論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

男爵府

有無人有菲呢2個星期會到? 我個新工人原定星期六到, 但剛收到agent通知菲政府電腦有問題, 有文件未完成星期六到唔到, 要延期最少一星期, 今次真係惡稿, 下星期無人湊仔唔知點算

象牙宮

cadencetse 發表於 17-5-23 15:01
有無人有菲呢2個星期會到? 我個新工人原定星期六到, 但剛收到agent通知菲政府電腦有問題, 有文件未完成星期 ...

停電? 電腦被 hajk ?

下星期無人湊仔唔知點算, 通常不會預的正好掛。

早N日到, 也要你去接入門, 是第1日工作天。
老媽工人, 我地會預早1-10日。早來先"培訓"

工人至少在中介公司2日, 申請ID, body check

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

男爵府

回覆 333s 的帖子

舊工人26號走,我地只要求新工人27號到,Agent之前話27號無直飛所以26號就到港, 佢地先帶去驗身和出身份證
希望真係菲政府問題, 好驚係Agent或工人耍我

象牙宮

cadencetse 發表於 17-5-23 16:23
回覆 333s 的帖子
舊工人26號走,我地只要求新工人27號到,Agent之前話27號無直飛所以26號就到港, 佢地先帶 ...

係Agent或工人耍我,. 預左。工人最會耍我。
agent 不會幫我。 我跟勞法, agent 耍不了我。

我家庭 network 數下有10个客戶, agent 耍我就無此生意了。
去年一口氣 agent 多4个客。(my friends)

她不來, 你辛苦啦。

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

男爵府

畀面勳章

cadencetse 發表於 17-5-23 15:01
有無人有菲呢2個星期會到? 我個新工人原定星期六到, 但剛收到agent通知菲政府電腦有問題, 有文件未完成星期 ...

奇怪,agency 唔係齊晒文件先幫工人book機票架咩?

男爵府

再問清楚agent, 佢話原來工人要做完training先再有最後文件要做, 工人預返「啱啱好」的時間去training,結果train完遇到政府部門電腦問題出唔切文件
希望下星期攪得掂

首頁

尾頁

跳至