懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

男爵府

本身預約左今日早上10點到尖沙咀婦健做超聲波同nifty, 約果時姑娘仲話依日9半都有位問我洗唔洗早d唔洗等咁耐,但我怕自己出唔切黎於是keep番10點,問過姑娘話平日早上係快過我之前星期六早上嘅產檢,通常一粒鐘鬆d就走得。咁我就向公司請左半日假。
今朝我早早出門未到9:45就到左登記,點知姑娘話醫生今日下午1點先番wo, 叫我晏晝1:30再過黎...我追問下原來果日姑娘安排失當,有好幾個孕婦都錯誤被安排今朝到左診...我話咁點解唔早少少電話通知book錯左,等d大肚婆唔洗咁早出門都好呀! 始終在職媽咪因產檢要向公司請兩晝假都難解析易被誤會...最後話可以安排朝早照左超聲波同抽左血先,但下午照樣要過一過黎聽醫生講幾句wo搞到中間要白等幾個鐘...個當值姑娘仲要態度好麻麻,覺得冇咩大不了咁....我覺得好唔專業同不被尊重....

本身打算遲下係婦健做埋結構,依家都係算了...

大宅

我都約左婦健照結構(6/6),係未應該再打去確認時間先去

子爵府

開心吸收勳章

我兩胎都係婦健照結構的,今胎做埋T21,佢哋time management一向都麻麻,次次無三個鐘走唔到,同埋超勁多大陸人睇,啲喼放到企都無位企,但醫生係細心的,可能你唔好彩遇著個安排得唔好的姑娘,上次姑娘有call我話人太多叫我遲啲先上去。如果你結構都係諗住請半日假,我諗你搵其他醫生照可能好啲,唔駛等咁耐先有得照。

侯爵府

kisani 發表於 17-5-23 10:01
本身預約左今日早上10點到尖沙咀婦健做超聲波同nifty, 約果時姑娘仲話依日9半都有位問我洗唔洗早d唔洗等咁 ...

佢啲姑娘係好差的

男爵府

我都同意勁多大陸人x.x 醫生同照超聲波果個係幾好嘅....

大宅

今朝去左檢查。好似樓主咁,差吾多到先電話通知話上午booking吾順,要遲一個鐘,我話我差吾卂多到而且,遲一個鐘是下午,我只請左上午假,佢叫我咁來到等等。
到左真是超卂多大陸人,連位都冇得坐,填完等左半個鐘,佢同我講仲有3位先到我(每位預20分鐘),我即時叫c6 用(英文)剷佢。最後下一個到我。
如果比我自己去,實拗吾贏囉。

首頁

尾頁

跳至