論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

畀面勳章

姐姐1-26/7 返泗水,agent 話機票要$7xxx, 乜而家機票咁貴咩?請問邊度買會平d?

伯爵府

1/7 去 26/7 返,
轉机2千幾。

水晶宮

畀面勳章

hsbc005 發表於 17-5-27 14:56
轉机2千幾。
請問邊度買

伯爵府

tanping 發表於 17-5-27 18:19
請問邊度買

上網買

水晶宮

畀面勳章

hsbc005 發表於 17-5-27 18:41
上網買
上網睇左,真係平好多。thx. Agent 收我$7000都係要轉機,食水好深

wcpcelia    發表於 17-5-28 10:34

伯爵府

tanping 發表於 17-5-27 20:38
上網睇左,真係平好多。thx. Agent 收我$7000都係要轉機,食水好深

轉机都$7000?
我仲以為你買直航,
你agent真係食水好深。

侯爵府

嘩,妳姐姐做了很久?回家成個月?仲要新年去。一定貴。( 六月27日是新年)。

如果姐姐是值得的,(泗水姐姐個個喜歡坐cx直航,自己補錢也要坐。國泰的網,打domestic helper fare 會平很多的。我姐姐9 月,是$3600 . ( 未計稅)。agent 報我$5500( 未計稅).

但我上CX網看,妳的日期是沒有的?(我不太懂看)。我姐姐的朋友,在一月巳book新年票了。其實,現在買,還有沒有的?印尼新年的機位,好誇張的。

水晶宮

畀面勳章

hker 發表於 17-5-28 00:46
嘩,妳姐姐做了很久?回家成個月?仲要新年去。一定貴。( 六月27日是新年)。

如果姐姐是值得的,(泗水姐 ...

無記錯好似起碼做左5,6年了。agent 都話新年會貴d 喎。原來cx 有domestic helper fare, 早知應該同姐姐商量下睇佢會否想補錢坐好d 的航空公司

侯爵府

新年機位,又貴又無位。現在還有嗎?

如果姐姐一般,加上那時在是新年peak season,offer 轉機可以了。她要CX, 自己出差額,

其實, Jul 7 走可不可以?我只看到那個時間才有來回機票package 的?$4600, 不包稅。(可能我不懂看)。

其實,我姐姐最初是自己說出差額的。整整下,她又忘了件事。 我見她ok, 是但。她時時說個個也坐CX的。我問agent, agent 說: "坐什麼CX? 無人坐CX". 我問朋友去泗水的,很多是CX。

CX domestic helper fare.

水晶宮

畀面勳章

hker 發表於 17-5-28 23:54
新年機位,又貴又無位。現在還有嗎?

如果姐姐一般,加上那時在是新年peak season,offer 轉機可以了。她 ...
係喎,我都有check cx, 果日無得book. 我下次一定同姐姐商量下先睇佢會否想補差價,或改遲少少走,講真cx 呢個價真係唔算貴仲要直航。我其實昨日早上已經買左,如早d睇到你post 就好啦。

公爵府

hsbc005 發表於 17-5-27 14:56
轉机2千幾。

學聯 汶萊航空1800 轉機單程

珍珠宮

回覆樓主:

17/7-8/8 Air Asia 官網買2000蚊來回要轉機

男爵府

我早2個月幫我工人買機票7月8日返泗水, 7月最尾一日返香港
坐新加坡航空, 係新加坡轉機, 但D時間都好靚
唔記得$4200 OR $4300

水晶宮

畀面勳章

ntk_mami 發表於 17-5-31 15:32
我早2個月幫我工人買機票7月8日返泗水, 7月最尾一日返香港
坐新加坡航空, 係新加坡轉機, 但D時間都好靚
唔 ...

我都有睇你呢間航空公司,但網上買唔到機票,因姐姐個名只有一組字,係網上係買唔到機票,問左二間都話網上買唔到,係得air asia 可以咋,所以就買左air asia, 佢1/7飛,係網上買都要$3300(連行李)

大宅

tanping 發表於 17-5-31 17:58
我都有睇你呢間航空公司,但網上買唔到機票,因姐姐個名只有一組字,係網上係買唔到機票,問左二間都話網 ...

其實我姐姐都係得一組名的,但cx個網有教如得一組,只要再次輸入該組便可,我訂咗了7月30日至8月20日,共$4508"連稅"for大家information (emoji)

大宅

hker 發表於 17-5-28 00:46

如果姐姐是值得的,(泗水姐 ...

請問邊度入domestic helper fare?

水晶宮

畀面勳章

租2樓 發表於 17-5-31 19:22
其實我姐姐都係得一組名的,但cx個網有教如得一組,只要再次輸入該組便可,我訂咗了7月30日至8月20日,共$ ...
咁cx 有教幾好喎,我之前打過二間問都話唔得。我下次留意下cx 先。

大宅

use internet screach...
skyscanner

333s    發表於 17-6-1 07:14

侯爵府

littlefafa 發表於 17-5-31 22:46
請問邊度入domestic helper fare?
https://www.cathaypacific.com/cx/en_HK/offers/flight/domestic-helper-fares/domestic-helper-fares-to-indonesia.from-hong-kong.html

象牙宮

tanping 發表於 17-5-27 14:36
姐姐1-26/7 返泗水,agent 話機票要$7xxx, 乜而家機票咁貴咩?請問邊度買會平d? ...

1-26/7 返泗水
google "兼價机票 泗水" 好多网站。"cheap tickets 泗水"
700起 -......... 万+ 無限。

1-26/7 ....... 特貴, 過年時段。何必要選那段??? indonesia new year/ moelim day
有平的, 沒有理由選貴的?
轉機1次HK$2,306

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

首頁

尾頁

跳至