親子旅遊

跳至

首頁
12345...8

尾頁

大宅

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回

請問宜蘭包車8小時這個行程夠時間和這個次序順路嗎?
蘭城晶英酒店->玉兔鉛筆學校->幾米廣場->幸福轉運站->四圍堡車站->伯朗咖啡城堡->台北

請大家指教一下,唔該晒!

珍珠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

natalielee 發表於 17-6-5 16:15
蘭城晶英酒店->玉兔鉛筆學校->幾米廣場->幸福轉運站-> ...
可以用 google map 規劃行程你自己查,教學:

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=17229696&extra=

伯爵府

牛年勳章

仲要預塞車
上次撞正假期後,宜蘭回台北用左3小時
如果係包車,你send 俾司機睇,佢會安排點係最順

大宅

shinku 發表於 17-6-5 16:28
可以用 google map 規劃行程你自己查,教學:

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid ...
這個好好用呀,謝謝你!

大宅

nisha 發表於 17-6-5 16:51
仲要預塞車
上次撞正假期後,宜蘭回台北用左3小時
如果係包車,你send 俾司機睇,佢會安排點係最順
嘩!要3個鐘呀?咁真係要俾佢預一預時間呀~

大宅

natalielee 發表於 17-6-5 16:15
蘭城晶英酒店->玉兔鉛筆學校->幾米廣場->幸福轉運站-> ...

我5月去左宜蘭,都係住晶英,其實幾米同幸福轉運站係酒店walking distance,約10分鐘行程,我上次行過,直路一條!所以包車去這裡的話好似side 左一點!反而包車去遠一點的地方玩仲好啦..

我上次都有包車,去農場,拔蔥整蔥油餅體驗,伯朗咖啡,蘭陽博物館

大宅

winhangbb 發表於 17-6-9 14:14
我5月去左宜蘭,都係住晶英,其實幾米同幸福轉運站係酒店walking distance,約10分鐘行程,我上次行過,直 ...
因為我唔係好熟悉呢啲地方同晶英有幾遠,所以諗住返台北時返道去埋。而家都諗緊有咩地方啱小朋友玩又順路的~

大宅

natalielee 發表於 17-6-9 14:58
因為我唔係好熟悉呢啲地方同晶英有幾遠,所以諗住返台北時返道去埋。而家都諗緊有咩地方啱小朋友玩又順路的 ...

我去宜蘭4日三夜,1晚晶英2晚民宿,第一天包佢機場直接去晶英酒店,第二天無包車,晶英check out 後就係行去幾米、幸福轉運站,玩下影下相,附近食午餐,之後就返晶英取行李再搭的士去民宿check in, 第三天全日包車,去左農場1小時,羅東文化園區1小時,午餐,再去拔蔥及整蔥油餅體驗1.5小時,清水熱地廣場煮溫泉蛋(45分鐘),最後羅東夜市。第四天包車半天,去左蘭陽博物館(1小時),伯朗咖啡館加午餐,飛行基地及礁溪買手信,最後直接車去桃園機場

我小朋友話最開心就係晶英揸車,同埋動物園餵動物,幾米一般般,因為都係影下相,無野玩,好快去完,幸福轉運站有小小野玩,都係小hea,我就覺得拔蔥整蔥油餅好玩,伯朗咖啡館環境好靚我都鍾意!
你約好了包車司機是嗎?我上次那位都好好呀,幫我影埋靚相,好似隨團攝影師甘(emoji)(emoji)

大宅

回覆 winhangbb 的帖子

請問包車台北機場去宜蘭要坐幾耐可否PM個包車司機聯絡給我, 謝謝

大宅

jcming 發表於 17-6-9 16:21

請問包車台北機場去宜蘭要坐幾耐可否PM個包車司機聯絡給我, 謝謝

我上次機場去宜蘭唔塞車 1小時20分鐘,預1.5小時啦!
司機資料PM 你
你幾多人去?佢部9座車

大宅

4個人

大宅

winhangbb 發表於 17-6-9 15:21
我去宜蘭4日三夜,1晚晶英2晚民宿,第一天包佢機場直接去晶英酒店,第二天無包車,晶英check out 後就係行 ...
聯絡過一些BK媽咪介紹的好好的包車司機,但好多都話已經俾人book咗無期,最後book咗一間公司的,所以暫時都唔知到時來接的是誰~我都係住晶英,主要係走嗰日就去行宜蘭的地方,都想去一啲好靚的地方,但又要顧及小朋友驚佢哋冇嘢玩覺得悶,所以都諗緊去邊好,但又唔想太遠返台北唔順路,所以睇下大家有咩親子地方好介紹~

大宅

natalielee 發表於 17-6-9 17:36
聯絡過一些BK媽咪介紹的好好的包車司機,但好多都話已經俾人book咗無期,最後book咗一間公司的,所以暫時都 ...

其實正常搵好司機,佢就會同你plan 行程,你想去邊話佢知,佢會幫你排順路,太遠或唔夠時間佢會提你,我那位司機,上次同佢講左想去邊幾個地方,佢會同番我講可以加多一兩個點;如果太密,佢又會同我講太趕,所以佢地識就的!

司機仲會幫你book埋地方食野,佢地確實好好人,好幫忙的!

你不如選左邊幾個地方想去先啦,順唔順路佢地識就的!可以同佢地夾的

大宅

我們8月都係去宜蘭呀! 想問蘭城精英酒店和精英酒店是一樣嗎? 朋友話裡面的紅樓中餐廳櫻桃鴨好食,
另外可否PM我司機電話?謝謝你呀!

大宅

PP媽媽 發表於 17-6-10 08:06

我們8月都係去宜蘭呀! 想問蘭城精英酒店和精英酒店是一樣嗎? 朋友話裡面的紅樓中餐 ...

係呀,晶英即係蘭城晶英酒店,那裡的櫻桃鴨真係好好食!
一定要訂位,要試呀!
司機叔叔資料,我有2位,你要包攝影還是不用包?

大宅

winhangbb 發表於 17-6-9 15:21
我去宜蘭4日三夜,1晚晶英2晚民宿,第一天包佢機場直接去晶英酒店,第二天無包車,晶英check out 後就係行 ...

可以PM司機給我嗎?謝謝你

大宅

winhangbb 發表於 17-6-10 09:50
係呀,晶英即係蘭城晶英酒店,那裡的櫻桃鴨真係好好食!
一定要訂位,要試呀!
司機叔叔資料,我有2位,你 ...
請問櫻桃鴨是在那一間餐廳吃的呢? 包影相的司機需要另外費嗎?

大宅

natalielee 發表於 17-6-10 12:32
請問櫻桃鴨是在那一間餐廳吃的呢? 包影相的司機需要另外費嗎?

櫻桃鴨在晶英酒店內的中餐廳-紅樓

我那位司機拍攝不另收費,但當然會醒佢小費啦

大宅

winhangbb 發表於 17-6-10 13:47
櫻桃鴨在晶英酒店內的中餐廳-紅樓

我那位司機拍攝不另收費,但當然會醒佢小費啦
唔該晒!

大宅

winhangbb 發表於 17-6-9 16:45
我上次機場去宜蘭唔塞車 1小時20分鐘,預1.5小時啦!
司機資料PM 你
你幾多人去?佢部9座車

我要想車資料,謝謝

首頁
12345...8

尾頁

跳至