、市值.. 可能大過永安幾倍

不同的 Agent 有不同拿機票、酒店渠道, A B C ... ...

唔該晒! 謝謝你的講解, 我放心訂了!

琥珀宮

畀面勳章

我經常幫 Expedia 買機票酒店,package 都買過,touch wood 暫時冇問題啊

日本中學生已經計成人架啦

大宅

littlesister 發表於 17-3-20 14:13
我經常幫 Expedia 買機票酒店,package 都買過,touch wood 暫時冇問題啊

日本中學生已經計成人架啦

係呀, 最奇怪係呢樣, 所以我剛打去問清楚, 佢地話選小童無問題的,
因為要填年齡, 會因應所選航空公司計成人方法而報價,
有些航空公司12歲起計成人, 但有D15歲先計成人,
所以不影響的, 我順便在電話上直接 Book埋, 唔駛煩了~

男爵府

你上網book 同打電話book 個價錢會有少少唔同架....但唔係相差得遠。

我早前book 去高雄 就上網平少少。

子爵府

I buy the ticket via skyscanner to check the lowest price, & book the hotels via Expedia. I think it's cheaper than you buy the package via Expedia.

大宅

michellehung 發表於 17-3-20 14:34
你上網book 同打電話book 個價錢會有少少唔同架....但唔係相差得遠。

我早前book 去高雄 就上網平少少。
我電話 book 平左 $48蚊

大宅

paramount1980 發表於 17-3-20 16:15
I buy the ticket via skyscanner to check the lowest price, & book the hotels via Expedia. I think i ...

Thank you, 下次試下

男爵府

cary330 發表於 17-3-21 10:24
我電話 book 平左 $48蚊

子爵府

回覆 cary330 的帖子

Have you used promotion code? HSBC & master card have 10% off in Expedia.

大宅

paramount1980 發表於 17-3-21 15:05

Have you used promotion code? HSBC & master card have 10% off in Expedia.
package 冇 discount, 開頭我都以為expedia package 最平, expedia check 左之後, 再去航空公司check, 原來佢地都有package, 最後平expedia 幾百book了.

不過最近expedia 同bank visa card promote 有九折book hotel 都ok.

伯爵府

paramount1980 發表於 17-3-21 15:05

Master 12% off

大宅

IP_Baby 發表於 17-3-21 15:37
package 冇 discount, 開頭我都以為expedia package 最平, expedia check 左之後, 再去航空公司check, 原來 ...

是否要有hsbc code?

大宅

叮叮2015 發表於 17-3-25 02:18
是否要有hsbc code?
要入網頁,入 card no> 頭6位數字加人名, 就有個code, 不過到2017-06-30

expedix 同citx bank card 有10% OFF 可在暑假用, 我最近都係用呢個優惠...

大宅

IP_Baby 發表於 17-3-27 23:42
要入網頁,入 card no> 頭6位數字加人名, 就有個code, 不過到2017-06-30

expedix 同citx bank card 有10% O ...

Thx

大宅

LoPin 發表於 17-3-20 12:26
Expedia 係跨國網站, 講規模、市值.. 可能大過永安幾倍

不同的 Agent 有不同拿機票、酒店渠道, A B C ... ...

新手一問?想問上網Expedia訂套票係咪平d嫁?訂左之點樣拿機票同酒店?旅行社買左套票就有機票同酒店住宿俾你?咁想問下你地上網同旅行買有咩唔同?唔該曬

禁止訪問

大宅

cary330 發表於 17-3-20 11:41
想暑假去東京自由行, 第一次想用 Expedia 訂, 是否信得過?
我check過永安及專業, 四個人去六日五夜都要兩萬 ...

我曾試过, 冇问题, 當時机票+酒店, 往東京, 乘ANA, 抵过分開買

大宅

IP_Baby 發表於 17-3-27 23:42

expedix 同citx bank card 有10% O ...

請問我6月30日前訂明年2月, HSBC visa有優惠嗎?

首頁

尾頁

跳至