家庭理財

跳至

首頁

尾頁

男爵府

恭喜哂 你安心去行街街啦
# 52 大快活

伯爵府

LAU used to be here very frequently, but now does not post on BK often. Maybe busy taking care of her family.

男爵府

原帖由 建男媽咪 於 09-1-6 12:13 發表

恭喜哂, 我上次跟你入, 但我$1.46入, $1.65 放咗了, 我唔夠你咁勁呀, 你賺到儘喎

你都唔弱 得我無得哂命
# 52 大快活

大宅

原帖由 Andywoofung 於 09-1-6 12:35 發表

你都唔弱 得我無得哂命

仲諗住今日回番少少再炒過, 無lu, 之前講隻#1393, 今日又升啦, 唔敢追了

係呢, Andy, 有野想請教, 點解無人大手買入都可以升唔咁既, 係咩原因?

子爵府

原帖由 c-wong 於 09-1-6 12:33 發表
LAU used to be here very frequently, but now does not post on BK often. Maybe busy taking care of her family.
本來今朝打左篇野, 點知話我error, 又趕住送呀女返學, 佢地呢個星期考試, 又要睇市,又要同佢溫書, 好彩佢讀下午班, 而家送晒返學, 再打過出來交流下.

上星期入左#3998 @0.72, 昨日沽左@0.76, 賺少少, 今日入左#3813 寶勝@0.98, 呢隻由0.9...0.95..睇住佢升, 所以趁佢回返D來入, 不過唔知佢重有無得再跌, 因我都等緊黑仔上任, 個市會好D, 而家真係好多股炒返上, 我希望新年前可以沽晒手上既貨 (#5, #268, #3813), 到時再觀望..

子爵府

原帖由 c-wong 於 09-1-6 12:33 發表
好忟呀! 打左兩篇野都上唔到來, 又要再打過, 上星期入左#3998 @0.72,昨日沽@0.76 執少少, 今日入左[email=#[email protected]]#[email protected][/email], 等佢回返先入返D, 等黑仔上場, 希望個市長升長有...

男爵府

原帖由 Andywoofung 於 09-1-5 16:36 發表

而家唔洗怕啦,大6升緊連你隻2823都升高過果位,你走定唔走住呀?

andy,
亞lau你都唔識,真係打得少呀
2823我原本諗住8.38入架.因為自己唔捨得要比存倉費.
咪等個渣打銀行囉,點知佢遲遲都未開到戶喎.
谷鬼氣等到佢升到8.75就把鬼火.比就比啦.如果唔係就仲肥仔呀. 我唔走住啦.應該仲有得升.如果唔係我都唔會向8.75入貨啦. .

lau,
你都好準喎.買邊隻就升邊隻.
我都有睇3998我睇時係(0.72-0.76)和3813就由佢只係0.73,但我唔敢去呢隻呀.又係衰一個字,就係個.....驚....

子爵府

原帖由 ERICBB 於 09-1-6 15:00 發表

andy,
谷鬼氣等到佢升到8.75就把鬼火.比就比啦.如果唔係就仲肥仔呀. 我唔走住啦 ...
今日再識我都未遲, 來來去去都是我地幾個會員吹水, 而家是但指隻股都係升, 有D似上年格局, 你隻#2823就肥仔水, happy過新年..

男爵府

#2342好似差不多啦,我見1.9左右,有大手沽出,2元阻力大呀各位朋友.
# 52 大快活

別墅

andy

問下你, 我#5 77.55入, 見無咩起色, 想蝕賣, 好唔好呀

男爵府

原帖由 ERICBB 於 09-1-6 15:00 發表

andy,
谷鬼氣等到佢升到8.75就把鬼火.比就比啦.如果唔係就仲肥仔呀. 我唔走住啦 ...

我真係大頭蝦,亞lau都唔記得...打得小 而家知啦,唔知係比你定我叫左返黎
8.38同8.75都差好遠喎,今次真係走雞lu
# 52 大快活

男爵府

原帖由 車.人. 於 09-1-6 15:25 發表
andy

問下你, 我#5 77.55入, 見無咩起色, 想蝕賣, 好唔好呀

你指#5仔?
# 52 大快活

伯爵府

andy

same ah. i bot 3 lots last mth at $85, $77.7, $76.65. I sold the $76.65 at $77.5 yesterday. I want to sell the remaining. But since the market is doing quite good (although #5 no rise power), I will wait for a few more days before considering to sell. I believe it will drop to or under $70 later.

男爵府

andy

其實買得#5號仔就預左佢唔升,佢比起以前都是落後,
今時今日大升仲更加無佢份.
$77.5入個價的確幾尷尬,止蝕就不必,因為相信恒指仲有得上(係反覆果隻),當市況穩定d#5仔可以上番$78-79
到時一定止賺,記住$80阻力大.
# 52 大快活

別墅

原帖由 Andywoofung 於 09-1-6 15:47 發表

其實買得#5號仔就預左佢唔升,佢比起以前都是落後,
今時今日大升仲更加無佢份.
$77.5入個價的確幾尷尬,止蝕就不必,因為相信恒指仲有得上(係反覆果隻),當市況穩定d#5仔可以上番$78-79
到時一定止賺,記住$80阻力大. ...

我唔係林住止蝕, 不過見佢無黎力水, 唔想攬住佢一齊過新年.

男爵府

認識瑞士牛牛第一回

I bought at 81, lucky only have 1 lot.
原帖由 車.人. 於 09-1-6 15:59 發表

我唔係林住止蝕, 不過見佢無黎力水, 唔想攬住佢一齊過新年.

大宅

認識瑞士牛牛第二回

739 )$0.125>>>0.168
有冇人都入左=[]=?
賺3成幾 ^^
Kindness is like a key,which rusts if we put it aside.Use it frequently not only could help others but also could help ourselves.

大宅

原帖由 SY_YAU 於 09-1-6 16:04 發表
739 )$0.125>>>0.168
有冇人都入左=[]=?
賺3成幾 ^^

我臨收市$1.68 入咗, 希望明天可以賺番少少走

男爵府

原帖由 車.人. 於 09-1-6 15:59 發表

5仔集資消息一日未明朗,一日都會拖累升幅.
不過你都幾攪笑,點解唔想攬過新年呢?有咩特別事?
# 52 大快活

子爵府

andy

唔駛怕wo, 有我陪你, @77.9 入, 我會等下先, 費事一放就升到彭彭聲, 睇下今日隻#2888渣打, 升上天, 前一日買左既就發達...

首頁

尾頁

跳至