想生BB

跳至

首頁
12345...7

尾頁

男爵府

pm左資料比你, 睇下有無用.

原帖由 namnampigwong 於 09-1-6 09:55 發表
我都想要間LAB既資料, 可否PM我? THX!

男爵府

牛年勳章

我都想要呀, 麻煩你PM我吖, thanks...

大宅

醒目開學勳章

Hi 24112006
請問可以PM d 資料俾我嗎?? Thanks

原帖由 24112006 於 09-1-4 16:41 發表
我都PM左比你啦. 如其他姊妹都想要資料就PM我啦. 因為D TOPIC去得好快, 我驚我會MISS左你地既留言呀.

男爵府

hi
我都想要啊~~
麻煩pm我啊
唔該晒~~~

子爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

please also pm to me. thanks

別墅

我都想要間LAB既資料, 可否PM我? THX!

大宅

原帖由 24112006 於 09-1-4 16:41 發表
我都PM左比你啦. 如其他姊妹都想要資料就PM我啦. 因為D TOPIC去得好快, 我驚我會MISS左你地既留言呀.

pm 左你啦..謝謝~

複式洋房

Hi 小蛇, can you send me the details? pm you lah. Thanks much!!!

原帖由 小蛇 於 09-1-8 00:14 發表

pm 左你啦..謝謝~

男爵府

各位我已經PM晒比你地啦, 希望你地都可以仲啦.

大宅

好媽媽勳章

pls email to me..
[email protected]

男爵府

今日去驗左(D17)
結果係無
難過~

伯爵府

醒目開學勳章 BK Milk勳章

基本上只要你親身上去抽血, 而医生紙寫明urgent, 最好姑娘打定電話安排.. 間間自己做嘅lab都得 (我做過响中環嘅lab, 由我親口覆姑娘, 最快1.5hr~ provide that, everything is ready, 抽血後30min上機..個test本身20min, repeat嘅話就會耐d)
我試過响MOS 仁安診所, 夾啱收件時間1点前抽血, 5点個report已經返到MOS! 於是返到公司問响仁安做過嘅同事, 佢話唔只HCG, 其他test嘅turnaround time都好快, 所以佢要走!

伯爵府

見到你地share間lab嘅detail.. 覺得好搞笑, 如果我响嗰度做, 日日都有urgent HCG, 人都癲!

順帶一提.. 法例上, 化驗所要見到医生紙先可以幫病人做化驗, 我唔清楚你地有無医生紙, 不過如果無而間lab都肯同你做(當然佢有医生另作別論), 佢嘅report嘅可信性.. 佢点經營.. 你地自己諗! :mrgreen:

男爵府

法例上化驗中心系唔駛一定要醫生紙先可以同人驗野的. 咁唔通做簡單的做婚前檢查都要睇下醫生, 問下醫生驗唔驗得, 又或者要醫生寫紙比你去驗先驗得, 咁個醫生好發囉......... , 法例只系說明化驗中心系唔可以同客人分析共對個化驗報告作出醫學判斷, 一定要醫生先可以做, 所以客人驗完之後系需要再去睇醫生等醫生同佢分析同判斷個報告內容, 病為病人作出適當的治療. 這例法例一早已經系消費者委員會的"選擇"月刊登過, 唔清楚的可以去圖書館搵番出黎睇. 唔好誤會左條條例.

點解唔可以日日做urgent HCG, 你意思好似系最好唔好咁多客黎做, 因為多人黎驗野, 變相你的工作量就大增. 但系對於好想好想快知到系唔系有左既待孕媽媽黎講, 報告結果出得快對佢地黎講系一件好事, 我都生過BB好明白等待小生命來臨的心情. 人地間化驗中心做到, 點解唔可以分享下呢?

原帖由 kerkermui 於 09-1-10 12:44 發表
見到你地share間lab嘅detail.. 覺得好搞笑, 如果我响嗰度做, 日日都有urgent HCG, 人都癲!

順帶一提.. 法例上, 化驗所要見到医生紙先可以幫病人做化驗, 我唔清楚你地有無医生紙, 不過如果無而間lab都肯同你做(當然 ...

男爵府

PM左比你啦.

原帖由 shamshamwong 於 09-1-9 16:20 發表
pls email to me..
[email protected]

伯爵府

原帖由 24112006 於 09-1-10 15:20 發表
法例上化驗中心系唔駛一定要醫生紙先可以同人驗野的. 咁唔通做簡單的做婚前檢查都要睇下醫生, 問下醫生驗唔驗得, 又或者要醫生寫紙比你去驗先驗得, 咁個醫生好發囉......... , 法例只系說明化驗中心系唔可 ...

咁可能係我地呢d做咗十幾年, 成日開會聽到前輩:响board 講極都搞唔掂d医生嘅化驗師誤會咗條law, 但係肯定有HOKLAS 嘅lab 要医生紙囉! 好似講咗n年話医藥分家一樣, 你估化驗師要幫医生咩?! 嗰時我做嗰間lab 日日趕客, 有生意唔做呀!

我都有分享仁安嘅服務, 又点會話你地唔啱, 只不過想講: It's nothing special, 間間都可以做到~
至於点解我話多urgent case就人都癲.. 好簡單, routine test係定時定候電腦出, urgent test就要人跟! 你可以話我作為operator 時自私, 因為做c係自己功夫, 而urgent又多, routine嗰d就唔得閒理... 講多都無謂, 總之行行有本難念的經, 仁安service咁好, 但係出名成日請人~ 當然, 老板想做多d生意啦! (sorry... 變咗訴苦咁!)
唔駛咁嬲~ 我無做化驗架喇!

別墅

Dear Sis, anyone can tell is blood test always accurate. Just had one and it was negative, today is already my day 44, usually my cycle is between 32 - 35. Sigh .... please help!

男爵府

你今個月系唔系比太大壓力自己呀.....我而家都試緊造第2個人仔, 之前某個月我都以為自己中左, 驗血話無, 但系比正常過左成10日, 空歡喜一場. 可能系太大壓力比自己啦.

原帖由 zarabobo 於 09-1-11 00:00 發表
Dear Sis, anyone can tell is blood test always accurate. Just had one and it was negative, today is already my day 44, usually my cycle is between 32 - 35. Sigh .... please help!

民房

請pm間化驗所D資料比我呀, 唔該!

大宅

畀面勳章 BK Milk勳章

請pm間化驗所D資料比我呀, 唔該!

首頁
12345...7

尾頁

跳至