自由講場

跳至

首頁
34567...10

尾頁

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章

去食得自助餐嘅都係至在開懷自在任意食自己錐意食嘅嘢啫,享受環境與氣氛,無謂計較抵唔抵啦... 親戚個女4歲半咋,生嘢、海鮮、牛扒...... 通殺,佢一餐食量已夠我食兩日,唔通酒店因此而收佢成人價咩? 反而我姨甥仔8歲,食一碟薯條 + 一隻雞亦 + 1杯汽水就收工,但照俾成人價喎,如果計較嘅,不如去大X樂食個下午茶餐好過啦,$30有找......

日月水火    發表於 17-4-27 14:50
孩子之心有如泥膠,當它還是柔軟可塑時,請好好把握時間,塑造你心中所愛。「忙碌」、「疲倦」永遠不是好借口,孩子大得很快,今日拿不出時間會變成明日的遺憾!

琥珀宮

goat 發表於 17-4-26 21:21
其實我次次食都只係食沙律同水果, 仲只係食一兩轉就停, 我都覺得我最少要有半價 ...

所以我少食buffet,覺得唔值咪唔食或少食d

男爵府

蕃薯仔媽媽 發表於 17-4-26 21:28
我仔女仲衰,食自助餐衹係食碗湯面,收工

咁唔洗去食自助餐,帶佢去食碗雲吞麵就搞掂

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

呢D野真係唯有自己搵下邊間唔收錢架咋

人地事實係開左個位比你,同飲茶收唔收茶錢大同小異

水晶宮

熱血金章

Giant 發表於 17-4-27 09:53
去食得自助餐嘅都係至在開懷自在任意食自己錐意食嘅嘢啫,享受環境與氣氛,無謂計較抵唔抵啦... 親戚個女4 ...

八歲要收成人㗎啦??

珍珠宮

tansyneko 發表於 17-4-27 09:55
所以我少食buffet,覺得唔值咪唔食或少食d

冇錯

有時我唔介意貴 d ,因為仔女鐘意多選擇

子爵府

親子王國15週年勳章

商業決定, 自己衡量值唔值, 冇話應唔應該.

侯爵府

回覆樓主:

商業決定,無話應唔應該
8-)

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

回覆樓主:

我一家食自助餐最抵係2仔。。。因為佢識食。。會揀長腳蟹呢d勁食大仔就為求填飽個肚。。 最細果個就咩都食d咁。。但就食唔多。。。如果真係6歲以上先收費。。。都可能會去多1,2次o既

伯爵府

回覆 bestgood 的帖子

同問, 點解咁多不滿但仲要去? 咁女士成人食得少, 有D人又唔食海鮮咪仲蝕? 咁唔通酒店又FREE/半價比你入去食咩? 我又覺得條數唔係咁計囉~ 你有權選擇唔去架麻...

男爵府

大家唔使咁激動...

我地個幾兩星期就食一次buffet... 我都係食好少野...

冇怨氣冇賴帳... 純粹講下意見je...
亦見有人留言而得知真係有酒店6歲先收費...

子爵府

淘寶 發表於 17-4-26 21:29
Hyatt係6歲以下唔駛比

請問邊間? 沙田果間3歲以上

子爵府

虎到金來勳章

我覺得台灣好好, 搭運6歲以下不用付, 食buffet或放題6歲以下只收清潔費, 香港真係要賺到咁盡嗎?

公爵府

虎到金來勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

覺得唔抵唔好去食buffet.

伯爵府

春季勳章

回覆樓主:

都唔喺啊,朋友嗰囡,5歲食量多過我。

大宅

又唔係成日食,我小朋友都食得少,半碗面加個朱古力噴泉收工,久不久帶佢去見識吓費事大個咗土包咁,我從來無諗過蝕唔蝕問題,生兒育女根本已經係好蝕,唔爭在餐廳飯

日月水火    發表於 17-4-27 14:57

水晶宮

回覆樓主:

我家下細食咗, 食dinner 好快收工, 所以揀lunch buffet, 相對抵d. 又叫過下口/心癮

珍珠宮

Dear-Valerie 發表於 17-4-27 12:32
大家唔使咁激動...

我地個幾兩星期就食一次buffet... 我都係食好少野...

既然你自己都細食量,點解又覺得細路(假設細食量)要半價?兩者邏輯其實都係一樣 。
你比錢睇concert睡足成場,你都唔會叫主辦單位回水啦

男爵府

回覆 goat 的帖子

因為我仔仔唔鍾意食街外食物... 佢去真係淨坐...
不過如果計人頭收費... 咁唔食任何野的家傭同埋坐bb凳的幼兒都應該收費...

子爵府

Agree (emoji)(emoji)

首頁
34567...10

尾頁

跳至