美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

男爵府

我已近4字尾喇。我工作時會載漸變鏡,放工就除眼鏡,鼻側會留下眼鏡印,有時到翌天早上都不消失。又或者瞓到有刀疤面,到返到公司時都不能消失。

去年初開始,醒覺了。去左做1064,破產程度地買了不同的護膚產品(以前係唔用的),又化粧返工(以前唔化的),仲晚晚敷補濕mask。

就咁一年了。我今早去洗手間時發現一條好深的刀疤臉,之後再瞓一小時起床,條刀疤消失左。令我回想起,現在下班後除眼鏡後,眼鏡的印亦消失得很快。

我感覺勤有功的,護膚品,masks都唔係騙人產品呀~
錢係花得值的。

男爵府

回覆樓主:

過去一年,護膚品試過雪花秀,amorepacific, cdp, 而家長用la prairie 藍魚子

當睇住自己狀況不斷差的情況下,用左咁耐,雖然效果唔會叮一聲,但原來係有dd改善的,真係不枉投資了咁多。

大宅

有用同無用真係差好多...就算天生麗質..後天保養都係必須既.

世上沒醜既女人...只有懶既女人.睇見人皮膚靚..其實人地都下左好多功夫先keep到...努力呀

男爵府

masaki126 發表於 17-5-6 22:51
有用同無用真係差好多...就算天生麗質..後天保養都係必須既.

世上沒醜既女人...只有懶既女人.睇見人皮膚靚 ...

尤其是舊1朋友聚舊影相,簡直立見高低。

到了呢d年紀,有好多女的成塊臉圓晒,見到的肥,應該已重10磅。男的,一是禿頭,一是肥。唔肥的就瘦到成塊面剿左。

所以呢個年紀要減肥,都要護住塊面,否則仲老多2年。

珍珠宮

回覆 kyliema2006 的帖子

之前的牌子也不平,魚子更貴更有力!

男爵府

asweetmom 發表於 17-5-6 23:03

之前的牌子也不平,魚子更貴更有力!

我覺得激光功效更大,所以我估我會繼續每隔1.5個月做激光一次當保養。應該真的有刺激骨膠元效果。

珍珠宮

那還用魚子嗎?

男爵府

asweetmom 發表於 17-5-6 23:20

那還用魚子嗎?

早晚用啊,加每天mask。每星期一至二餐食salad當lunch.雖然唔算fit, 但無漲爆。

珍珠宮

魚子只用cream還是一set用?

男爵府

回覆樓主:

常用產品包括這些

男爵府

kyliema2006 發表於 17-5-6 23:40
常用產品包括這些

不過我用完呢樽白魚子eye cream, 應該會試其它品牌,因為唔喜歡有閃閃效果。

首頁

尾頁

跳至