親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

出年先出發,隔咁耐唔係有好多旅館有得book,所以我book左一間叫夢殿先,都好貴,2人一泊兩食,要8萬円有多,同埋見唔到富士山,尋晚再上網睇,好似湖山亭仲好D,view又靚,所以想轉呢間,不過未有當日價錢,我諗最多價錢相若,大家有冇住過呀?

洋房

住過湖山亭,好舒服,地方好大,而且有接駁車去JR
我間房對正富士山,不過好可惜多云見得少少

男爵府

Fionanel 發表於 17-4-11 17:31
住過湖山亭,好舒服,地方好大,而且有接駁車去JR
我間房對正富士山,不過好可惜多云見得少少 ...

見得少少,都好過冇丫嘛,係呢,想問膳食如何?我想book私人風吕,但得8間房咋,你可否告知你上次係官網book定其他網站呢?

大宅

我住美富士園

男爵府

8萬yen都太貴了,而且仲望唔到富士山!秀峰閣湖月可以睇到成個富士山,不過睇唔睇到都係講運氣

男爵府

Jomancc 發表於 17-4-13 23:50
8萬yen都太貴了,而且仲望唔到富士山!秀峰閣湖月可以睇到成個富士山,不過睇唔睇到都係講運氣
...

我都覺得貴先想轉,我相信夢殿服務會好好,因為我經boxking.com book的,佢第2日就聯络我,又問我當日幾點到,又問我有咩唔食,但我個booking係出年2月喎,我點知當日幾點到,真激c人,咁我又睇下秀峰閣先,謝謝你推介

翡翠宮

回覆樓主:

湖山亭我上年情人節住過,超級正,房價 86400yen, 房間係私人風呂及對正富士山的,但當然可唔可以睇哂成個靚靚富士山就要視乎當日天氣同雲量囉 。。。。

男爵府

楊桃 發表於 17-4-14 13:17
湖山亭我上年情人節住過,超級正,房價 86400yen, 房間係私人風呂及對正富士山的,但當然可唔可以睇哂成個 ...

好正呀,我上年新年住強羅花扇,已經覺得好唔錯,差唔多8萬円,但私人風呂無view,呢間正好多咁喎

翡翠宮

回覆樓主:

係好正架,我當時網上見到呢間已經不作他選,係貴但值囉,間房又大又靚,風呂對到正個富士山,現場睇係大大個富士山响面前咁,感覺難以形容,服務同食物超級讚,咁岩情人節入住有河口湖花火大會,我地响房係近距離睇住放煙花添 。。。。

男爵府

楊桃 發表於 17-4-14 14:23
係好正架,我當時網上見到呢間已經不作他選,係貴但值囉,間房又大又靚,風呂對到正個富士山,現場睇係大大 ...

嘩……好浪漫呀!!你係邊度book呀

翡翠宮

回覆樓主:

我係直接官網 book 既,通常入住果個月份倒數半年前就可以訂架啦,如果你捨得又接受到呢個價錢,湖山亭絕對誠意推介,包你一住難忘 。。。。

男爵府

楊桃 發表於 17-4-14 14:41
我係直接官網 book 既,通常入住果個月份倒數半年前就可以訂架啦,如果你捨得又接受到呢個價錢,湖山亭絕 ...

多謝你呀,你果間係幾多號房,我見佢有8間私人風呂,但我想book番你呢間呀

翡翠宮

回覆樓主:

我呢間係 501 號房,房價當時係 43200yen 一位,但如果冇記錯,呢個價錢好似有 3 間房都係,我當時係官網訂房後電郵過去指明一定要 501 號房架 。。。。

男爵府

楊桃 發表於 17-4-14 15:11
我呢間係 501 號房,房價當時係 43200yen 一位,但如果冇記錯,呢個價錢好似有 3 間房都係,我當時係官網 ...

係呀,我上網爬過文,D人都話501正呀,等我book左先,之後再email俾佢,要501先,我出年2月既星期六去,希望有緣見到煙火啦,再一次唔該晒你

翡翠宮

回覆樓主:

係真係好正,我到家陣對佢都念念不忘,希望你入住果日天氣晴朗咁就更加爽囉 。。。。你可以上網查到河口湖花火資料架,佢年年都有,如果夾到梗係睇埋啦,又係好正架

男爵府

楊桃 發表於 17-4-14 15:21
係真係好正,我到家陣對佢都念念不忘,希望你入住果日天氣晴朗咁就更加爽囉 。。。。你可以上網查到河口湖 ...

唔好意思,問多樣,晚飯係餐廳食定房食呀,麻煩晒

翡翠宮

回覆樓主:

响餐廳嗒既,又係望住成個富士山,環境好靚好正架都係 。。。。

瑪瑙宮

好媽媽勳章

hunny_hunnypooh 發表於 17-4-13 19:56
我住美富士園

瑪瑙宮

好媽媽勳章

楊桃 發表於 17-4-14 15:21
係真係好正,我到家陣對佢都念念不忘,希望你入住果日天氣晴朗咁就更加爽囉 。。。。你可以上網查到河口湖 ...

請問河口湖花火二月之外,八月有沒有呢?

我 search 到八月一日,唔知自己有冇睇錯

唔該您先

翡翠宮

chickenwing2006 發表於 17-5-12 02:50
請問河口湖花火二月之外,八月有沒有呢?

我 search 到八月一日,唔知自己有冇睇錯

唔知啊,但你可以上網搵河口湖花火祭,應該會搵到仲有冇邊啲月份 。。。。

首頁

尾頁

跳至