懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

懶宅女 發表於 17-4-21 00:51
請問佢地需唔需要好多地方煮嘢?
因為我廚房真係好細

其實正常有2個爐頭都應該冇問題。:mother:

別墅

olafsu 發表於 17-3-29 09:56
其實我之前是沒有任何反應的,沒有痛沒有流啡流血,只是每個星期去醫生度照,發現個size3星期也沒有長,也 ...

其實我都係,但係到醫生announce埋佢唔得,我仲係一滴血都無流過,肚痛都只係好微嘅淵淵痛

好驚唔識自己排
係裡面太耐唔知會點。。。

複式洋房

懶宅女 發表於 17-4-21 11:57
其實我都係,但係到醫生announce埋佢唔得,我仲係一滴血都無流過,肚痛都只係好微嘅淵淵痛

好驚唔識自己 ...

所以我不等待了,直接去私家做手術。現在手術巳做了約一個月,生活已經回復正常。也快來經了。
你也勇敢面對吧!

別墅

回覆 懶宅女 的帖子

我都試過兩次,一次自己排,一定入私院食藥排,也有朋友揀刮宮,其實綜合起來,如果經濟許可,入私院刮宮心理創傷最少,因為快,訓醒就完事,之後只是來M咁,由自己信賴的醫生操刀,心理上負擔最小。但每個人情況不同,最好問問婦產科醫生的意見,評估下,例如看看子宮薄不薄,適不適合做刮宮等。自然排可以等好耐,我那時等了一個月,心理壓力會較大。至於食藥,有些醫生是肯開給你回家食的,我個人認為不太好,我是揀入私院食,結果大出血,好在是在醫院。只是給你參考,個個人的感覺不同,CASE也不同,唔知幫唔幫到你﹗

別墅

muimuimao 發表於 17-4-21 17:25
回覆 懶宅女 的帖子

我都試過兩次,一次自己排,一定入私院食藥排,也有朋友揀刮宮,其實綜合起來,如果經 ...

多謝你,幫我了解多咗
我就係覺得自己排唔知等幾耐,好煎熬
食藥我又的確驚大出血,因為我啲血壓血色素血糖嗰啲一向麻麻
刮我又唔知有幾傷,唉

好彩我之前top up咗medical plan, 刮的話保險都包,所以唔係錢方面,純粹三者都係個unknown...

別墅

回覆 懶宅女 的帖子

如果錢不是問題,找個好點的醫生﹗

珍珠宮

BB防敏心得分享勳章

可能你同呢個冇緣分吖,好好養身子!

大宅

祝福你

大宅

加油啊樓主,休養身子再嚟過!加油!

首頁

尾頁

跳至