自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

牛年勳章 開心吸收勳章 DHA勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 畀面勳章

教育局發出有關學校的特別報告,表示由於紅色暴雨警告信號現正生效,所有下午校今日下午停課。正在上課的上午校及全日制學校應繼續上課,直至放學時間,並在安全情況下,方可讓學生返家。

https://hk.news.yahoo.com/%E7%B4%85%E9%9B%A8%E7%94%9F%E6%95%88-%E6%95%99%E8%82%B2%E5%B1%80%E5%AE%A3%E5%B8%83%E4%B8%8B%E5%8D%88%E6%A0%A1%E4%BB%8A%E6%97%A5%E5%81%9C%E8%AA%B2-023100305.html

珍珠宮

牛年勳章 開心吸收勳章 DHA勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 畀面勳章

返晒學.........................

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

子爵府

醒目開學勳章

回覆樓主:

除咗幼稚園,小學得幾間有下午校。要返已返晒,不過由頭濕到落腳。。。

nieualma    發表於 17-5-24 11:24

男爵府

mmami 發表於 17-5-24 10:49
教育局發出有關學校的特別報告,表示由於紅色暴雨警告信號現正生效,所有下午校今日下午停課。正在上課的上 ...

侯爵府

虎到金來勳章 親子王國15週年勳章

眼超超 發表於 17-5-24 10:52
除咗幼稚園,小學得幾間有下午校。要返已返晒,不過由頭濕到落腳。。。
...

係,今朝咁大雨一定濕哂

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

回覆樓主:

已返咗小朋友,有遮都冇用,堅係全身濕晒。

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

今朝咁大雨都唔掛,係都要辛苦d學生同家長

男爵府

BK Milk勳章

每逢落雨、阿仔返到學校先換校服同鞋、祙!

翡翠宮

Vin仔媽 發表於 17-5-24 10:58
今朝咁大雨都唔掛,係都要辛苦d學生同家長

係,我嗰區,今朝大雨過而家,仲狂行雷,都未出屋苑就已全身濕透。

大宅

小朋友返學真係會濕晒,水浸,好慘,我真係唔知同唔識天文台的工作, 但你地d高層有私家車又唔怕遲到,你真係好似鐘意幾時掛就幾時掛唔樣,小朋友返學都怕遲到架!

男爵府

男爵府

天文台D人點做嘢咖!?

落左咁耐大雨都未掛黑雨!

水晶宮

教育局唔需要跟天文台自己都可以做決定啦! 係冇人行出嚟落令之嘛! 天文台一日唔掛紅雨, 教育局冇人敢出來講野.

天文台係睇天氣, 數據話你知而家咩情況, 紅/黑/黃雨, 而唔係佢地決定學生要唔要上課, 係教育局咁多年的問題, 都唔識變通

水晶宮

2024年龍年勳章

返哂學未好囉~

從天空到大地, 心臟在持續著令人眩暈的擺動, 那是初戀

翡翠宮

bebekinson 發表於 17-5-24 11:08
小朋友返學真係會濕晒,水浸,好慘,我真係唔知同唔識天文台的工作, 但你地d高層有私家車又唔怕遲到,你真係好 ...

唉,我都想咁講,而家又紅又黑又黃,屎忽痕。

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

眼超超 發表於 17-5-24 10:52
...

大宅

chocolatebean 發表於 17-5-24 11:20
教育局唔需要跟天文台自己都可以做決定啦! 係冇人行出嚟落令之嘛! 天文台一日唔掛紅雨, 教育局冇人敢出來講 ...

而家嘅教育局邊個會行出嚟決定吖

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

jazzcode 發表於 17-5-24 11:17
天文台D人點做嘢咖!?

落左咁耐大雨都未掛黑雨!

唔係睇雨量而決定?

瑪瑙宮

2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

首頁

尾頁

跳至