跳至

首頁

尾頁

大宅

有冇媽媽諗住買呢?
有冇好介紹?我都唔知買邊張好, 之前去睇過, 由幾百至幾千蚊都有…

珍珠宮

sturdy choice: pegperego
stylish choice: combi

男爵府

你有冇睇過Recado 同 Sparco呀? 好型仔架! 我好似記得我睇過Recado有張係可以由0歲坐到7歲! (諗住橫掂都係買, 緊係買張可以用耐D)

我本來都要買架, 不過宜家有人地比, 所以無再睇囉!! 嘩.. 你對孖B咪要買兩張囉? 不過話時話, 覺唔覺得香港人唔係太注重用car seat, 只會抱住BB坐車. 我自己就覺得car seat一定需要用!!

原帖由 李露媚 於 08-12-30 23:57 發表
有冇媽媽諗住買呢?
有冇好介紹?我都唔知買邊張好, 之前去睇過, 由幾百至幾千蚊都有…

大宅

有人比我,又可以慳番!

原帖由 chole16 於 08-12-31 15:39 發表
你有冇睇過Recado 同 Sparco呀? 好型仔架! 我好似記得我睇過Recado有張係可以由0歲坐到7歲! (諗住橫掂都係買, 緊係買張可以用耐D)

我本來都要買架, 不過宜家有人地比, 所以無再睇囉!! 嘩.. 你對孖B咪要買兩張囉 ...

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章

我想買....但我老公話唔使買喎....我都覺得有car seat安全d....

男爵府

Car seat真係好重要架,萬一有咩意外你自己抱唔實BB佢又唔會識保護自己喎,真係後果嚴重架!宜家我們坐咩車都要佩帶安全帶啦,更何況BB!

其實外國一早已經係法例規定一定要有car seat BB先可以坐車。加拿大如果初生BB要出院,一定要你有car seat先可以比你帶BB出院添呀!

原帖由 poloking 於 08-12-31 18:14 發表
我想買....但我老公話唔使買喎....我都覺得有car seat安全d....

複式洋房

買咗inglesina car seat and bb car!

http://www.otutto.com/eng/index.html

bb坐車安全D麻!

男爵府

你老公話唔駛買住咋話? 若果有車但唔諗住買car seat 就真係好過份囉..唔係諗住一直手抱直度幾歲就咁用大人安全帶下話???

我應該老婆生之前就預備定car seat, 基本上我覺得car seat 俾起床仔車仔更應該花錢落去...

我同老婆講左, 個仔由出世都10歲前唔駛諗住坐車頭...點扭計都冇得坐...要一直坐car seat, 大左都要墊高再帶安全帶

我都唔明點解到宜家仲經常見到有人抱住細路坐車頭....想個bb 做炮彈飛b 嗎?

大宅

多謝大家既意見, 案

to Chole16: 係呀…我孖B要買兩張…所以真係要CHOOSE平靚正先得呀…

to poloking: 有車既, 真係要CAR SEAT, 要保障BB安全架!

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章

多謝大家提醒....我會同我c6去睇car seat架啦....

大宅

Jessica,我係呀Y,我地3J後個幾星期咋,我個肚突然間大咗好多,你點呀?對孖B會唔會仲大得快呀?

原帖由 李露媚 於 09-1-3 21:49 發表
多謝大家既意見, 案

to Chole16: 係呀…我孖B要買兩張…所以真係要CHOOSE平靚正先得呀…

to poloking: 有車既, 真係要CAR SEAT, 要保障BB安全架!

別墅

我已經買左張recaro lu~

禁止訪問

複式洋房

我都覺得BB坐 car seat安全d~
因為唔係成日坐~
所以我上網 bid左一張二手既Peg-Perego丫~

大宅

我就一定要有,因為第時都係我自己一個揸車同BB出出入入,不過我就有人俾recaro我,真係好鬼型.

別墅

你果張咩色架?
我見上網訂有粉紅色, 好鬼靚

原帖由 NIcoleLeung 於 09-1-17 13:14 發表
我就一定要有,因為第時都係我自己一個揸車同BB出出入入,不過我就有人俾recaro我,真係好鬼型.

大宅

原帖由 yyyokehk 於 09-1-7 01:04 AM 發表
Jessica,我係呀Y,我地3J後個幾星期咋,我個肚突然間大咗好多,你點呀?對孖B會唔會仲大得快呀?

HEY Y!
呢排好忙都無上到黎…
我個肚真係大左好多呀, 好似吹波咁…
越黎越辛苦呀…

珍珠宮

http://www.citybaby.com.hk/products/carseat/Carmate/index.htm

首頁

尾頁

跳至