想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

如果尋晚開始有淺粗, 今朝突然低溫o左(36.5x to 36.2x), 係咪已經排o左卵?

侯爵府

大廚勳章 好媽媽勳章

你今日有無check呀……今日有機見深粗喎…
如果今日都仲係淺粗,你明早再check一次,好大機會深粗+體溫上升,咁先係排卵嫁……記得今晚(同明晚)努力dodo呀…

原帖由 vinik 於 09-1-29 17:50 發表
如果尋晚開始有淺粗, 今朝突然低溫o左(36.5x to 36.2x), 係咪已經排o左卵?

大宅

請問用紅d係咪只有排卵前後至有線 ?
我cycle 約40days, 由day14開始用紅d, 今日已經係day34, 但一d淺線都冇, 係咪即係冇排卵呢 ?

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

宣佈失敗.....
ms m來左同我拜年,又要努力呀

我係bebu mama~~我同bebu baba都好鍚bebu bb架~~bebu b你快d來啦!!!!be~~bu~~be~~ bu~~

別墅

吾緊要.. 我地下個cycle 一齊努力

原帖由 bebu123 於 09-1-29 20:38 發表
宣佈失敗.....
ms m來左同我拜年,又要努力呀

別墅

紅d係排卵前會有粗線.. 會吾會今個cycle無排卵. or 你check之前飲咗好多水
原帖由 siuswallow 於 09-1-29 19:13 發表
請問用紅d係咪只有排卵前後至有線 ?
我cycle 約40days, 由day14開始用紅d, 今日已經係day34, 但一d淺線都冇, 係咪即係冇排卵呢 ?

侯爵府

原帖由 etmonster 於 09-1-29 21:53 發表
吾緊要.. 我地下個cycle 一齊努力

係啦~~~真係撞佢個鬼~~

而家又過緊年,我睇開個中醫同西醫都放緊假,所以呢個cycle我都係要靠自己~
唔知我唔食藥會唔會有卵排呢?
我係bebu mama~~我同bebu baba都好鍚bebu bb架~~bebu b你快d來啦!!!!be~~bu~~be~~ bu~~

別墅

回覆 # 的文章

bebu123,唔好氣餒,下個月再努力過,咁你係咪要問下醫生你仲可唔可以食藥,你會唔會試下天喜丸或者姑嫂丸,因為我見有好多人又係食西藥唔得跟住食呢d中成藥又bingo咗,不如你又試下得唔得,

別墅

lamjoanne,
天喜丸或者姑嫂丸是什麼??

原帖由 lamjoanne 於 09-1-29 22:42 發表
bebu123,唔好氣餒,下個月再努力過,咁你係咪要問下醫生你仲可唔可以食藥,你會唔會試下天喜丸或者姑嫂丸,因為我見有好多人又係食西藥唔得跟住食呢d中成藥又bingo咗,不如你又試下得唔得, ...

大宅

原帖由 lalamike 於 09-1-29 18:00 發表
你今日有無check呀……今日有機見深粗喎…
如果今日都仲係淺粗,你明早再check一次,好大機會深粗+體溫上升,咁先係排卵嫁……記得今晚(同明晚)努力dodo呀…
...

今晚check o左, 只有好淺既線, 係咪即係未係時候? 我驚已經過o左最佳時間, 因為cycle 唔準, 所以比較難估計。如果驗之前有飲過野, 對條線有乜影響?

侯爵府

原帖由 lamjoanne 於 09-1-29 22:42 發表
bebu123,唔好氣餒,下個月再努力過,咁你係咪要問下醫生你仲可唔可以食藥,你會唔會試下天喜丸或者姑嫂丸,因為我見有好多人又係食西藥唔得跟住食呢d中成藥又bingo咗,不如你又試下得唔得, ...

我之前都有d downdown 地,喊左一陣,唔知點解喊完又好d wor,今個月我唔睇醫生啦,因為佢地都放晒假〝成年十幾先開。睇得來我都有機排卵,不過我會試下白鳳丸,好多人之前都同我講叫我試下‧

侯爵府

原帖由 etmonster 於 09-1-29 22:47 發表
lamjoanne,
天喜丸或者姑嫂丸是什麼??

係中成藥來架,係萬寧有得賣架~

別墅

噤同白鳳丸有無分別???
原帖由 bebu123 於 09-1-29 22:52 發表

係中成藥來架,係萬寧有得賣架~

侯爵府

原帖由 etmonster 於 09-1-29 23:02 發表
噤同白鳳丸有無分別???

都係調經架~~係咪呀?不過d人話食天喜丸易生仔wor

別墅

thanks, 你今個cycle .. relax d,, 可能有意外呢.. 喊完就算啦.. 吾好吾開心

原帖由 bebu123 於 09-1-29 23:05 發表

都係調經架~~係咪呀?不過d人話食天喜丸易生仔wor

侯爵府

原帖由 etmonster 於 09-1-29 23:13 發表
thanks, 你今個cycle .. relax d,, 可能有意外呢.. 喊完就算啦.. 吾好吾開心

我知道了~~
都好既,今個cycle當nature d,又再plan下旅行,希望relax d啦~

別墅

係呀.. 你諗住去邊到旅行???
原帖由 bebu123 於 09-1-29 23:16 發表

我知道了~~
都好既,今個cycle當nature d,又再plan下旅行,希望relax d啦~

侯爵府

大廚勳章 好媽媽勳章

我自己都同你一樣,成日好驚會排左自己check唔到,搞到好大壓力。
我只用左d仔3個月,經驗不多,不過,用前2小時盡量少飲水,同埋最好在10am-8pm用,否則都幾影響效果。
你用左d仔幾耐呢﹖其實,so far我自己未見過深粗出現,最深都只係70%深左右,我因為再用其他排卵棒confirm,所以知道原來我的70%粗已經代表排卵了。我想,真的人人不同,不一定人人見深粗嫁。

你明早試下再check啦,不過,記得之前唔好飲水呀…希望你好快check到啦…

原帖由 vinik 於 09-1-29 22:48 發表

今晚check o左, 只有好淺既線, 係咪即係未係時候? 我驚已經過o左最佳時間, 因為cycle 唔準, 所以比較難估計。如果驗之前有飲過野, 對條線有乜影響?

侯爵府

原帖由 etmonster 於 09-1-29 23:21 發表
係呀.. 你諗住去邊到旅行???

我之前plan左月中去thailand呀,頭先喊個陣諗下諗下,我出發時係day15~19,咪有機岩岩係排卵....

哈哈~~~咁就成個人都好似安心晒咁,不過我又驚我無食藥就無卵呀

大宅

原帖由 lalamike 於 09-1-29 23:24 發表
我自己都同你一樣,成日好驚會排左自己check唔到,搞到好大壓力。
我只用左d仔3個月,經驗不多,不過,用前2小時盡量少飲水,同埋最好在10am-8pm用,否則都幾影響效果。
你用左d仔幾耐呢﹖其實,so far我自己未見過深粗出現,最深都只係7 ...

都係3個月左右呀, 頭一個月條線會粗少少, 上一個又係70
%左右深, 我諗都差唔多喇.

首頁

尾頁

跳至