親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

暑假第一次帶小朋友去日本,想近郊+樂園,大家會覺得下面那個行程比較啱(大約6-7日)?
1. 白濱+和歌山+大阪universal studio/觀光
2. 東京近郊(箱根/河口湖)+東京兩個迪士尼

邊個行程對高小小朋友比較吸引

我自己比較熟大阪多D,無咩idea東京有咩啱較大的小朋友(她們都不喜歡全日觀光)

公爵府

回覆樓主:

對小朋友嚟講主要係USJ vs Disney land& Disney Sea,1日樂園 vs 2日樂園。

要問番妳小朋友鍾意邊一個樂園&咩時間去。

我對6&11歲仔上年暑假先玩京阪神奈,今年復活節玩Disney land and sea ,對於佢哋,有得玩就得。
我將這事告訴你們,是叫你們在我裡面有平安.在世上你們有苦難,但你們可以放心,我已經勝了世界. (約16:33)Born 3.02kg/1m 4.52kg/2m 6.06kg/3m10d 7.19kg/4m25d 8.38kg/6m 8.79kg/7m 9kg/8m 9.6kg/10m3w 10.2kg/12m 10.2kg/13m 10.8kg/16m 11.2kg

禁止訪問

珍珠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

emily192chan 發表於 17-5-16 17:37
暑假第一次帶小朋友去日本,想近郊+樂園,大家會覺得下面那個行程比較啱(大約6-7日)?
1. 白濱+和歌山+大阪uni ...
1. 既話時間要計得好D,而且自駕會比較好
2. 時間易D掌握,唔需要自駕

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

你小朋友幾大先? 如果唔係細個可以問吓佢意見

照計係會鍾意USJ多啲, 因廸廸尼香港都叫有, 你去6-7日, 其實去埋近郊觀光都唔係得好多時間架咋, 不如你search左機票酒店啲價錢再諗啦

男爵府

多謝大家的意見

首頁

尾頁

跳至