美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

大宅

我都好少化妝, 但隅然都會玩下, 自己本身的洗面用品都可以話落妝, 所以求其在萬0買些落妝油, 加埋一切清面就算, 但都係好似唔係好徹底乾淨, 尤其是眼的部份, 你地有無好介紹, 聽人講落妝都無話邊隻, 最緊要夠"肥利", 可以落得好徹底, 真的嗎?

民房

眼既話我會推介係用lancome o個隻,唔"那"之餘,連防水睫毛液都落得好乾淨嫁~
減肥護膚,想自己健康d 既就搵我啦.d 產品自己用過真係work.
好憎d人唔跟足指示就話我地d野唔work!!
http://ap.ec-keepfit.com

子爵府

Loreal 卸眼超好用...
好多空姐地勤都用架...

原帖由 rubytsang 於 09-1-4 23:50 發表
我都好少化妝, 但隅然都會玩下, 自己本身的洗面用品都可以話落妝, 所以求其在萬0買些落妝油, 加埋一切清面就算, 但都係好似唔係好徹底乾淨, 尤其是眼的部份, 你地有無好介紹, 聽人講落妝都無話邊隻, 最緊要夠"肥利", ...

禁止訪問

畀面勳章

洋房

落妝油好多都要用完,再用洗面膏先好
因為落妝油留係面上的,大都有害
大家要小心

複式洋房

shu uemura cleansing oil and then my own cleansing foam.

伯爵府

眼我而家就用sofina, 面我用過無數隻卸妝油, 差唔多人地話好我都買來用, 但最後比我發現一隻我起日本買返黎用既卸妝水(而家香港都有得買), 非常好用, 將佢放泵落化妝棉度抹塊面就得, 幾濃同防水既妝都無問題好乾淨, 抹完可以唔使再洗面, 價錢只係hk$5x......我巳經用了1x 支 果名而家寫唔到出來因我起公司, 有人有興趣我可以聽日寫出來

洋房

BIODERMA, 平時連防水的眼綫都落得好乾淨, 佢仲係免沖水的

大宅

當然有興趣啦, 你查到隻牌子後, 快快告知大家吧!!

原帖由 fatping 於 09-1-6 09:58 發表
眼我而家就用sofina, 面我用過無數隻卸妝油, 差唔多人地話好我都買來用, 但最後比我發現一隻我起日本買返黎用既卸妝水(而家香港都有得買), 非常好用, 將佢放泵落化妝棉度抹塊面就得, 幾濃同防水既妝都無問題好乾淨, ...

伯爵府

原帖由 rubytsang 於 09-1-7 00:40 發表
當然有興趣啦, 你查到隻牌子後, 快快告知大家吧!!

隻卸妝水叫mandom cleaning express, 佢有3款分別係-清爽型, 滋潤型, 及Q10抗養化, 我就用Q10果隻, 堯太古城UNY賣$5X, CITYSUPER賣$7X....你去look look

大宅

BIODERMA (水)
FANCL (油)

侯爵府

乜可以落眼O架咩?我早排買左番黎,琴日先開始用,倒少少落棉花之後落眼,,嘩,,"拿"到我死,我以為係咁O架啦,咪係咁落囉,但D睫毛液仲O係到,,好難落,但用塊面就幾好,之後我去佢地果web site睇,佢話眼部除外.,,真慘,我對眼痛左成晚呀////

原帖由 小碗碗 於 09-1-7 00:23 發表
BIODERMA, 平時連防水的眼綫都落得好乾淨, 佢仲係免沖水的

男爵府

你會唔會買錯左toner?

我都係用bioderma, 好乾淨唔"拿"

原帖由 christyheihei 於 09-1-8 10:52 發表
乜可以落眼O架咩?我早排買左番黎,琴日先開始用,倒少少落棉花之後落眼,,嘩,,"拿"到我死,我以為係咁O架啦,咪係咁落囉,但D睫毛液仲O係到,,好難落,但用塊面就幾好,之後我去佢地果web site睇,佢話眼部除外.,,真慘,我對眼 ...

洋房

會唔會入左眼丫?
逐隻眼落, 合好眼睛用棉花在眼上輕按幾秒HOLD住
再由上向下輕輕將化妝品抺走就得啦

原帖由 christyheihei 於 09-1-8 10:52 發表
乜可以落眼O架咩?我早排買左番黎,琴日先開始用,倒少少落棉花之後落眼,,嘩,,"拿"到我死,我以為係咁O架啦,咪係咁落囉,但D睫毛液仲O係到,,好難落,但用塊面就幾好,之後我去佢地果web site睇,佢話眼部除外.,,真慘,我對眼 ...

大宅

畀面勳章

Bioderma good!!!

侯爵府

http://www.bioderma.com.hk/h2o.php
我買左呢隻喎:保濕卸妝潔膚水
係咪真係得O架??
我我今晚番去再試多次先,學下小碗琉個做法,因為我果次試,就係咁向下"卒",都清潔唔到D mascara既...唔甘心,個個都話佢好,今晚又要拎對眼博多次先..

子爵府

Bioderma 的卸妝水,應該不能夠有效清除 勁防水的mascara。 我自己都用咗兩支嘞! 如果真用佢抺 waterproof mascara, 抺到眼都皺晒皮! 一般的eyeshadow 就可以除到;eyeliner 我冇畫, 所以 no comment.

p.s. 放上眼"up"一陣我都試過, 係好少少, 但係當我再用棉花 加 eye makeup remover 測驗, 就發現其實仲有少少甩唔到喎! 好花時間呢!

「多元社區,和諧並存;你我出手,聾健共融 」

侯爵府

係嚕,,原來係咁,,,,,

原帖由 jk67jk 於 09-1-9 11:28 發表

Bioderma 的卸妝水,應該不能夠有效清除 勁防水的mascara。 我自己都用咗兩支嘞! 如果真用佢抺 waterproof mascara, 抺到眼都皺晒皮! 一般的eyeshadow 就可以除到;eyeliner 我冇畫, 所以 no comment.

p.s. 放上眼"up" ...

首頁

尾頁

跳至