跳至

首頁

尾頁

複式洋房

Just wonder if anyone lives in Taikoo Shing or nearby? I'm a working mom, would love to have play date with other babies over the weekend.

別墅

我住西灣河ga...我好得閒ga, 可以出0黎玩..

原帖由 ShiMama 於 09-1-15 13:28 發表
Just wonder if anyone lives in Taikoo Shing or nearby? I'm a working mom, would love to have play date with other babies over the weekend.

大宅

好媽媽勳章

我下個月搬過黎康怡喇

別墅

我住筲箕灣架
我都係working mama(係北角返工)
得閒不如搵日聚吓啦!

複式洋房

我住小西灣 and working in 太古坊 ga.

大宅

我係全職媽, 住係北角, 日日都得閒.

別墅

等我留意吓會唔會見到家宇仔先

原帖由 家宇仔 於 09-1-16 18:54 發表
我係全職媽, 住係北角, 日日都得閒.

男爵府

i live in Taikoo Shing ga' but i work in Ho Man Tin...

大宅

好呀, 我住丹拿花園, 唔知近唔近你公司呢? 我通常2:00左右帶仔仔坐車去婆婆屋企. 下次如果見到家宇仔, 記住打個招呼呀!

原帖由 fanny2002 於 09-1-17 10:26 發表
等我留意吓會唔會見到家宇仔先

複式洋房

我都係住係太古呀!新年假就到,大家邊日得閒出嚟聚一聚呀?

別墅

有無興趣搵一個星期六去中央圖書館(玩具圖書館)一齊玩吓呀?
不過約好咗日期/時間, 要大家自己打電話去BOOK時間^^
唔洗晒錢又可以有玩具玩

別墅

好提議呀!!!記住預埋我呀..

原帖由 fanny2002 於 09-1-19 10:32 發表
唔洗晒錢又可以有玩具玩

大宅

好呀, 咁有無建議邊日呢?

原帖由 fanny2002 於 09-1-19 10:32 發表
唔洗晒錢又可以有玩具玩

複式洋房

Wow, very happy to meet you all. We're going to Taiwan over chinese new year. Let's meet up afterwards.
I heard about the toys library too. But is it hard to book?
Also there is a playroom nearby -港島東體育館 西灣河鯉景道52號 2151 4070
More info here. Each session can take 20 ppl in total (each baby can go with one adult), but no advanced booking. More location (one in North Point) and info here -
http://www.lcsd.gov.hk/b5/ls_fac_playroom.php

別墅

玩具圖書館要7日前BOOK定架, 玩45分鐘, 但BOOK咗就一定可以入去玩!
我上星期日(18/1)先去完港島東體育館, 但FULL咗, 裏面都無10個小朋友就FULL , 佢唔洗BOOK有個唔好處就係WALK IN有位就比入, FULL就要等, 唔知要等幾耐~

原帖由 ShiMama 於 09-1-19 23:27 發表
Wow, very happy to meet you all. We're going to Taiwan over chinese new year. Let's meet up afterwards.
I heard about the toys library too. But is it hard to book?
Also there is a playroom nearby - ...

大宅

好媽媽勳章

好喎, 係咪個個都arm 我地d 小 bb呢?

別墅

你意思問係咪個個地方都啱BB玩嗎?
係呀! 全部地方都有MAT可以比BB爬!

原帖由 swxo 於 09-1-20 15:16 發表
好喎, 係咪個個都arm 我地d 小 bb呢?

別墅

我有個提議:
地點: 玩具圖書館
日期: 2月7日(星期六)
時間: 下午2:00PM-2:45PM
過完年應該得閒D, 順便可以等埋ShiMama, 應該返嚟啦卦

複式洋房

Yes, I'll be back but I may need to work that day. =(
So pls go ahead and let me know if the library is good.

複式洋房

星期六仲番緊playgroup (所以都join唔到初六個gathering ), 下次先同hailey玩啦.
你地去完玩具圖書館, 記住滙報呀!

首頁

尾頁

跳至