自由報料

跳至

首頁

尾頁

男爵府

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章

請問有無人知除理大外,那裏有直入式矯視鏡做?謝謝!

禁止訪問

男爵府

ccffcc 發表於 17-5-30 10:09
你指 ok 鏡?

係,謝謝!阿女小二已200度,一年多100度,好煩惱啊!
無玩電腦,手機,可能寫字姿勢近,提唔到咁多!
健康評估的視光師話0K鏡最有效,所以問各位J M有無資料。

男爵府

好媽媽勳章

阿女在灣仔配,已戴了一年多.

男爵府

Ksnoopy 發表於 17-5-30 23:15
阿女在灣仔配,已戴了一年多.

日間是否真的不用戴?每日花多少時間去清潔?如果晚上訓著覺捽眼會點?唔好意思,好多問題!

有無西鐵沿線?我住新界!

男爵府

好媽媽勳章

回覆 hotsing 的帖子

日間是否真的不用戴?不用每日花多少時間去清潔?數分鐘
如果晚上訓著覺捽眼會點?在正式配載前兩星期,我買了一個有珠片的眼罩給囡囡每晚載,讓她習慣每晚睡覺不再摔眼

男爵府

好媽媽勳章

另,我這間不是連鎖眼鏡店,只有灣仔一間舖

禁止訪問

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

係咪日間可以完全唔洗戴眼鏡?

或是都要用眼鏡,只係度數無咁易增加?
謝謝指教

侯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章

wcpcelia 發表於 17-5-31 09:23
係咪日間可以完全唔洗戴眼鏡?
我女300度,晚上佩戴〇k鏡,日間完全唔洗戴眼鏡,Ok鏡作用係減慢近視加深速度

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

KWBN 發表於 17-5-31 10:04
我女300度,晚上佩戴〇k鏡,日間完全唔洗戴眼鏡,Ok鏡作用係減慢近視加深速度 ...
除近視外, 是否有效控制散光度數?

子爵府

2024年龍年勳章

回覆 Ksnoopy 的帖子

可否PM資料給我, 收費如果? 要帶幾久? 謝謝!

伯爵府

我女配咗4年幾, 配後已沒有加深, 旺角區. 有散光都配到, 頭個幾個月配咗唔適合可refund.

侯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章

wcpcelia 發表於 17-5-31 10:18
除近視外, 是否有效控制散光度數?
照我理解應該唔得

伯爵府

KWBN 發表於 17-5-31 11:06
照我理解應該唔得
OK鏡散光都得. 不過如果太多散光就唔得.

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

散光一樣可以控制到,我仔1年級175度,而家4年級大約250度,近期多埋100度散光,配鏡貴好多,我識人用蔡司鏡,一年深100度。
我在荃灣配

男爵府

Ksnoopy 發表於 17-5-30 23:43

日間是否真的不用戴?不用每日花多少時間去清潔?數分鐘

好方法! 謝分享!

子爵府

虎到金來勳章 2018父親節勳章 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 DHA勳章 陪月勳章 畀面勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

happylogin 發表於 17-5-31 10:54
我女配咗4年幾, 配後已沒有加深, 旺角區. 有散光都配到, 頭個幾個月配咗唔適合可refund. ...
可否比資料我

子爵府

虎到金來勳章 2018父親節勳章 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 DHA勳章 陪月勳章 畀面勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

queen_sze 發表於 17-5-31 11:22
散光一樣可以控制到,我仔1年級175度,而家4年級大約250度,近期多埋100度散光,配鏡貴好多,我識人用蔡司 ...

可否比資料我

男爵府

hotsing 發表於 17-5-30 23:07
係,謝謝!阿女小二已200度,一年多100度,好煩惱啊!
無玩電腦,手機,可能寫字姿勢近,提唔到咁多!
健 ...

借位問小一生可以係邊驗眼

首頁

尾頁

跳至