自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

有無人知, 協恩幼稚園, 係咪只收女仔?

子爵府

2018復活節勳章 好媽媽勳章

原帖由 cy1203 於 09-1-8 13:54 發表
有無人知, 協恩幼稚園, 係咪只收女仔?

yes, 女校

大宅

原帖由 HappyEE 於 09-1-8 14:07 發表

yes, 女校

唔該晒~~
仲想同個囝報添~~

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

本身女仔讀都唔一定升到小學, 男仔就更加無份, 讀左無著數wor! (唔係話佢唔好, 不過男仔可以報其他可以直升小學既幼稚園呀)
原帖由 cy1203 於 09-1-8 02:09 PM 發表

唔該晒~~
仲想同個囝報添~~

大宅

原帖由 Charlotte_mom 於 09-1-8 14:39 發表
本身女仔讀都唔一定升到小學, 男仔就更加無份, 讀左無著數wor! (唔係話佢唔好, 不過男仔可以報其他可以直升小學既幼稚園呀)

因為我想幫個大仔轉校, 聽講協恩幾好, 我又識另一間幼稚園校長同協恩有聯繫, 反正佢依家讀呢間都無得直升, 咪諗住幫亞妹鋪路囉!

伯爵府

其實都算係幼稚園直升上小學咁滯架啦, 起碼都有八成以上的學生直升到上去, 如無意外都幾乎直升, 除非係好唔掂同埋好百厭啦, 否則都百分百上得到去小學, 同埋小學如果meet到standard都可以上到中學架啦...幾好...一條龍...最衰我得仔無女, 唔係同個女去報...

子爵府

2018復活節勳章 好媽媽勳章

原帖由 snoopyiu 於 09-1-8 15:04 發表
其實都算係幼稚園直升上小學咁滯架啦, 起碼都有八成以上的學生直升到上去, 如無意外都幾乎直升, 除非係好唔掂同埋好百厭啦, 否則都百分百上得到去小學, 同埋小學如果meet到standard都可以上到中學架啦...幾好...一條 ...

以我所知未試過有八成升到上小學, 競爭好大, 詳情入教育王國睇啦!

首頁

尾頁

跳至