自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

侯爵府

kk80400 發表於 17-4-13 16:34
其實間間都會有超賣, 但係都要睇人地願唔願意,

仲有就係, 如果有人唔願意, 好多時都會比錢, 好似陶醫生情 ...

其實講到尾就係ua出手太低, 反正拉人落機對佢地來說已經習以為常 變成常規, 你唔肯落機咪call警察囉, upgrade你?? 我咪賠錢??

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

over book完全正路

大家個重點請去返可以登機都要被拖落機

象牙宮

舊年坐hke返,我地本身劃晒位24小時前已 check in,
去到機場寄行李時,空姐問我地有無興趣轉下一日同時間機 走,每人賠2萬幾yen,,當時拒絕左。
後來傾開早知要錢玩多日啦!

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

係間間都會

水晶宮

我坐呢間買business都試過
所以要一開閘就check in

禁止訪問

象牙宮

cy101 發表於 17-4-13 15:59
有係正常, 但唔會登咗機先拖人落機咁暴力!
直頭係賤啦!

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

回覆樓主:

一向每間航空公司都有架喎

珍珠宮

環保接龍勳章

回覆樓主:

超賣我未遇過,但都聽過。
如果唔趕時間,offer 又好,我實接受
大家好,我是子悠~~

子爵府

lovebbb 發表於 17-4-13 16:26
我上次買左劃位,兼已網上check in,佢話overbook,問我轉唔轉,但唔知下一班機係幾時先有,我當然唔肯
...

買埋位online check in埋都搵你??咁冇保障㗎。。

珍珠宮

虎到金來勳章 BB防敏心得分享勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

jolps 發表於 17-4-13 16:38
其實講到尾就係ua出手太低, 反正拉人落機對佢地來說已經習以為常 變成常規, 你唔肯落機咪call警察囉, upgr ...

佢果d係國內機,陶醫生係櫃位已經係有哂機位,其實都唔係超賣,佢要人讓位比佢地職員去,可能佢地職員去果個地方返工等...
日本の平安を祈ります

子爵府

areyouangry 發表於 17-4-13 16:46
買埋位online check in埋都搵你??咁冇保障㗎。。

唔關check唔check in事,地勤可能見個樣隨和D咪問句囉,佢唔肯咪問下一位之麻

珍珠宮

reego 發表於 17-4-13 15:46
今早去韓國仁川,搭10:55分機,大約9点攞機位,話架機好滿了,我地6個人全分開坐,我地訂票時無比劃位費, ...

你哋冇網上check in?

珍珠宮

lovelykitty 發表於 17-4-13 15:56
超賣都好正常....每個機位都係收入...
如果有人no show...or改o左機位就會多o左...
所以基本上一定會超賣.. ...

請問網上check in咗係咪一定會有位?定要去到counter寄行李時才知自己有冇中咗冇得上機果啲?
我睇完ua單新聞好驚下次飛時有機位俾人趕落機even做咗online check in(我習慣起飛前2小時到機場)

大宅

回覆樓主:

幾年前我都試過坐CX係日本返香港,預早2個半到機場,去到櫃檯空姐問我地願唔願搭明天中午機,提供既offer:1晚5星級酒店住同食+約1500港幣+港幣800機上買野+upgrade business class
當時聽到開心到飛起,因未坐過business又可以玩多日,加上第2日都放假,所以即答應
跟住空姐幫我地call的士去酒店,回程酒店都係坐機場安排既酒店

子爵府

麵包超人^o^ 發表於 17-4-13 16:59
請問網上check in咗係咪一定會有位?定要去到counter寄行李時才知自己有冇中咗冇得上機果啲?
我睇完ua單新 ...

正常航空公司如果overbook要妳轉下班機,會係check in時問乘客,除非個乘客好遲到達啦,否則係可以拒絕接受

子爵府

快樂得得B 發表於 17-4-13 17:00
幾年前我都試過坐CX係日本返香港,預早2個半到機場,去到櫃檯空姐問我地願唔願搭明天中午機,提供既offer:1 ...

直頭中獎一樣

禁止訪問

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

幾年前我都試過坐CX係日本返香港,預早2個半到機場,去到櫃檯空姐問我地願唔願搭明天中午機,提供既offer:1 ...

係囉!咁先正路嘛
放下自在

侯爵府

所以咪話UA出手低囉! 個客開心先係最要, 但UA對客人係態度係理得你開唔開心話之你死....

首頁
12345...6

尾頁

跳至