興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

畀面勳章

睇左se7en pounds...
hm...一般而已;結局實在一早預計得到...無乜驚喜...

:lol :lol :lol :lol :lol :lol :lol :lol :lol :lol :lol

男爵府

C.C.D

原來你都病左咁多日, 我就係病時辛苦(好似腸胃炎咁痛到要攬住個肚), 不過算好得快, 最辛苦係要開工o個日, 病足成日, 買藥食左都冇用...

o個隻特別仕樣係bio+80GB+雙手制? 我就覺得好毒喇...

隻7磅麻麻地咋? Will Smith近期d戲都一般, 上次隻喪屍片本來都有d期望, 點知..., 佢早幾年有套尋找快樂的故事, 你有冇睇? 開頭聽戲名以為好悶, 點知睇落又ok喎!

程朗兄

我都認為bk好失敗, 工程越搞越糟, 反以5年前我初初上bk個時仲好過而家, 而家收咁多廣告都唔好搞d, 的確失敗...

大仔都五歲幾, 唔覺唔覺原來我都蒲左bk五, 六年咁耐:lol

侯爵府

畀面勳章

麼零...
原帖由 嘿嘿 於 09-1-9 01:24 發表
原來你都病左咁多日, 我就係病時辛苦(好似腸胃炎咁痛到要攬住個肚), 不過算好得快, 最辛苦係要開工o個日, 病足成日, 買藥食左都冇用...

o個隻特別仕樣係bio+80GB+雙手制? 我就覺得好毒喇...

隻7磅麻麻地咋? Will Smith近期d戲都一般, 上次隻喪屍片本來都有d期望, 點知..., 佢早幾年有套尋找快樂的故事, 你有冇睇? 開頭聽戲名以為好悶, 點知睇落又ok喎!

大仔都五歲幾, 唔覺唔覺原來我都蒲左bk五, 六年咁耐:lol

係啦!通常呢d傷風/感冒咳既病,以前食一兩日藥就好晒架嘛;e+...要連睇3個E生先叫做搞掂(d咳屎唔斷氣...)到底係禾底子差左?d菌勁得滯?d藥唔得?唔夾E生?定運滯?.......仲係要放假先黎病

o下?一向出開既PS3連game同綑版...你都茅興趣架喎?反而今次出呢個包嚇傻仕樣...你就話好毒?
睇番個price : 価格は4万8,980円....e+d yen貴!差唔多成4K港紙,唔平架...

will smith佢既戲禾笨唔蒜睇過好多(幾齣乍)...
MIB, i.robot, last man on Earth, hancock, 7磅, {仲有d唔記得名...}"尋"就好似無睇...文藝戲not my 1st priority...
呵呵...bk嘛,禾遲你一年...都4年幾lu...
都係以前簡簡單單好...

侯爵府

畀面勳章

[off topic]:lol
Windows 7測試版 今可全民下載 正式版料提前今年推出 代Vista挽信心
(明報)1月9日 星期五 05:05

【明報專訊】個人電腦作業系統即將進入新里程。代替蓋茨在美國 消費電子展(CES)發表主要演說的微軟 總裁鮑爾 默,周三宣布新一代作業系統Windows7(W7)的測試版(Beta version),將於美國時間今天起任全球網民下載,估計W7正式版將提前於今年內推出。

雖然鮑爾默預先公開的CES演說議程中,沒提及W7,但外界皆推測微軟將在這重要公開場合,發表W7的公開測試版,鮑爾默也不負眾望,還在現場親身展示。他表示,裝有W7的電腦開機會更快、手提電腦的電池可用得更久,在安裝硬件時的問題也會減少。他指出,各種電子產品裝置的合作和連結功能,將是未來作業系統的重點,例如在W7中可設定家庭群組(Home group),把Xbox、影音伺服硬碟甚或其他電子裝置納入「網絡上的芳鄰」,一部裝置的影音檔案,可由所有裝置共享。鮑爾默也在台上展示了W7強調的多重觸控功能,利用手指調整地圖的縮放而毋須滑鼠。他大讚新作業系統說:「我們將簡單、可靠與速度放進(新視窗),我們也會致力令它沒有錯漏及準時推出。」

W7的建議硬體需求為1GHz處理器,1GB暫存記憶體(RAM)、至少16GB硬碟空間,及支援DirectX9內建128MB顯示卡記憶體的繪圖功能。由於微軟已在去年底向軟硬件開發商發表「pre-beta」版,因此開發者對W7並不陌生,但這次的公開測試版則任由全球網民下載,一般人只要由周五起到微軟的網站就可下載。慣例上測試版不設中文,僅有英日文等4種語言。《華爾街日報》稱,雖然微軟表示歡迎所有人下載新視窗,但計劃只會提供300萬套下載量。

開機更快 兼容性高

微軟視窗作業系統有一慣例,就是一般每隔3年就推出一個新版,但視窗Vista推出未夠兩年,很多人就對W7引頸以待,顯示了Vista如何不得人心。微軟提早推出W7,正是要盡快挽回消費者信心,力壓蘋果及Linux的挑戰。

Vista自兩年前推出以來,共售1.8億套,但它被批兼容性不足、大量硬件無法使用;其次是耗用資源大,用家需買性能較強的電腦才能安裝。

適合Netbook使用

W7在整個研發和推廣過程中,就特別強調兼容、易用與速度,這3項正是Vista的弱點。分析家相信,微軟將在今年盡快把外界的注意力集中到W7,然後把Vista退居二線,令它成為其中一款最快被淡出的作業系統。現時Netbook大行其道之下,W7的推出,正好為微軟帶來新商機。微軟亦強調,新系統極適用於這些效能較弱的電腦上,合乎當前「慳家」原則。

win7...都話左佢誓要取代vista架啦,仲要+快推出添...禾試玩左喇...你準備好未??

[/off topic]

禁止發言

禁止發言

侯爵府

畀面勳章

原帖由 程朗 於 09-1-9 10:52 發表
嘩, 厲害, CCD兄 & 嘿嘿兄原來已經4 ~ 5年.
厲害厲害.......

PM 既問題, 其實都唔可以怪晒BK...
因為BK 係用Discuz 呢個論壇Program
http://www.discuz.com
官方出到Discuz 7.0.0 ...

不敢不敢...

bk早幾年唔係用discuz既...但都係衰過黎
轉用左呢個之後,睇唔倒有乜改善之處...side gas...

侯爵府

畀面勳章

原帖由 程朗 於 09-1-9 10:58 發表
Vista櫈都未坐暖, 就收工.......
命運用ME 一樣~~~

hehe...之前都話左佢...隔代先有好野出....
M$.......

男爵府

C.C.D
原帖由 ChunChun_Daddy 於 09-1-9 10:09 發表
麼零...

係啦!通常呢d傷風/感冒咳既病,以前食一兩日藥就好晒架嘛;e+...要連睇3個E生先叫做搞掂(d咳屎唔斷氣...)到底係禾底子差左?d菌勁得滯?d藥唔得?唔夾E生?定運滯?.......仲係要放假先黎病

o下?一向出開既PS3連game同 ...

呵呵, 各樣有d啦, 而家d菌一定勁過以前, 我地年紀又大左, 抵抗/復原能力一年差過一年 正常既...

我係bio fanz嘛, 套野又80激又雙手制又盛, 都咪話唔毒, 不過4差幾野就真係幾溶...

尋找快樂的故事當初係朋友極力推介, 雖則係文藝片, 不過睇落一d都唔悶, 故事講Will Smith係一個落泊爸爸, 鬱鬱不得志, 越睇越有共鳴(可能因為我都係一個落泊的爸爸:lol )...

程朗兄

都冇咩厲害, 開頭係老婆上bk, 我係後尾先上, 主要都係入軟硬, 爸爸, 攝影呢幾個區, 其他區都冇乜入, 蒲慣左日日都要入黎睇o下:lol 咁就五年多, 時間過得真係快...

大宅

CCD,

尋找快樂的故 must see ah, I even bought the Blue-ray.... when I saw Will Smith and his son sleep in the toilet....
Lawbut

男爵府

lawbut
原帖由 lawbut 於 09-1-10 13:06 發表
CCD,

尋找快樂的故 must see ah, I even bought the Blue-ray.... when I saw Will Smith and his son sleep in the toilet....

lawbut兄真係有貨, 隻blue-ray尋找快樂的故事買左幾銀? 不過呢套戲真係唔錯, 值得推!!

大宅

嘿嘿 ,

I bought it at 1XX fm Shun wo......this is really good!! really like myself.........but not that bad...

原帖由 嘿嘿 於 09-1-11 03:41 發表
lawbut
lawbut兄真係有貨, 隻blue-ray尋找快樂的故事買左幾銀? 不過呢套戲真係唔錯, 值得推!!
Lawbut

男爵府

lawbut

原帖由 lawbut 於 09-1-12 00:38 發表
嘿嘿 ,

I bought it at 1XX fm Shun wo......this is really good!! really like myself.........but not that bad...

梗係唔似你啦, 你咁有米:lol
似我多d, 一個窮途潦倒, 長期糧尾的落泊爸爸:lol

侯爵府

畀面勳章

原帖由 嘿嘿 於 09-1-10 04:15 發表
呵呵, 各樣有d啦, 而家d菌一定勁過以前, 我地年紀又大左, 抵抗/復原能力一年差過一年 正常既...

我係bio fanz嘛, 套野又80激又雙手制又盛, 都咪話唔毒, 不過4差幾野就真係幾溶...

尋找快樂的故事當初係朋友極力推介, 雖則係文藝片, 不過睇落一d都唔悶, 故事講Will Smith係一個落泊爸爸, 鬱鬱不得志, 越睇越有共鳴(可能因為我都係一個落泊的爸爸:lol )...

貢又係...唔認老都唔得...
4差幾野當然溶啦!買普通ps3+隻game粗粗地玩住先啦
[尋]片真係貢掂?連law兄都極力推薦...
貢...唯有等下睇睇有茅胸去租/咩返黎昅昅...:lol

侯爵府

畀面勳章

原帖由 lawbut 於 09-1-10 13:06 發表

原帖由 嘿嘿 發表
梗係唔似你啦, 你咁有米:lol
似我多d, 一個窮途潦倒, 長期糧尾的落泊爸爸:lol

law兄,嘿嘿,
+埋禾丫唔該......
境況堪坷啊...:-(

男爵府

原帖由 ChunChun_Daddy 於 09-1-12 15:12 發表

貢...唯有等下睇睇有茅胸去租/咩返黎昅昅...:lol ...

Don't forget another one, the "the Curious Case of Benjmin Button", schedule to be at theater on 22/1. You can grab 咩 from a lot of 咩 site.

侯爵府

畀面勳章

原帖由 Aardvark 於 09-1-12 17:36 發表
Don't forget another one, the "the Curious Case of Benjmin Button", schedule to be at theater on 22/1. You can grab 咩 from a lot of 咩 site.

Thx A兄!
多謝提醒...要特別留意下先...:lol :lol

男爵府

C.C.D
原帖由 ChunChun_Daddy 於 09-1-12 15:12 發表

貢...唯有等下睇睇有茅胸去租/咩返黎昅昅...:lol ...

唔買得呀, 我而家打ps2都係等夜蘭人靜, 等d仔訓哂先有得打咋, ps3...短期內都冇得諗喇...

"尋"真係睇得過架, 我睇o個陣都有好大驚喜, 因為預左呢d片種多數都係悶戲...

Aardvark

呢套我都好期待呀, 呢套我諗應該會入場睇!

男爵府

好媽媽勳章

唉~我部ps3跪低左,有日玩玩下高達無雙2過場既時候hang鬼左,等左幾分鐘都唔郁,手掣又無反應,我唯有eject隻碟出黎再入返去,點知之後就咩碟都read唔到喇,我唔知同網上面既人講ps3鎖頭係咪同一case(我係舊版80gb,之前update左firmware2.53),我拎左去sony到整,過左1日打黎同我講死頭要換,因為我過左保養期3個月要收$947,我話我要諗下先,過多1日佢話俾我用$1440換部新機(唔包手掣& harddisk,連盒都無),用$1440得部主機仲要得3個月保用,我話你公司個offer都幾優惠喎,我話我都仲係未決定到,我愈諗愈覺得唔抵囉,有無攪錯甘鬼貴,又過多日佢又打黎話幫我問左可以平d用9折整返部機,即係$850左右,又話一係用$1440換機俾埋新hd我,叫我考慮下,我個晚買左本game station都有講好多人死頭,我嬲嬲地仲send email去sony問佢咩一回事,我懷疑我部機都係甘壞左,第2日佢打黎同我講返check過我部機無鎖頭無software問題,係個頭壞左,我話甘樣壞唔似係光頭老化,佢好客氣解釋俾我聽,好多官腔說話,我聽完都係話我要考慮下,佢第2日又打黎問我決定成點,我話就算換機你都未有白色機,你有先打黎問我喇....個故仔就係甘喇,我而家諗緊舊版80gb換新版80gb抵唔抵,整返又好唔好,你地有無意見俾到我呀?

侯爵府

畀面勳章

麼零...
原帖由 嘿嘿 於 09-1-13 00:46 發表
唔買得呀, 我而家打ps2都係等夜蘭人靜, 等d仔訓哂先有得打咋, ps3...短期內都冇得諗喇...

"尋"真係睇得過架, 我睇o個陣都有好大驚喜, 因為預左呢d片種多數都係悶戲...

嘿嘿,
禾...自從有阿仔開始(快5年喇)都係夜媽媽等阿仔交交豬後先玩到架;ps3...都就黎成年喇...呢個境況都改變不了
貢...3月就出包嚇傻5喇喎!fanz既你典蒜啊?
係呢?你pop跟進成典?玩到否?
又幾時upgrade pc...
win7beta雖則話用到8月(e+又多埋語言包);但到期時又會有另一個release版走出黎...

[尋]片....等下先,唔急既:loveliness:

首頁

尾頁

跳至