婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 陪月勳章

喺囉... 點解你會屈服架?? 你唔理自己, 都理下呀B既安危同健康呀...

原帖由 minnanotaboyee 於 09-1-12 15:49 發表
多謝各位.....
不過已經番左喇...

民房

我一定吾俾!!!我自己一起去我都無信心保護到bb.

原帖由 CLK-MB 於 09-1-12 12:45 發表
咁細既BB 出境去中國..除左回鄉証, 仲要有身份証同埋特區PASSPORT 架..呢幾樣野都一定要個BB 親自去做添...
你唔比個BB 佢地帶出街既..就做唔到喇.

複式洋房

好同意你講法呀, 我老公同我阿媽, 我個邊親戚, 佢個邊親戚都怪我唔俾BB返大陸, 我老公同我同我阿媽同BB 一齊住, 佢地兩個無理由唔理解我仔成日pan, 一個月平均睇兩次醫生, 睇到怕, 自己身邊既人都唔理解, 仲怪我唔理人地既感受, 咩世界, 我為個仔健康著想都有錯咩??? 我阿媽仲話, 返去可能好d 呢...邊個擔保先, 我係BB既媽媽, 我自己都唔擔保佢100% 無事啦, 所以我好反對BB返大陸! 要返, 等佢大個自己去apply 先返

原帖由 smilebaboo 於 09-1-12 15:23 發表
exactly. 我都係咁話...因為CHINA D BB 既生活環境同HK 既係一定唔同....唔好話BB 啦..大人有時上到大陸都會水土不服啦..好似我老公咁..佢有一年帶我返佢鄉下過年...又涷, 佢一到步就病左啦...仲要發燒添...真係擔 ...

民房

原帖由 ross@hkbn 於 09-1-9 00:44 發表
要食就黎香港食
唔中意就唔該彈開
個bb咁細有乜事邊個賠
你係bb阿ma
話點就可以點
兩個老野唔中意既
唔該唔好掂個bb&彈開

minnanotaboyee 我支持你呀,都係一句,好似佢地咁講,同你老公講下,睇下佢幫唔幫到你,一家人都可以講講傾傾,因為老人家都係但求高興.

千祈唔好似[email=ross@hkbn]ross@hkbn[/email]咁講,表現自己一d都唔識尊重老人家,成隻牛咁!

民房

noway!baby 好易sick!我就唔怕同99反面,我同bb一定唔到!你問佢bb又唔係李+x生嘅,洗唔洗攪咁多嘢,100日可以兩親家食一餐飯都好happy,講到尾又係死要面

首頁

尾頁

跳至