跳至

首頁

尾頁

洋房

BB 已經流口水流咗成個月,上兩個星期已見到下面牙肉有少少白色!
琴晚又見佢流口水咪又睇吓囉! 真係又見牙肉d白色又明顯咗! 唔通真係出四月牙?

子爵府

我聽d朋友講, 有d bb真係3, 4 個月開始出牙仔架啦

原帖由 bb0809 於 09-1-8 11:46 發表
BB 已經流口水流咗成個月,上兩個星期已見到下面牙肉有少少白色!
琴晚又見佢流口水咪又睇吓囉! 真係又見牙肉d白色又明顯咗! 唔通真係出四月牙?

男爵府

原帖由 bb0809 於 09-1-8 11:46 發表

同我b 一樣....但我b就4邊有白點

大宅

2024勳章 2021可愛聖誕B勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章

我囝囝兩個幾月下面己經有1白點,而家四個幾月就有3白點,問過醫生話係出牙仔wo,我囝囝成日發牙痕,周圍咬野同食手,試過肚痾,痾左成個禮拜,跟住睇醫生食左d藥先無事,所以你地都要小心d呀

別墅

下, 我囡囡剛剛出世, 就有一點,, 個時問過醫生, 就話無野,, 原來係出牙, 由2個月左右, 就成日食手指la,,, 左右手都食架,, 無佢符, 幫佢帶住手套仔都照食..

男爵府

我個囡o呢2日樓計樓得好勁呀, 經常狂喊!(日頭同半晚)又訓唔到呀, 唔知係咪出牙..

有冇人知bb出牙會點o架..我見佢好似唔係好好脾氣咁, 點攪都唔掂呀...

洋房

happy_day07

如果出牙仔,BB應該會常常流口水,同牙肉(一般下面門牙出先嘅)會見到有少少白色嘅 (牙齒頂部)!

原帖由 happy_day07 於 09-1-9 09:12 發表
我個囡o呢2日樓計樓得好勁呀, 經常狂喊!(日頭同半晚)又訓唔到呀, 唔知係咪出牙..

有冇人知bb出牙會點o架..我見佢好似唔係好好脾氣咁, 點攪都唔掂呀... ...

洋房

happy_day07

bb出牙好唔好脾氣~我諗每個bb都會有d唔同嘅!
好似我個b就似乎冇mug特別改變喎!!
不過脾氣比平時壞都好正常嘅! 畢竟出牙仔咁辛苦!!

原帖由 bb0809 於 09-1-9 09:22 發表
happy_day07

如果出牙仔,BB應該會常常流口水,同牙肉(一般下面門牙出先嘅)會見到有少少白色嘅 (牙齒頂部)!

男爵府

唔該晒你呀….
我上了bk揾過下d post, 再睇下bb的牙肉
我見到佢牙肉(下排) 真係有少少白色野..

男爵府

原帖由 cherry小石川 於 09-1-8 23:54 發表
我囝囝兩個幾月下面己經有1白點,而家四個幾月就有3白點,問過醫生話係出牙仔wo,我囝囝成日發牙痕,周圍咬野同食手,試過肚痾,痾左成個禮拜,跟住睇醫生食左d藥先無事,所以你地都要小心d呀 ...

係呀, 佢都好似發牙痕, 成日伸條舌出來想"lam"野...
又咬衫, 又咬被..

別墅

好媽媽勳章

我囡囡同你b囡情況一樣......

原帖由 happy_day07 於 09-1-9 13:21 發表

係呀, 佢都好似發牙痕, 成日伸條舌出來想"lam"野...
又咬衫, 又咬被..

複式洋房

有時牙肉有白點, 未必係生牙仔, 可能係D奶漬, 因為我BB都有, 我用濕毛巾同佢沬下就無左D白色.

男爵府

原帖由 Yan_bb 於 09-1-9 00:22 發表
下, 我囡囡剛剛出世, 就有一點,, 個時問過醫生, 就話無野,, 原來係出牙, 由2個月左右, 就成日食手指la,,, 左右手都食架,, 無佢符, 幫佢帶住手套仔都照食.. ...

我個仔又係出世都有d白色喎....佢又係手套都食=.="

大宅

我個b3個半月出左2隻牙啦,佢出之前都無肚疴同發燒,淨係流口水同"Lam"手,我一向都有俾奶嘴佢食,可能佢咬奶嘴,無咬其他野,不過佢出咗牙之後個人好樓計

男爵府

原帖由 小玲子 於 09-1-12 22:25 發表
我個b3個半月出左2隻牙啦,佢出之前都無肚疴同發燒,淨係流口水同"Lam"手,我一向都有俾奶嘴佢食,可能佢咬奶嘴,無咬其他野,不過佢出咗牙之後個人好樓計 ...

wah~好早~

男爵府

細佬b好似都想出
下面牙肉見到白點, 腫腫地
哥哥o個時成9個月先出的

大宅

2024勳章 2021可愛聖誕B勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章

原帖由 小玲子 於 09-1-12 22:25 發表
我個b3個半月出左2隻牙啦,佢出之前都無肚疴同發燒,淨係流口水同"Lam"手,我一向都有俾奶嘴佢食,可能佢咬奶嘴,無咬其他野,不過佢出咗牙之後個人好樓計 ...

我囝囝唔食奶嘴嫁,所以成日食手同咬'野,比d玩具同毛公仔佢la,佢唔係玩係咬,有時都會比牙膠佢咬既,

首頁

尾頁

跳至