自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

親人頭7未過,但今日夢見我同父母同弟弟一邊去醫院搵親人,我首先搵到,佢係病床上,側邊有個醫院姑娘。我一望見佢,佢就不停嘔,嘔出黎嘅都係一疊疊嘅陰司紙同埋頸鍊介子,嘔到咁上下,姑娘講咗句:你睇下 佢係咁嘔哩啲。之後我就醒咗

親人生前最錫嘅係我,但我好想知係我太掛住佢而夢到佢,定係佢報夢畀我

水晶宮

我唔係好識呢d,但經驗話我知,咁快未必有報夢既能力,除非你係易入夢好似小朋友咁嗰d 呢

男爵府

貧窮媽媽 發表於 17-4-8 09:10
我唔係好識呢d,但經驗話我知,咁快未必有報夢既能力,除非你係易入夢好似小朋友咁嗰d 呢
...

我臨瞓醒之前都會係咁發夢

水晶宮

衛英姿 發表於 17-4-8 09:23
我臨瞓醒之前都會係咁發夢

我話易入夢,唔係即係易發夢,即係有d 人既channel 係會容易d 令先人報夢,我之前去問過d 問米婆,佢話先人會報夢,但唔一定會托到俾你,好似小朋友咁會易d 同靈界接觸就可能易d 托到,咁既意思,不過我唔一定岩架,因為我都係見我家人過生,但好快我仔就經常夢到先人,我就幾個月後先夢到

男爵府

貧窮媽媽 發表於 17-4-8 09:25
我話易入夢,唔係即係易發夢,即係有d 人既channel 係會容易d 令先人報夢,我之前去問過d 問米婆,佢話先 ...

咁我又未試過 我第一次有親人離開

水晶宮

衛英姿 發表於 17-4-8 09:38
咁我又未試過 我第一次有親人離開

我家人過左生,最初佢報夢俾我仔,我仔話晚晚見到佢,周圍去玩,然後到我夢到,d 對話就好真實既,唔同平時發夢咁無厘頭,係真係同佢傾到計既,試過兩次

珍珠宮

回覆樓主:

我都算易發夢,每有親戚去世之後,我都會夢倒佢哋,夢中有人唔知自己已走,我會話佢知,有人話得大額鈔票,洗唔倒....,就叫家人下次記得燒細鈔.......等。
都唔知係報夢定自己夢倒嫁,小事情,幫忙做就自己心安啲。

侯爵府

2018復活節勳章

衛英姿 發表於 17-4-8 08:06
親人頭7未過,但今日夢見我同父母同弟弟一邊去醫院搵親人,我首先搵到,佢係病床上,側邊有個醫院姑娘。我 ...

有呀~ 我夢到我爸爸兩次了。

第一次爸爸話好滿意我地搞嘅儀式

第二次係同爸爸傾計, 話搵到我大媽

男爵府

家人幫我問紙札鋪 佢話親人怕我破財 叫我小心,頭7當日要燒啲野畀親人

大宅

回覆樓主:

我信有,我比較多夢到。之前夢到去世多年嘅外婆和我外公(當時他還健在)。
我覺得奇怪,因為冇夢到好耐了,始終走左好耐。後來一個月左右,外公過左身。諗返轉頭可能外婆透過夢比signal我

男爵府

貧窮媽媽 發表於 17-4-8 10:00
我家人過左生,最初佢報夢俾我仔,我仔話晚晚見到佢,周圍去玩,然後到我夢到,d 對話就好真實既,唔同平 ...

我好怕有啲咩我地做得唔足

首頁

尾頁

跳至