懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

好想同大家分享我的故事:

我同我老公都好鍾意小朋友,所以由未結婚就開始計畫生小孩,但係好可惜我哋結咗婚一年半都未能懷孕,哩一段時間真係又失落又沮喪!除此之外,自己仲會就日亂諗嘢,好似會諗係咪自己做錯事,所以個天唔俾小孩我,又係咪自己身體出現毛病,會唔會係輸卵管塞咗,或者係無排卵,仲之乜嘢都去諗,諗到自己愈來愈驚,成日喊!情緒大起大落,連身邊的朋友同事都問我發生乜嘢事,但係自己又唔想講俾佢哋聽自己想要bb但係無所以攪成咁!這段日子經歷盼望失望..又盼望又失望......,情緒真係開始失控,唔想俾人發現自己個問題,於是對住朋友同事屋企人就強顏歡,返到屋企就自己喊,哩段日子真係好難過好難過!
  但係我真係好幸運,有一個好鍚好鍚我的老公,無論我點樣亂發脾氣,佢都毫無怨言,佢會安慰我,開解我,就算我幾無理取鬧,佢都承受,我喊的時候,佢會同我講:你咁樣我好心痛!個一刻自己會覺得好對佢唔住!
  幸運地,今年九月我終於懷孕,一切唔好的事都過去,老公比以前更更關心我,身邊朋友同事的祝福,令我覺得充滿愛,我真係覺得自己浸係幸福入面,我同老公都會好珍惜神賜俾我地的孩子!

願所有媽媽同bb都健健康康!心想事成!

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

恭喜哂 ~~

祝你生個健健康康肥肥白白既牛BB

你都要保重身體

天氣凍呀著多件衫唔好冷親

子爵府

虎到金來勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

恭喜哂 ~~ 我覺得你非常幸運!
我同老公都努力咗12年, 現在剛有 bb, 好希望佢安全渡過每一關, 希望下星期產檢時見到 bb 心跳!

珍珠宮

好媽媽勳章

原帖由 momofish2002 於 09-1-13 18:54 發表
我同老公都努力咗12年, 現在剛有 bb, 好希望佢安全渡過每一關, 希望下星期產檢時見到 bb 心跳!

你等左12年先有, 真係好漫長的等待.

衷心祝福你生個肥肥白白的bb.

別墅

我都等左7年
bb今個月會出世啦
不過我覺得最幸福都係有個好老公
:)
加油呀!

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

衷心祝福所有準媽媽及bb健健康康

大宅

好媽媽勳章

要小心身子呀!!! 希望大家都生個健健康康既BB!!

子爵府

虎到金來勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

原帖由 jaycee_mami 於 09-1-13 19:54 發表

你等左12年先有, 真係好漫長的等待.

衷心祝福你生個肥肥白白的bb.

謝謝你的祝福, 你 bb 好可愛呀!

大宅

要放輕心情, 迎接BB, 你會同佢見證好多個第一次, 好驚喜, 好開心, 捉緊每一刻!! BE HAPPY , BE WELL !!

大宅

恭喜恭喜, 祝一切順順利利, 開開心心, 真好啊, 你有一個好老公啊!

禁止發言

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 2011至尊種植勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

祝所以孕媽媽生個肥肥白白
健健康康既BB!

子爵府

恭喜哂你地呀! 等左咁耐, 一個仲等左12年,一個又等左7年... 要開開心心等bb出世呀! 話時話, 我都等緊(第2個).

大宅

無野比一個好鍚自己的老公咁重要!!!

我老公成日話, 兒女係神賞賜給人的! 希望大家都有健康,平安!!!

加油!!! 好好安胎!!!

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

bb的野, 有時真係得來不易, 我都祝福你哋可以快d生個肥肥白白, 健康活潑的bb。

男爵府

原帖由 siungau 於 09-1-13 18:02 發表
好想同大家分享我的故事:

我同我老公都好鍾意小朋友,所以由未結婚就開始計畫生小孩,但係好可惜我哋結咗婚一年半都未能懷孕,哩一段時間真係又失落又沮喪!除此之外,自己仲會就日亂諗嘢,好似會諗係咪自己做錯事,所以個天唔 ...

男爵府

原帖由 momofish2002 於 09-1-13 18:54 發表

恭喜呀,恭喜.
我地就5年, 但超高0. 因好大先結婚, 婚後又中港2地走.
BB真係講緣份, 得來不易.

複式洋房

恭喜你,我有兩個朋友都係結左婚成年幾都未有BB,我知佢地都好想,我同佢地講唔好比咁大壓力自己,事事放鬆會好D,

得知你情況同我朋友近似現時已懷孕真的為你開心,冇錯,BB的野真係好講緣份!擁有一個生命是得來不易!

願各位媽媽有個健康開心的BB,快樂的懷孕之旅!

男爵府

好媽媽勳章

恭喜你呀, 希望你地一家開開心心啦!!

別墅

好多謝各位的祝福...........我都覺得自己已經好幸運,
因為有很多人比我等的時間還要長!

依家我淨係知道如果無我老公係身邊支持我,我真係唔知自己會點........

首頁

尾頁

跳至