自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

唔介意,考好d master讀間好d嘅洗底

珊瑚宮

親子王國15週年勳章 BK Milk勳章

OU 收生成績不及其他 8 大要求高,係人都知,除非讀的科目係 8 大裏面都冇只有 OU 有,咁就唔同講法

先當唔係毒市科目,咁既然入唔到更好的 U 都冇辦法,有個 bachelor 總好過冇,有 honor 又比同 U 同科冇的好,就係咁

有啲嘢,尤其讀書,冇得勉強,如果還有機會,再考入好啲排名的 U 進修

有時候其他人 OU 畢業撈得好,又唔代表個個 OU 出嚟的都撈得好,始終呢啲都係每個人自己的做人理念,努力和能力

你加油就是了,機會和將來都是在自己手中

子爵府

熱血勳章 畀面勳章

點都好過唔肯讀個d呀!
Life is better when you're laughing!

用戶要求終止服務

你覺得易讀?都要付出時間同努力先畢到業架

公爵府

回覆樓主:

肯讀都好好架啦,ou都唔係易讀,要有恆心温書做功課先得。學費都係十幾萬一個學位,而且唔會一次比晒,你讀幾多科就交幾多,如果part time讀頂六年時間完成整個學位。政府工承認OU學位。我個仔肯讀,我一定支持。

公爵府

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 環保接龍勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

有得揀,我會揀3大,但冇得揀時,就唔到我介唔介意了。

禁止訪問

民房

OU 每個學院獨立運作。商院收到 12分, 質素最差。
學店式經營 chur 學費。Nursing 就 ok!

大宅

回覆樓主:

會, 我唔會當OU係U! 坦白講, 唔會想講人知, 情願供佢去外國, 或者出來做嘢啦…

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

睇送食飯架啫。我夠想我仔女入牛劍啦如果best option係OU,我會開心接受

男爵府

回覆樓主:

冇所謂肯讀就得啦

複式洋房

回覆樓主:

讀 ou有咩問題,一樣要溫書一樣要考試先畢業。唔覺得讀 ou會差過人。

子爵府

讀 ou 都唔易, 考試唔合格都唔駛畢業
莫為閒人動氣.

垃圾可以循環再用, 廢物只會污染環境

禁止訪問

伯爵府

讀得到當然不想入uo,入得uo即成績不太好。咁介意又點呢?冇計架。

子爵府

過來人話您知 我Part time OU 畢業

Degree 只不過係入場券
最緊要工作態度 經驗 同 知識運用

一樣入到大公司

無得揀都係一個唔錯既選擇既

大宅

回覆樓主:

我喺OU 讀PGDE 同master. 開頭貪佢易入同唔洗返學。但OU 要考試。我讀HKU master 得兩科要考試其他交paper 就得。OU 科科都要考試。你請槍搵人做功課考試肥咗一樣死。我依家喺BU 讀緊另一個 PGDE.. 雖然要計出席率但唔洗考試,冇咁辛苦。OU 堅會肥人。我有啲master 同學肥了兩份 paper自此消失咗。我PGDE 嗰年讀到情緒病。因爲個睇堂tutor 堅會肥人。我俾佢肥了一次仲要要求多多。錯少少都俾佢炳到上天花板。絕對係易入難出。

瑪瑙宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

唔會, 只要佢比心機讀就得.

男爵府

唔會,最緊要讀心儀既科

珍珠宮

開心吸收勳章 畀面勳章

kuroro 發表於 17-5-6 22:25
我喺OU 讀PGDE 同master. 開頭貪佢易入同唔洗返學。但OU 要考試。我讀HKU master 得兩科要考試其他交paper ...

咁慘,真係難搞
我是一隻喵

首頁

尾頁

跳至