夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

別墅

我老公出面有個女人,其實之前佢有前科,我哋差啲離婚,離婚申請都遞埋,在申請期間,佢講番好多以前捱過既生活點滴,令我覺得佢真係有珍惜我,最後我哋喺番埋一齊。我哋冇小朋友,結左婚都成廿幾年,我今年都五十喇,人又老,仲要靠佢筆退休金供埋層樓,但係最近呢年幾發現佢又好似有啲嘢,其實我都唔諗亦都唔想去搵原因,因為我覺得喺埋一齊,我就要信佢,抱住懷疑既心根本冇可能再喺埋一齊。我哋間唔中都會去旅行,但係講緊喺番埋一齊到而家有成4年,我哋都冇行埋過,雖然瞓埋同一張床,我知佢性慾方面亦需求好大,我亦都唔想去諗,最近亦經常有匿名短訊爆料俾我家姐知話佢喺出面有第2個,又寫信去我公司投訴我,我亦都當面同佢講過,我唔希望再有呢啲嘢發生,你好自為知,我都唔知點做好,我離開佢,我生活都會有困難。

別墅

回覆樓主:

同佢講完之後,唔知佢係咪同出面個女人講左唔好再玩我,近排又平靜左,冇左俾人玩電話,玩我。佢平時唔會喺出面話過夜。同我一齊既時候都唔會有神秘電話之類古怪嘢,大家覺得我係咪諗多左

翡翠宮

回覆樓主:

咁其實你無法獨立生活,就無謂理咁多。

不過,最好儲多D錢,佢有朝一日突然要離你自己都有D back up.

4年無 sex 你竟然都可以接受?!

別墅

mini1204 發表於 17-5-9 23:22
咁其實你無法獨立生活,就無謂理咁多。

不過,最好儲多D錢,佢有朝一日突然要離你自己都有D back up.

我本身對於性都普通,加上之前佢又成日同同事上大陸滾,又喺出面攪3攪4,我原諒佢,我屋企人個個都對我好失望,因為有1必有2,但係我選擇同佢一齊,佢喺出面攪女人我已經覺得佢好污槽,所以對佢已經冇任何幻想,佢係我第1個男人,而我亦都係佢第1個女人,可惜講呢啲都冇用。

翡翠宮

agotagugu 發表於 17-5-9 23:46
我本身對於性都普通,加上之前佢又成日同同事上大陸滾,又喺出面攪3攪4,我原諒佢,我屋企人個個都對我好 ...

咁當佢同屋主

別墅

mini1204 發表於 17-5-10 00:04
咁當佢同屋主

始終年紀大,又相處左幾廿年,所以嘢都習慣曬,叫做有個人同我食飯冇咁悶,唔駛自己孤伶伶一個。佢始終都要辛苦搵錢供樓為左大家有個家,我自己有2個家姐都離左婚,我都睇開左。

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

agotagugu 發表於 17-5-9 22:35
我老公出面有個女人,其實之前佢有前科,我哋差啲離婚,離婚申請都遞埋,在申請期間,佢講番好多以前捱過既 ...
你如果只係當C6係老伴,咁又冇所謂,

可能佢都係滾還滾,
仲想同你過生活。
佢去大陸滾咁污糟,
你唔想同佢行埋,
咪當外發俾出便D女人搞掂囉,
等佢供樓你住丶分擔家庭開支。
好明顯外面隻雞想坐正而你C6唔肯,
所以搞你,想你主動走,
你不為所動,一定激死隻雞,
真係正。

男爵府

又有女人又有去大陸滾,睇嚟遲早生愛滋了,所以樓主你吾同佢行埋係好正確,命仔緊要!但你又要倚靠佢來生活,咁唯有做同屋住,相信呢個世界好多夫妻係咁。你真係要儲下錢,一來年紀吾輕,二來你C6真係去滾,滾到死左,到最後都係得自已一個。

別墅

soso1227 發表於 17-5-10 00:28
你如果只係當C6係老伴,咁又冇所謂,

可能佢都係滾還滾,

其實有邊個女人接受到,之前我同佢離婚係因為嗰個女人嘈到上我屋企,我頂唔順,先至叫離婚,佢唔肯同我分開係因為離婚佢所有嘢要同我分一半,仲要俾贍養費我。賣樓分錢,我哋兩個都要瞓街,佢就係唔想攪到咁先唔肯攪咁多嘢,我亦都同佢講過,再有下次,我一定走,所以佢收得更加密。

別墅

回覆樓主:

我而家聽天由命。
如果真係撞到正,我都唔走唔得。

子爵府

畀面勳章

平靜面對。。因為太多野你控制唔到。。
都冇晒感情咯,依家咪當有人陪下咪算囉

瑪瑙宮

你都習惯左,又要靠佢,当佢同屋主/親人吧。

男爵府

回覆:我都唔知可以點做

人各有志,O食開眉粥,也不吃愁眉飯,樓主我尊重你既選擇,我就吾得有手有腳,做份補安拎間公屋開心得多,對住呢件垃圾重要同桌食飯真嘔心!!!

大宅

男人有得第一次, 一定有第二, 三次, 係睇幾時發生...

翡翠宮

agotagugu 發表於 17-5-10 00:40
其實有邊個女人接受到,之前我同佢離婚係因為嗰個女人嘈到上我屋企,我頂唔順,先至叫離婚,佢唔肯同我分 ...

非常好, 雙方都無幻想
呢D case 最易; 你唔想郁, 佢亦唔想郁; 9成9可以到老
親眼見到, 亦當睇唔到
因為唔係講感情; 係講現實.

不過安全計, 都係要儲多D錢; 仲有10%既機會佢遇到佢覺得既'真愛'; 堅持要離; 咁你都仲有D錢係身

男爵府

開心吸收勳章

樓主小心 ... 自己有錢比較穩陣.

伯爵府

如果你唔想變or分開,咪當自己單身,識下朋友,擴闊自己生活圈子,你有又有份工,唔好俾咁多負面情绪影響自己,就快到更年期好好補養下自己,愛自己多d! 他都係外面咁爽皮,你都無為咁憂愁。
加油呀!
人生忽忽幾十年,你宜家都行咗大半,好好享受人生!💪💪💪
有你每一天在我身邊,活著是多好和幸福,多謝你!我愛你

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

之前上你屋企嘈嗰個女人同打電話俾你家姐和向你公司投訴你的是否同一人?
有乜理由隻雞知你咁多野,係咪你fb冇set privacy ?呢隻雞咁chur,唔慌高質素。有D男人雖然出去滾,但對老婆好好,唔知你C6係邊一類。
你50歲雖然唔後生,但現今女人普遍有七丶八十,你如果對住C6唔開心,何必忍多幾十年。你都有機會識過另一個。如果層樓聯名,離婚分番半層樓都有排搣。記得搵律師入紙hold住個物業,以免個C6加按out錢。

別墅

soso1227 發表於 17-5-10 14:33
之前上你屋企嘈嗰個女人同打電話俾你家姐和向你公司投訴你的是否同一人?
有乜理由隻雞知你咁多野,係咪你f ...

上我屋企嘈嗰個係舊既,而家搵我家姐嗰個係新既。我老公係啲好懶既人,冇乜必要,佢都唔會有大動作,因為怕麻煩,除非殺到埋身。平日既我哋,都好似愛炒鬧鬥咀既老夫妻。不過佢有個老友兼同事,同我都相識左幾十年,連佢都夾埋一齊呃我。其實我fb冇乜嘢俾人睇,睇左亦都唔會知我家庭狀況,係個死佬同佢講咪知,好似我老豆早排入院,佢都話俾個女知,等個女轉頭又向我家姐告密叫我好好住個老公唔好攪到激親入左院年事已高既爸爸。你話激唔激死我,簡直完全落我面。

別墅

soso1227 發表於 17-5-10 14:33
有乜理由隻雞知你咁多野,係咪你f ...

我唔係呢啲人,我根本唔會咁做,佢對我唔住唔代表我要反擊對佢唔住。過唔到自己,反而呻笨點解第一次發生唔走,起碼當時都仲後生,喺喥勸各位jm真係唔好俾機會,結果就係會俾機會對方再傷害自己一次,我唔夠我啲家姐狠。

首頁

尾頁

跳至