醫護健康

跳至

首頁

尾頁

別墅

想知comment,現在用緊diamond ,但有個朋友推介我用還原水機,講到有病醫病,冇病強身咁,但成四萬幾蚊

別墅

回覆樓主

我家姐都用緊一部,話醫療級既

別墅

cathui43 發表於 17-6-6 23:13
我家姐都用緊一部,話醫療級既

咁佢用左有咩話點好法呢?

別墅

lukeskywalker 發表於 17-6-7 13:00
咁佢用左有咩話點好法呢?

好d啦,又唔覺分別好大

大宅

回覆樓主:

用緊enagic,目的係醫濕疹

大宅

任何一種產品可以講到能醫百病的都不會是真的

別墅

lukeskywalker 發表於 17-6-4 00:11
想知comment,現在用緊diamond ,但有個朋友推介我用還原水機,講到有病醫病,冇病強身咁,但成四萬幾蚊:he ...

panasonxx都有呢種水機,價錢由3千至1萬,何須4萬買?

大宅

2018復活節勳章

回覆樓主:

我都研究緊, 睇過p仔,trim同埋enagic,有親戚朋友用緊enagic都話好用。p仔我就唔會考慮,因為成部機最主要的電解槽板壽命佢得850小時,即係兩年貨仔。其餘兩部都有5至10年,一分錢一分貨。
再慢慢揀

複式洋房

ashcracker 發表於 17-9-22 00:05
我都研究緊, 睇過p仔,trim同埋enagic,有親戚朋友用緊enagic都話好用。p仔我就唔會考慮,因為成部機最主要 ...

少少意見:
身體有自動分解機制,鹼性水到了胃位亦會變性酸性,選舉水機最緊要都係考慮過濾及消毒功能比較理想!

參考資料:
http://hd.stheadline.com/news/columns/256/20170627/579131/

pigmei    發表於 17-10-27 16:54

複式洋房

我用緊enagic都覺得好好用, 又可以洗菜水果去農藥, 又用少D洗潔精. Very Good

複式洋房

lukeskywalker 發表於 17-6-4 00:11
想知comment,現在用緊diamond ,但有個朋友推介我用還原水機,講到有病醫病,冇病強身咁,但成四萬幾蚊:he ...

但我識得一個人佢係飲電解水質機啲水飲得多搞到爛面同飲到腎功能有問題我只知甘多姐

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

Debby010 發表於 18-7-13 16:43
但我識得一個人佢係飲電解水質機啲水飲得多搞到爛面同飲到腎功能有問題我只知甘多姐
...

咁恐怖

我朋友屋企有一部,我見佢成日post出嚟介紹話有幾好。 有時又講邊啲咖啡店開始用呢啲機
不要從別人的嘴裡去認識我

複式洋房

crystal媽咪 發表於 18-7-15 16:29
咁恐怖

我朋友屋企有一部,我見佢成日post出嚟介紹話有幾好。 有時又講邊啲咖啡店開始用呢啲機

你可以上網睇多啲資料~因爲我唔應該講人地公司野太多!一般正常細胞不可長期用強鹼水,我都係聽返黎既,一般正常酸鹼度係6.7至7.2~應該上網都會有更清楚指引~我只不過講返少少個人意見(emoji)(emoji)我只係提大家,如果都係堅持要用的話~ph值都唔可以太高同埋一星期飲一兩次,不可經常飲用

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

Debby010 發表於 18-7-15 16:35
你可以上網睇多啲資料~因爲我唔應該講人地公司野太多!一般正常細胞不可長期用強鹼水,我都係聽返黎既, ...

明白。
不過我唔會提佢,因為嗰個人太有主見,佢不斷強調有幾好, 作為朋友我無謂同佢唱反調。多謝提供資料
不要從別人的嘴裡去認識我

複式洋房

crystal媽咪 發表於 18-7-15 16:40
明白。
不過我唔會提佢,因為嗰個人太有主見,佢不斷強調有幾好, 作為朋友我無謂同佢唱反調。多謝提供資 ...

我都好驚人地以為我有目的,但我真係見證住佢既情況,初初塊面係好似好乾,脫皮甘!都幾嚴重依傢好返~可以正常返工

大宅

有屋企人用電解水機, 去廁所好咗, 但我試過一排, 又感覺唔到分別, 其實我想知實際分別喺邊? 如果好似樓上話齋, 落去胃都變酸的話, 咁冇乜作用
我屋企用緊amway 和 rainlife, 我覺得rainlife比amway更好, 起碼再煲水後rainlife 啲水唔會令到水煲有白色嘢, amway 依然有. 而且amway啲水直接飲仲係有少少泥味, rainlife就無.

另外想問吓知唔知rainlife點買filter平, 一次換要接近$1,500

首頁

尾頁

跳至