自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 陪月勳章

koalamlam 發表於 17-4-9 00:42
無聊問下,有無聽過陀 b 時陀得舒服,無咩不適既媽媽,bb 第時係咪都乖啲?相反陀得辛苦既,bb 第時係咪曳啲 ...

兩個都算陀得舒服,全期冇嘔冇走樣,大仔超易湊,細女難湊d

禁止訪問

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章

我陀得唔算辛苦,冇嘔冇暈冇乜腫,bb 喺肚又唔多踢我,有時我會懷疑bb ...

點知一生出黎難湊到嘔,唔like 飲奶瞓覺,扭抱唔停得,再大d 唔坐bb 車,唔食飯晏覺都唔瞓。。。活躍到呢 ... 安慰係佢聰明,比心機教乖佢就好ok 喇。

公爵府

回覆樓主:

我陀b時好辛苦,嘔到傻,又成日病,但小朋友出世後好易湊,食奶食得好好,食完就會瞓,都唔洗點理,幾嘈都瞓到!相反,我有朋友陀得好舒服,一次都冇嘔過,但小朋友出世後好難湊,又成日喊!所以,我覺得冇關係

公爵府

無聊問下,有無聽過陀 b 時陀得舒服,無咩不適既媽媽,bb 第時係咪都乖啲?相反陀得辛苦既,bb 第時係咪曳啲 ...

我陀得舒服,全程行得走得,BB時好的湊

但Trouble two之後⋯⋯

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

我係。第一胎佢好少郁,郁都唔會好犀利。第二胎直情係我個肚打筋斗,郁到肚都側埋一邊。出黎超百厭,比起哥哥細個時哥哥係超乖。讀書都係天與地

子爵府

我陀得好舒服,不過逾期居留加催生先出到黎,不過好易湊,食飽就訓,訓飽就食或者自己玩,好少喊,訓覺唔洗抱,自己係床look來look去就會自我昏迷

禁止訪問

公爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章

兩個都陀得舒服...
哥哥真係好乖, 好易湊...
細佬就由細到大... 都好"活潑"囉...

翡翠宮

kimchimom 發表於 17-4-9 00:45
我陀得好舒服,無暈無嘔又無轉胃口,阿女出世易湊,夠鐘食奶都唔會喊,痾到爆片都可以笑,唔覺得辛苦。
...

same

別墅

美好大世界2017勳章

回覆樓主:

其實都無咩直接關係既。要識教先會乖既。易湊係好開心。但就算難湊。媽媽都要堅持忍耐。因為難湊bb更需要媽媽既照顧。要有心理準備哦

珍珠宮

我陀仔唔辛苦,個仔現在8歲,暫時由BB到宜家都好少要我勞氣,做功課温書都自动波,係慢D

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章

kimchimom 發表於 17-4-9 00:45
我陀得好舒服,無暈無嘔又無轉胃口,阿女出世易湊,夠鐘食奶都唔會喊,痾到爆片都可以笑,唔覺得辛苦。
...

x 2

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

唔關事
我老闆幾乎全程訓床(嘔到出唔到房門口),個仔非常乖巧謙虛有禮,神級學生品學兼優生

侯爵府

2018復活節勳章 畀面勳章

回覆樓主:

陀得算舒服,冇嘔過,但仔仔超輕,超痴身,難湊喎。不過有樣好係好快戒夜奶。

子爵府

BK Milk勳章

我唔係

公爵府

回覆樓主:

我兩胎都係嘔過一兩次,因為係好攰+暈車浪,大肚行得食得訓得冇水腫,仲可以追巴士
大仔bb超乖,我坐月湊佢超悶,只有食同訓,滿月就一覺訓天光,我仲諗明明湊bb咁輕鬆點解d人講到咁辛苦? 大左總算聽話,肯自覺做功課。到細仔先知原來有bb係一定要抱住訓一放低就醒,有陪月我都覺勁辛苦,呢條友大左成隻馬騮咁,人見人怕

珍珠宮

0526 發表於 17-4-9 10:12
agree, x1000
我陀女好舒服,之後好易湊,又乖又聽話。 但到中學衰到爆,好似一次過比我受番晒。
...

中學係反叛期,正常架喎

琥珀宮

我係

男爵府

我陀得好舒服,只係嘔過一次,一直建步如飛到7個幾月先開始覺得重。亞女好湊,好少喊

首頁

尾頁

跳至