美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

子爵府

唔知係咪天氣問題,夜晚只用爽膚、保濕精華加美白精華唔用面霜,反而仲好,查左面霜反而會黃同好油,其實唔用面霜得唔得?

大宅

我夜晚精華
日抖面霜
如果兩樣一齊用會有粉刺

大宅

點都要用面霜架反而精華就睇需要可用可唔用。你覺得搽完面霜會油,似係因為隻面霜太潤。同埋其實精華搽一支就夠,兩支太多了

大宅

面霜視乎你有無需要, 你覺得精華夠保濕咪唔使
護膚無話對或錯, 我自己都係用兩隻精華

水晶宮

回覆樓主:

我唔鍾意搽面霜,覺得太多thickeners乳化劑,晚上我通常係精華+facial oil,早上先搽面霜方便上粉。

子爵府

我就係諗唔搽面霜,其實得唔得呢?

複式洋房

只要係一隻有用既精華, 1星期敷番1-2日既MASK...唔塗日霜問題不大既...不過日間最好做番個保護..驚UV個D會影響雀斑既問題

寶石宮

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

只用B5
有些路啊,只能一個人走
我慢慢地、慢慢地瞭解到,所謂父女母子一場,只不過意味著,
你和他的緣分就是今生今世不斷地在目送他的背影漸行漸遠。

珍珠宮

畀面勳章

呢個天氣又唔開冷氣, 我會用 reintol serum + b3 serum. 有時用埋aloe vera gel.

冬天或開冷氣, 我會 serum + face oil/ cream

早上化粧都會 serum+ 少少cream, 上粧貼面d

禁止訪問

別墅

精華同面霜既功用完全唔同喎,所以兩樣都要用,我仲係3隻精華一齊用,好快吸收,再用面霜慢慢按摩等佢吸收,天氣轉就要轉用啲清爽既面霜啦,所以其實護膚品係唔可能一枝由冬天搽到夏天,面部需要既野都唔一樣

首頁

尾頁

跳至