跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我杜b到依家可以自己坐,但係都要我係左右睇實佢,成日一向前攞玩具就成個人”仲”向前,吾識返回坐正.吾知幾時可以吾洗睇實佢,自己坐.

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

5個月可以坐得穩,6個半月識爬

大宅

原帖由 EvakwokMama 於 09-1-6 17:33 發表
我杜b到依家可以自己坐,但係都要我係左右睇實佢,成日一向前攞玩具就成個人”仲”向前,吾識返回坐正.吾知幾時可以吾洗睇實佢,自己坐.

AAB都坐得唔係好穩~不過好明顯腰骨真係硬左好多呀^.^~大家要加油呀!!

大宅

原帖由 EvakwokMama 於 09-1-6 17:33 發表

杜媽:

沛君都唔可以自己一個人坐呀! 腰骨好似無力咁架!
都成日"中" 前呀!
如果SOFA就一時時得囉! 我覺得好少少呀!

複式洋房

朗朗都可以自己坐呀~~不過佢成日手舞足蹈~睇到咩都走去搶....之後就會'中'跌自己~而且已經開始慢慢爬....不過係爬得超級肉酸....好似隻'色奕'仔咁 好搞笑~

複式洋房

6個半月識爬識坐
and she can sit on my bday so cute

大宅

Tony上星期開始識坐喇, 不過一興奮就會跌, 亦都開始識爬爬, 佢爬既方法好似d虫仔, git起個pat pat先, 跟住個身先可以向前移動, 好好笑架!!

大宅

好媽媽勳章

健仔6個月時已識坐,不過唔穩,呢排見佢腰骨硬正左,但去左/右邊攞玩具時仲係唔穩.佢聖誕節時亦識爬啦.
My Blog:  [http://hk.myblog.yahoo.com/caca-caca]

別墅

好媽媽勳章

如果冇玩具0係前面就會坐得穩d,唔係就實掛住拎野玩!

大宅

好媽媽勳章

請問係唔係坐下BUMBO CHAIR會好D呀?

複式洋房

isabel識坐識爬, 宜家開始學企, 琴晚自已企咗係bb床上!
早幾日, 有一次餵奶, 餵餵下, 佢叫咗一聲: ng~ma!
跟住我不斷咁同佢講ma~ma~ma~ma~~
佢就係咁望住我, 無再出聲!

複式洋房

杜b都識識地爬,不過佢只係識得用個pat pat扭來扭去,我都拍底o左,好攪笑

大宅

我BB 6.5月, 識坐, 但唔係好穩, 一攞旁邊d 玩具就一定跌, 識少少爬, 但係佢同家姐仔一樣識向後爬先, 好搞笑!!!
:-D 歡迎到我的Blog  :-D

男爵府

我個仔識坐,鐘意企同行唔鐘意爬....

別墅

原帖由 TVb08 於 09-1-7 11:23 發表
我個仔識坐,鐘意企同行唔鐘意爬....

瑩瑩都係鐘意企同行多過爬....
佢坐得都唔係好穩....拮高pat pat & d手腳係咁郁, 佢想爬前....不過結果係向後退....而唔係向前....見佢好鬼搞笑

別墅

吱吱識得坐呀,,有時仲自己坐係度睇電視(不過我梗係會佢係隔離睇住佢啦)*
依2個星期仲坐住學行車係屋企飛奔...依幾日仲識去偷野..."(成日去摸電視櫃呀等等...)
唉...吱吱前日先學識轉身...都唔知佢幾時識得行..."
多d黎睇我同對寶貝ge blog丫*
http://hk.myblog.yahoo.com/babewings0301/

別墅

吱吱識得坐呀,,有時仲自己坐係度睇電視(不過我梗係會佢係隔離睇住佢啦)*
依2個星期仲坐住學行車係屋企飛奔...依幾日仲識去偷野..."(成日去摸電視櫃呀等等...)
唉...吱吱前日先學識轉身...都唔知佢幾時識得行..."
多d黎睇我同對寶貝ge blog丫*
http://hk.myblog.yahoo.com/babewings0301/

王國長老

2018復活節勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 王國長老 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

咁多bb識爬喇? 我隻叉燒b未識坐又未識爬呀...
真係乜都遲鈍過人
執仔之手 與仔偕老

複式洋房

我個BB七個月, 男仔, 又係未識趴, 連轉身都未會, 又唔識企, 只係識坐下, 都唔穩, 真激死我呀!, 點算好呀?

大宅

原帖由 叉燒媽 於 09-1-8 14:00 發表
咁多bb識爬喇? 我隻叉燒b未識坐又未識爬呀...
真係乜都遲鈍過人

頓頓呀! 唔緊要~ 慢慢黎啦!唔好心急, 有沛君陪你呀!

首頁

尾頁

跳至