親子旅遊

跳至

首頁
12345...12

尾頁

侯爵府

畀面勳章

原帖由 Sindy 於 09-1-11 23:41 發表

大約要三個鐘

Where will you buy the bus tickets and how much? thanks again

daisy17772

珍珠宮

好媽媽勳章

永東巴士
http://www.eebus.com/Contactus.asp
原帖由 daisy17772 於 09-1-11 23:50 發表

Where will you buy the bus tickets and how much? thanks again

daisy17772

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

thanks~

因為第 一次同囡囡出門,所以要好好計劃.
大馬戲係幾點完?

我第一晚睇馬戲,第二日先睇動物可以嗎?
我知分二日買票沒優惠,但唔入動物園都可以睇馬戲?

睇馬戲內是否有食物賣? 我怕囡囡肚餓,有咩賣?

多謝幫忙.

原帖由 Evan 於 09-1-11 21:29 發表
睇完大馬戲永成有shuttle接返酒店好重要,有得book shuttle位最好book定,如果無就約架的士接番,因為大馬戲完場時好夜,大馬戲出口位置較僻,好靜,少車入,得酒店shuttle,長隆d巴士,d的士站班的士佬成班坐地起價,態度好差架。

動物 ...

大宅

原帖由 wingyee_ma 於 09-1-12 01:42 發表
thanks~

因為第 一次同囡囡出門,所以要好好計劃.
大馬戲係幾點完?

我第一晚睇馬戲,第二日先睇動物可以嗎?
我知分二日買票沒優惠,但唔入動物園都可以睇馬戲?

睇馬戲內是否有食物賣? 我怕囡囡肚餓,有咩賣?

多謝幫 ...

If u really worry about, u should stay in Chime Lung Hotel, which is just opposite to 'Circus', walk ~ few minutes only.
The zoo is seperate from the circus, so u can go to the circus without going to the zoo.

There is no food in circus.

伯爵府

有無人知如小朋友剛剛1.1米要買票嗎 ?

春節期間有無親子套票呢 ?

請告知

珍珠宮

好媽媽勳章

原帖由 peckykoo 於 09-1-12 10:05 發表
有無人知如小朋友剛剛1.1米要買票嗎 ?

春節期間有無親子套票呢 ?

請告知

春節黃金週係25號開始,所以應該25號開始無家庭票賣囉

別墅

醒目開學勳章

原帖由 mmmmm 於 09-1-12 09:56 發表

If u really worry about, u should stay in Chime Lung Hotel, which is just opposite to 'Circus', walk ~ few minutes only.
The zoo is seperate from the circus, so u can go to the circus without going ...

馬戲團入有嘢食,係歡樂世界往馬戲團嘅通道邊.我哋去完歡樂世界就係果度開餐.

男爵府

長隆詳細地圖、資料如下:
http://www.chimelong.com/main.aspx

http://www.chimelong.com/map.swf

大馬戲側有些而家有d小食檔,賣粉、麵、雞脾、糯米飯、汽水、香腸之類,有少量桌椅提供,有d人會睇睇下出去買埋一路睇一路食。小食檔聖誕個陣得一個counter, 如果好多人買就要排耐d.

大馬戲7:30開始,準確完場時間吾係好記得,都好似9點幾完。

我都係第一晚睇馬戲,第二日全日先睇動物
馬戲票、動物園票是分開的.

別墅

原帖由 Evan 於 09-1-12 12:29 發表
長隆詳細地圖、資料如下:
http://www.chimelong.com/main.aspx

http://www.chimelong.com/map.swf

大馬戲側有些而家有d小食檔,賣粉、麵、雞脾、糯米飯、汽水、香腸之類,有少量桌椅提供,有d人會睇睇下出去買埋一路睇一 ...

我都係第一日下午去長隆, hea下然後睇馬戲, 第二天才去動物世界, 第三天才去歡樂世界。時間鬆動啲。

大宅

麻煩各位曾經去過睇野生動物園同埋大馬戲嘅媽咪, 可唔可以幫吓眼, 睇吓下面個行程得唔得呀

第一日(年初二):
早上 由深圳火車站搭直通巴士到番禺祈福新村, 再轉搭的士去永成酒店.

中/下午時間 係祈福新村 / 長隆 週圍行吓, 食吓嘢. 到大約6:30 排隊睇大馬戲, 散場後再去祈福新村食飯

第二日(年初三):
食完早餐即刻去野生動物園, 係入面stay到5:30, 再搭直通巴士返香港.

其實除咗去祈福新村有嘢食外, 仲有邊樹可以搵到好嘢食呀??

男爵府

帶小朋友深圳人多過關會好迫

香港上直通巴士有位坐,深圳灣過關會少d人,快d,小朋友會舒服d.過關後可能轉另一架車。

大宅

我想問吓, 如果去到深圳灣之後, 可以轉搭咩車去呀???要搭幾耐呀???

男爵府

香港中旅買去番禺d直通車已是包全程,包轉車,過關後,有時上番同一架車,架車係出關另一邊等你;有時要轉車,司機會講,記住羅行李、貴重物品跟身,認制服職員

如果吾係番深圳,經深圳灣過關舒服d

因為來回的巴士有班次限制,所以你決定好日期時間就要早d買定票,如果無位就要改時間遷就,影響計劃,因為我住間酒店好多都係咁自己去。

男爵府

睇你邊度上車,香港島、旺角耐d,荃灣、屯門快d,旺角去到深圳灣,大約一個小時,過香港海關前帶小朋友去廁所,乾淨

過關轉車後齊人開車,先係番禺酒店有一個站,最後是祈福總站, 祈福總站側間貓頭x餐廳側有個廁所

全程兩個多接近三個小時

大宅

原帖由 Evan 於 09-1-12 15:05 發表
香港中旅買去番禺d直通車已是包全程,包轉車,過關後,有時上番同一架車,架車係出關另一邊等你;有時要轉車,司機會講,記住羅行李、貴重物品跟身,認制服職員

如果吾係番深圳,經深圳灣過關舒服d

因為來回的巴士有班次限制,所以你決 ...

咁, 請問你知唔知係屯門有無呢啲車搭呀??

男爵府

我淨系搭過中旅,可能其他媽咪清楚其他車

九龍線:旺角開、荃灣站、屯門站

到中旅買車票時,你話俾佢知係屯門上車

大宅

原帖由 Evan 於 09-1-12 15:33 發表
我淨系搭過中旅,可能其他媽咪清楚其他車

九龍線:旺角開、荃灣站、屯門站

到中旅買車票時,你話俾佢知係屯門上車

Evan, thanks for your information. It's very helpful and useful.

男爵府

oralb, you're welcome.

水晶宮

親子王國15週年勳章

妳打23650118 或24433989問下

原帖由 oralb 於 09-1-12 15:22 發表

咁, 請問你知唔知係屯門有無呢啲車搭呀??
[

珍珠宮

好媽媽勳章

啱啱問過517,原來永成話係長隆對面,步行都要20分鐘,咁我又可能改下行程,上廣州轉地鉄,再打的好過囉

首頁
12345...12

尾頁

跳至