自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

畀面勳章

NoName 發表於 17-5-5 20:16
各位jm可晤可以分享下自己嘅諗法?

我自己就3X歲,外表睇落比實際細少少,最近有個男性朋友常app我 ...

了解下先la,但小心D,感覺apps 好多男都係食家

侯爵府

回覆樓主:

我絕對唔係外貌協會既人。。但係,我都覺得如果果個人,係真正你既The One..係應該俾到你唔同感覺,即使佢外貌係唔得,你都會被吸引。但如果無。。我覺得真係唔需要浪費時間。。因為人真係會似動物,有陣味,係得你同佢先會互相吸引。。。其他人係唔會感受到。。

琥珀宮

畀面勳章

回覆樓主:

搞清楚係咪真係離左婚先

wcpcelia    發表於 17-5-7 10:09

子爵府

我男友38,光頭大肚腩,外貌大過真實年齡
但有事業又聰明, 我講上一句已經估到我下一句,同我一樣又係minimalist , 人品好又専一....呢d都係單獨date 時慢慢發掘出黎,依家不知幾開心
所以唔好心急慢慢了解下先

大宅

回覆樓主:

其實外表差距係其次, 最緊要係了解下對方為人, 同感覺下大家有冇feel, 對你點樣, 有冇將來

男爵府

好媽媽勳章

回覆 NoName 的帖子

想問是如何認識的?比我會給大家一個機會..

大宅

NoName 發表於 17-5-5 20:16
各位jm可晤可以分享下自己嘅諗法?

我自己就3X歲,外表睇落比實際細少少,最近有個男性朋友常app我 ...

我同我老公相差20年,外表明顯。我算靚女一名。但我不介意老公外表。我看是性格,人格同我的價值觀是否相近就足夠。兩人相處時間長了,是看內在性格,生活方式是否合拍。外表慢慢就不重要了。

大宅

回覆樓主:

離過婚既男人未必唔好架,我老公大我十年,同佢都啱傾,嗜好都夾,佢又貪靚既,所以個樣唔太似大十年,但始終都過4x,個body就差少少囉雖然離過婚,同我一齊之前仲講明佢會供養兩個仔女到讀完書為止,我開頭都覺得喱個係關口,因為如果我同佢組織家庭的話,佢每月人工都有一半俾左佢對仔女,但我朋友話喱D先係好男人,肯承擔肯負責,同埋佢人大D經歷多D,較成熟穩重。可能佢都失敗過一次,更會珍惜,到而家我同佢結埋婚有小朋友,佢都好顧家,屋企所有開支佢都負責晒。
所以你都俾時間大家了解吓先。

禁止訪問

男爵府

少肥少醜多皺紋,算吧啦!

珍珠宮

anna59 發表於 17-5-5 23:18
其實,以你嘅年齡,未必要揾個大咁多,仲要結過婚,有仔女嘅人,外形樣貌仲要麻麻,點帶出街見朋友,家人喎 ...

實際年齡差距就十年,咁呢樣其實我都接受到,溝通到就得,但你講嘅帶出去見家人朋友就係我都會有思量嘅地方,個個朋友嘅伴侶都係年紀相若,或望落都年青嘅,親戚的話,連我啲五十幾嘅叔伯都無佢咁多皺紋

珍珠宮

choco_soup 發表於 17-5-5 23:40
我老公光頭又肥又留鬚,佢有朋友個樣都好老。

拍拖時已經係咁?

珍珠宮

she007 發表於 17-5-6 00:10
你介意佢唔靚仔

晤使靚仔,正正常常,係介意佢算多皺紋(晤笑時都有),外人望落就會覺得兩人年紀差距好大,即舉例好像鍾嘉欣同佢老公咁

珍珠宮

helloprincess 發表於 17-5-6 00:11
反而我會介意有仔女,因為矩永遠都會放仔女在第一位而唔係你

呢個都係我介意嘅地方,如果離過婚但無仔女的話我還好,有仔女就真係會有思量,雖然話已經成年,但有起咩事上黎晤通晤幫咩

珍珠宮

ava_va 發表於 17-5-6 00:12
了解下先la,但小心D,感覺apps 好多男都係食家

知道,會小心,謝提醒

珍珠宮

lazywife 發表於 17-5-6 00:27
我絕對唔係外貌協會既人。。但係,我都覺得如果果個人,係真正你既The One..係應該俾到你唔同感覺,即使佢 ...

因為只係傾左一排,未正式單獨相處,所以未有味吸引

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

菠蘿小矇朱 發表於 17-5-6 01:08
離過婚既男人未必唔好架,我老公大我十年,同佢都啱傾,嗜好都夾,佢又貪靚既,所以個樣唔太似大十年,但始 ...

你心理質素很好,思想成熟。你先生幸運遇到你。人通常都自私,女人,更小心眼。未必好似你咁識得顧及各另一方,願意平衡各方。

珍珠宮

littlesister 發表於 17-5-6 00:35
搞清楚係咪真係離左婚先

又係喎

公爵府

我都試過你咁既情況 個男既身型高大。可惜個樣差少少同頭髮.......

初時都覺得想搵個外型好d既 但都知自己已經係1822。咁佢約我 咪又出下去囉⋯⋯識耐左,覺得佢除左係外貎差dd 外 人品唔錯,又係個有能力有主見既人 開始欣賞佢。之後係埋一齊。

Any肥,最後 我地分手(原因並唔係我嫌佢個look唔掂)。

jm 可以一試既,但唔好太勉強自己 揀一個自己唔太喜歡既人 除左自己辛苦外 對另一個都唔太公平。

大宅

tester5 發表於 17-5-6 09:35
你心理質素很好,思想成熟。你先生幸運遇到你。人通常都自私,女人,更小心眼。未必好似你咁識得顧 ...

真係多謝你,有小朋友唔係壞事,佢一得閒就會去探佢對仔女,我覺得總好過攞喱D時間同D錢去左同豬朋狗友飲飲食食同其他嗜好。同埋兩家人係唔會有沖突。
當然樓主首要要有feel先,無就無辦法啦~不過只係想為有仔女既男人平反一吓,喱個未必係缺點,因為負擔大,更會係事業上打拼博。如果佢唔係咁就唔好要。

首頁

尾頁

跳至