網購天地

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

係【匯購八方 Top Link Express】的官網同Facebook,都發現佢近幾個月似乎有好大問題,所有資料唔update (2017年2月後就冇曬update, 連復活節安排都未有),Hotline 唔接電話(一接就cut 綫),旺旺唔上綫,WhatsApp 唔復。不少客又話唔見貨........

伯爵府

jkswoo 發表於 17-4-13 18:11
清明節既安排都有出,未至於乜都冇update既…
明天就是復活節假期了,今天能發貨嗎? 官方網頁完全冇講,「最新消息」是2017年2月4日的[清明節安排]。

香港負責接電話的客服全cut 了,負責網頁的IT部又冇了。之後會Cut 埋邊個部門呢?

伯爵府

connie_smile 發表於 17-4-13 18:30
下... 我今日發貨 第一次用 因為單件 又重 都算便宜
真係可以今發明至? 我想問wtsapp 幾多號聯絡? 我選商店 ...

熱線電話:3571 9837

伯爵府

connie_smile 發表於 17-4-13 18:30
下... 我今日發貨 第一次用 因為單件 又重 都算便宜
真係可以今發明至? 我想問wtsapp 幾多號聯絡? 我選商店 ...
匯購八方 熱線電話:3571 9837

試吓有冇人理你

伯爵府

tears 發表於 17-4-13 22:15
佢一吾收cash得就覺得佢有古怪了. 然後我經過過我用開o既自提點佢冇貨擺係度, 我就更加吾敢用. ...
佢話唔收Cash,要客將錢預先入落佢個錢包,話係d商鋪自提店唔肯收Cash。但用開間自提店話唔關自提店事,間店仲以為係d客嫌俾Cash唔方便!

好多商鋪自提店已經唔做佢啦!

伯爵府

anita_yps 發表於 17-4-13 22:55
我今日whatsapp佢地, 覆左我
4月14日正常
4月15, 16日倉收貨但不發貨, 門市自提休息
今日都4月13日啦,間間集運都會將以上資料預先放上官方網頁和官方Facebook,點解匯購八方唔做呢?

伯爵府

klauyeung 發表於 17-4-14 00:06
我想極唔收cash得兩個原因,一係驚錢到自提點手,自提點走佢數,一係唔比錢過自提點手,方便佢走自提點數 ...
仲有可能係希望客人預先放多d錢係佢個電子銀包度。

伯爵府

瑤瑤~ 發表於 17-4-14 01:55
如果無記錯呢間野前身係「愛掏」, 係因為做臭左個名先改而家個名再黎過
我好耐之前用過一兩次無再用了, 因 ...

可能擴張太快,之前攪埋美國日本的國際轉運。據聞有人經常唔見美國日本的貴價貨,所以聲譽越做越差,多人打電話投訴,於是不斷cut 線,而家幾乎馮人打去3571 9837都cut 線。有d客用旺旺投訴,結果旺旺長期下線。

伯爵府

瑤瑤~ 發表於 17-4-14 01:55
如果無記錯呢間野前身係「愛掏」, 係因為做臭左個名先改而家個名再黎過
我好耐之前用過一兩次無再用了, 因為佢個網站改電話no.都唔得, 好唔方便
而家仲話要入錢去佢個電子錢包先用得?
出面無一間私集好似佢咁做野喎, 不嬲都係落單先俾錢架啦, 點解客人d錢要keep係佢度? 真係搵鬼幫襯佢

伯爵府

atinbb 發表於 17-4-16 18:44
因為update開fb同超快回覆果個香港人冇做...
而家換左一個大陸人update,佢唔係幾識用fb,所以冇update....
但官方網站的最新消息,仍然係 2月4日出的 【清明節安排】

http://www.toplinkexp.hk/SiteContacts/NewMessage.aspx

伯爵府

MONKICHI88 發表於 17-4-19 16:29
集運覆我咁播...

[下午4:26, 2017年4月19日] 集運: ,不要相信網上謠言~ ...
叫佢至少個熱線電話(3571 9837) 唔好再cut客人綫,俾番D信心客人先啦!

伯爵府

下星期就五一了,但官網 (http://www.toplinkexp.hk) 仍未有五一期間的交收安排。

最新消息 仍然係 04.02.2017 出的【清明節安排】!

伯爵府

回覆 www 的帖子

匯購八方 Top Link Express - 國際網購轉運平台May 17 at 4:36pm ·

致各客戶
由於有好多客戶問我地係唔係轉左老闆等內部問題,所以我地都通知所有客戶,由於之前公司行政人員操守出現問題,導致公司運作嚴重失誤,現已重組人員,本公司已回復正常,對早前之失誤,深感抱歉,望能見諒,希望各客戶能繼續支持,我地必定盡心服務大家。

Source: https://www.facebook.com/pg/toplinkexp/posts/

伯爵府

Vicky329 發表於 17-6-17 13:06
唉 我用開幾間集運。八方我用左佢廿幾次, 對上一次係今年一月。岩岩我轉返用佢就出事。集9件貨,其中1件等極都等唔到,我自己手動新增,居然發現個單號已經被登記。。。 即刻通知佢地地入錯貨。咁佢地轉返入我戶口,我算。。。。
然後掟落屋企附近商店提貨點。
6月14日,佢網頁已經顯示出貨。但今日仲未有通知話可取(以前有短訊提示)
我怕到左無人通知,又掟返倉我就大鑊。岩岩 whatsapp 再叫問佢地,佢地覆返我話一早到了但商店無通知。我批貨都算收得返。。。但我唔想浪費時間去追追追囉。。。我覺得通知我的責任應該係八方度,不是自取商店。。 Anyway

八方真係越來越亂,之前話有員工叫人將錢經他的戶口過電子錢包。。。

而家有朋友又收到不明來歷的WhatsApp,自稱係八方員工,話幾個月前收少了錢,要單方面在員會的電子錢包再扣錢。。。

另一方面,自取點越來越少,用開的自取點的老闆話八方越來越混亂,每次發生事都將問題推在自取點和客人身上,建議客人轉台......

雖然錢包仍有少量現金,算了,為免出現更大的損失,只好轉台

首頁

尾頁

跳至