美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

子爵府

熱血勳章 好媽媽勳章

做了一排資料搜集,終於敢去做眉
畫左十幾年眉,依然係覺得好難畫,因為我係鴛鴦得好犀利,高低不一,不過晌塊面度整野,我係好擔心會搞衰,但因為做facial時美容師一個忠告,最後去整了
純粹開心share,我個人係滿意的,擔心左咁耐叫安樂晒喇,希望甩左痂會靚晒啦
先附上素顏鴛鴦眉相

子爵府

熱血勳章 好媽媽勳章

回覆樓主:

先畫眉形,我知師傅已經好努力將我兩邊眉平衡返可見框框中間...本身的眉真係好淡,又疏又幼,我媽咪都係咁,好明顯係遺傳 不過亞媽叫我做左俾佢睇先,白老鼠喎
呢張相之後有再執少少,因為左邊眉都係高左一丁點~師傅話我左眉骨較尖,右邊較圓,所以左邊眉較高,其實我每次畫眉都覺

子爵府

熱血勳章 好媽媽勳章

回覆樓主:

最後係after相喇~師傅同我揀了深棕偏灰,比較配合本身眉毛色,個過程痛唔痛呢?係痛既!但為左靚..,死都唔郁
初期得好淺係唔痛,係知道有野一下下,到後期深少少係痛既,但可以接受既,之後敷顏料就“那”,完成左出黎,比我想像中冇咁黃小虎,似平時化左妝再深d咁啦,呢段時間要好好保養,希望keep得靚啦,期待快點脫痂

男爵府

好靚!幾多錢同邊間呀?

子爵府

熱血勳章 好媽媽勳章

野原廣志 發表於 17-5-2 20:40
好靚!幾多錢同邊間呀?

應該唔算平,$3500,半年內包一次補色
不過呢個係舊價喇,佢5月1加價,我4月中落定訂,所以係舊價,今日望過個price list,冇睇錯飄眉新價好似4200喇,我唔肯定,因為有好多items眼都花

禁止訪問

子爵府

熱血勳章 好媽媽勳章

ngw 發表於 17-5-2 21:32
飄眉搵d 可信既美容院整

同意

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

樓主揾邊間?

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

didi28 發表於 17-5-2 20:22
最後係after相喇~師傅同我揀了深棕偏灰,比較配合本身眉毛色,個過程痛唔痛呢?係痛既!但為左靚..,死都唔郁:h ...

你冇我果時咁王小虎..仲見到清晰的一條條

子爵府

熱血勳章 好媽媽勳章

cindy618 發表於 17-5-2 22:40
樓主揾邊間?

晌尖沙咀的,我晌youtube睇到bethni整左,覺得幾好,再睇下呢間野既FB參考別人做成點,最後決定呢間~去youtube睇下就知邊間喇,我唔晌度開名喇

子爵府

熱血勳章 好媽媽勳章

good_pig 發表於 17-5-2 22:45
你冇我果時咁王小虎..仲見到清晰的一條條

其實我都唔係好睇得慣,因為本身眉毛勁幼,而家飄左,眉頭假假地架我覺得,粗左好多麻,可能我自己知個d唔係真毛,會形住唔自然囉

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

didi28 發表於 17-5-2 22:51
其實我都唔係好睇得慣,因為本身眉毛勁幼,而家飄左,眉頭假假地架我覺得,粗左好多麻,可能我自己知個d唔係真 ...

慢慢OK啦, 你睇我果個仲假

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=19071502

子爵府

熱血勳章 好媽媽勳章

good_pig 發表於 17-5-2 22:56
慢慢OK啦, 你睇我果個仲假

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=19071502

而家應該靚晒啦
我安慰自己,毛蟲好快變蝴蝶架

good_pig    發表於 17-5-2 23:01

侯爵府

回覆樓主:

我覺得呢D飄眉好睇過霧眉。。自然好多。。唔會係一pat野咁。。霧眉,真係無咩邊個係覺得好睇。。

子爵府

熱血勳章 好媽媽勳章

lazywife 發表於 17-5-2 23:05
我覺得呢D飄眉好睇過霧眉。。自然好多。。唔會係一pat野咁。。霧眉,真係無咩邊個係覺得好睇。。
...

Um,各有需求啦
飄眉師都有講解粉霧眉同飄眉既分別既,粉霧眉就似化左妝既效果,飄眉就自然;我呢d自小無眉既人,自然就夠了,始終唔係日日化全妝,粉霧眉就唔襯我了;選擇左飄眉,平時返工唔洗搞佢,放假化妝去街就補點眉粉,至少唔夠可以補,呢個都係飄眉既好處

子爵府

熱血勳章 好媽媽勳章

回覆樓主:

Update一下~Day 4
今早d痂脫得好明顯,好肉酸,一撻撻斑點狗咁樣...第二張相係岩岩卸左妝,痂都起晒喇,不過眉頭上方有一個位置冇左色,好彩都仲有得補色搞搞佢 化妝棉上的痂係一條條架
終於都等到脫痂喇,自high一會

大宅

我知你講邊間 因為我都係呢間整
我又係做咗一輪research 當中有平有貴
最後都係決定喺呢間做 我覺得佢眉型畫得好好
同埋無唔出得街嘅過渡期

子爵府

熱血勳章 好媽媽勳章

nixxxp 發表於 17-5-6 21:30
我知你講邊間 因為我都係呢間整
我又係做咗一輪research 當中有平有貴
最後都係決定喺呢間做 ...

原來都有JM晌呢度整,我晌Youtube睇完之後晌BK search,見冇人提過呢間,都有點驚~不過見FB冇人負評,睇過d完成照又ok就揀左佢。
我見有JM話有d飄眉師發脾氣/唔聽客人意見 我就覺得呢度服務真係好好,尊重客人既意見係好緊要,大佬,整落人地塊面度,keep咁耐,唔係提出建議都唔得卦 整得唔好唔通唔出街咩?!點見人 雖則佢係專業姐,都要有商有量囉

別墅

didi28 發表於 17-5-6 21:41
原來都有JM晌呢度整,我晌Youtube睇完之後晌BK search,見冇人提過呢間,都有點驚 ...

講真睇過bk好多整眉既相,你整得好好睇 ,其他個啲po好唔自然

子爵府

熱血勳章 好媽媽勳章

maggie0530 發表於 17-5-10 19:41
講真睇過bk好多整眉既相,你整得好好睇 ,其他個啲po好唔自然
...

多謝你呀
好幸運整得岩心水,我都係想自然

首頁

尾頁

跳至