自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

開心吸收勳章

回覆樓主:

我也想揀40

家務只不過是cooking ,清潔,40都做到

珍珠宮

回覆樓主:

個人認為要湊小朋友嘅話後生嘅(20+)精神和體力都好啲,如果做家務果啲年紀大啲(40+)都無問題

侯爵府

2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

回覆樓主:

我菲工人嚟時42歲今年續第5張約啦!我見佢重有氣有力,不過早兩年就有血壓偏高,要一路食降血壓藥,暫時工作我很滿意,好錫我個仔同隻貓,少玩電話,多數休息時間回房先玩,勤力冇偷嘢

伯爵府

我家新工人43,好有個性,唔話得,晩晚8時休息。懶到出汁,踢一踢先郁一郁。

大宅

死火,40年紀大就快
我諗起自己日日一腳踢粒豆釘仲好細

男爵府

我工人45 歲,我屋企已經無咩做,湊一個小學生,晚飯我地大人唔食,但仍然成日唔記得嘢, 阿女叫佢陪佢玩,佢樣樣都話自己唔識,唔會去試同參與, 另外比較多病,個個月都睇醫生。 不過唯一就係唔會沙沙滾, 同仲算聽話

大宅

主要睇佢有無責任心,同埋你要識同佢互相尊重,年紀大係比較固執有自己一套。反而預左多少少醫療支出,早些完成工作比佢早休息,調較下,其實大年紀比較踏實

侯爵府

回覆樓主:

我家的也過了40
很壯健呀

男爵府

回覆樓主:

我家auntie都45歲呀 就黎完第二張約 so far呢3年幾一日病假 一次醫生都無睇過
因為佢地年紀大 負擔都大 所以穩定性高啲
加上成長年代問題 佢地識分莊閒 對僱主較有禮貌
又加上佢地的生活經驗 所以好多時都可以獨立處理突發事情
會同佢再續第三張約

男爵府

回覆樓主:

我個今年50。。。請果陣都47
佢都keep得唔錯,活力,身型同外表最多估佢30尾!
工作,身體各方面我都好滿意!識自動自覺做野,好肯陪小朋友玩
當然人都總會有犯錯既,但都係小問題。
如冇意外,我會用到佢退休

大宅

我個48。體力都ok. 做得很好

男爵府

gigicatb 發表於 17-5-28 10:43
我剛請到個42歲,嚟左一個月,完全無問題,就係貪佢年紀大少少,佢自己個仔都17歲,唔太擔心佢出去識男人
...

我個舊老板50幾歲請咗個年輕姐姐,結果搞埋一齊,姐姐仲同我分享佢哋房事,所以請一個年紀大啲會好啲

子爵府

我個請時40+, 現在50+, 主要做家務和煮飯。很明顯這幾年體力差左,懶左,不過勝在定性,不黑面。大家甘多年,互相就下,都OK。個人覺得工人四十幾嵗最好。

男爵府

南丁媽咪 發表於 17-5-28 10:36
我明後生體力好,年紀大又怕機器壞,
但我屋企36歲,成日想識男人結婚(佢已有2個細路),所以今次搵工人年紀大 ...

佢地身體好好,唔洗擔心

公爵府

南丁媽咪 發表於 17-5-28 11:02
我個個極品工人,晚晚9pm入房,傾電話上網到12點先訓覺....我嫌佢太有精神
...

呢個係我私人時間喎

大宅

我屋企個姨姨做咗七張約,
而家50頭,
明顯地係體力同記性都差左,
不過最緊要手腳乾淨

珍珠宮

BK Milk勳章 畀面勳章

回覆樓主:

我工人47, 體力都仲ok, 不過成日聞到佢捽藥油。

珍珠宮

開心吸收勳章 畀面勳章

但我屋企36歲,成日想識男人結婚(佢已有2個細路),所以今次搵工人年紀大 ...

我之前果個請時都38/39。

佢幾好經驗,佢自己生左3個仔女,3個都乖,佢超級受錫我女,所以我女俾佢湊時都好乖。但其他家務,我就對佢要求不高。

後來佢可能嫌辛苦,仔女又讀完大學出黎工作,無同我續約。佢而家照顧獨居老人家。

我就請左個後生d, 希望可以做長d。點知呢個衰到爆,日夜都淨係掛住搵個有錢鬼佬嫁,向我發小姐脾氣。阿女都學洩埋。

我搵到第3個到港可以開工,我就即炒工主。而家呢個30出頭,剛生完bb, 有經濟負擔,幾錫我個女,仲煮一手好菜

我是一隻喵

大宅

我以前個個50歲做到58歲,幫我湊大個仔,煮餸好食到可以開餐廳咁濟,又好錫我囝,但剛退休,請左個51歲,激死,咩都做唔掂,炒左,我覺得能力同彩數問題,當然年紀大體力一定比以前差,但40歲應該都仲ok

男爵府

我請我姐姐時42,現在52了!她好好(emoji)

首頁

尾頁

跳至